Jump to content


 • Skeletor

  Skeletor

  Hoe HEVC op Windows te converteren

  High Efficiency Video Coding bestanden of HEVC in het kort zijn videobestanden die erg groot zijn maar via een programma of app gecomprimeerd werden. Denk hierbij bijvoorbeeld vooral aan Ultra HD (UHD) 4K en 8K video. Maar wat als je nou een HEVC bestand toegestuurd krijgt? Hoe kan je dat bestandje nou converteren op Windows? In dit artikel leggen we haarfijn uit hoe je nou het best een HEVC bestandje kan converteren met Windows via WinX Video Converter.

  Wat zijn HEVC bestanden?

  Zoals hierboven reeds uitgelegd zijn HEVC codec bestanden videobestanden die 25% tot 50% kleiner zijn door compressie terwijl ze dezelfde videokwaliteit behouden. De HEVC codering wordt vooral gebruikt voor erg grote videobestanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan video’s in Ultra HD, 4K of zelfs 8K.

  Het kan al wel eens zijn dat je een HEVC bestandje toegestuurd krijgt door een vriend of vriendin, of zelf een HEVC bestandje download van het internet. Wanneer dit gebeurt zit je waarschijnlijk met de handen in het haar omdat je al snel merkt dat je dit HEVC bestandje niet met een gewone speler kan afspelen. Je zal het HEVC bestand dus moeten converteren.

  Waarom HEVC Converteren?

  Op bepaalde momenten kan je HEVC Playback Errors tegenkomen: HEVC video’s spelen correct voor enkele seconden voor de video begint te stotteren en uiteindelijk vastloopt. De audio daarentegen speelt perfect door maar jijzelf ziet een zwart scherm. Ook kan de computer oververhitten omdat het afspelen van HEVC de CPU belast tijdens het afspelen. Het is niet ongewoon om een CPU gebruik rond de 100% te zien.

  De echte schuldige voor het mislukken van het afspelen van HEVC formaten is de ongeschikte hardware-ondersteuning. HEVC wordt ondersteund door Apple iPhone met een A9 chip of hoger. Enkel wanneer Android is uitgerust met een Snapdragon 610/Kirin 950 of betere processor kunnen HEVC video’s afgespeeld worden. Wanneer we naar computers kijken zien we dat HEVC video’s beginnen vastlopen en stotteren wanneer je geen Nvidia GTX series/Intel i7/AMD Athlon X4 835 of hoger hebt geïnstalleerd. De HEVC error zal nog erger zijn wanneer je 4K UHD video’s probeert af te spelen gezien deze de CPU nog harder belasten.

  Welk programma gebruik je om een HEVC bestand te converteren op Windows?

  Indien je een HEVC bestand wil converteren op je windows computer of laptop moet je een programma downloaden die de conversie voor jou in orde brengt. Het beste programma op de markt is momenteel WinX Video Converter. Dit programma kan gebruikt worden om video’s van en naar meer dan 200+ videoformaten te converteren. WinX Video Converter is met andere woorden een one-stop-shop voor al jouw video conversies.

  software-image.v1-1-100874593-large.thumb.jpg.53960f0d66794369eb1069257eca0c5d.jpg

  Hoe HEVC converteren met WinX Video Converter

  Stap 1: Installeer de software op je Windows Computer

  Download de WinX Video Converter  via de officiële website en installeer het programma op je Windows PC. Deze software is compatibel met Windows 10/8/7/Vista/XP.

  Stap 2: Laad de HEVC Video in de software

  Click op de ‘’Video’’ knop en kies of sleep de video in de software.

  Stap 3: Selecteer de video codec

  Kies nu MP4 H.264 in het output profiel.

  Stap 4: Start de video conversie

  Klik nu op de ’’run’’ toets om de HEVC video de converteren. De snelheid waarmee de video geconverteerd wordt kan versneld worden nadat je Hardware Accelerator selecteerde op de hoofdinterface.  User Feedback

  Recommended Comments

  Ik converteer deze bestanden nooit, met de juiste codec prima af te spelen.

  HEVC-video-extensie 1.0.40203,  Speel High Efficiency Video Coding (HEVC) -video's af in elke video-app op uw Windows 10-apparaat. Deze extensie is ontworpen om te profiteren van de hardwaremogelijkheden op sommige nieuwere apparaten, inclusief apparaten met een Intel 7e generatie Core-processor en nieuwere GPU om 4K- en Ultra HD-inhoud te ondersteunen. Voor apparaten die geen hardware-ondersteuning voor HEVC-video's hebben, wordt softwareondersteuning geboden, maar de afspeelervaring kan variëren op basis van de videoresolutie en pc-prestaties.

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  7 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...