Spring naar bijdragen

  • IKEA lanceert AI Kreativ-dienst in app

     Delen


    IKEA heeft onlangs de Kreativ-tool geïntroduceerd, een revolutionaire stap in de wereld van interieurontwerp met behulp van Artificiële Intelligentie (AI). Deze functie is geïntegreerd in de bestaande mobiele IKEA-app en biedt een ongekende digitale ontwerpervaring die het inrichten van een kamer aanzienlijk vereenvoudigt. Met Kreativ kan een klant met enkele klikken een ruimte scannen en deze vervolgens virtueel inrichten met meubels uit IKEA's uitgebreide catalogus.

    De basisvereiste voor het gebruik van deze dienst is een smartphone met een camera. De AI-technologie van Kreativ zet de 2D-opname van de camera om in een 3D-model van de ruimte. Daarna identificeert het systeem bestaande meubels in de kamer, die vervolgens virtueel verwijderd kunnen worden. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om met enkele tikken een volledig nieuwe inrichting samen te stellen met IKEA-meubilair. Zijn klanten tevreden met het nieuwe ontwerp, dan kunnen zij de geselecteerde producten direct toevoegen aan de winkelwagen of opslaan in hun IKEA-account voor later gebruik.

    De lancering van Kreativ komt als antwoord op de groeiende onzekerheid die veel klanten ervaren bij online winkelen, zeker wanneer het gaat om het inbeelden van hoe producten in hun eigen ruimte zouden passen. IKEA erkent dat zowel online als offline shoppers vaak worstelen met het inschatten van de grootte en stijl van meubels in hun eigen huis. De Kreativ-dienst is ontworpen om deze onzekerheid weg te nemen, door een realistische weergave te bieden van hoe IKEA-producten in hun ruimte zouden staan.

    Gebruikers van de IKEA-app, beschikbaar voor zowel Android als iOS, hebben direct toegang tot deze nieuwe functie zonder dat hiervoor extra hardware of aparte apps vereist zijn. IKEA biedt gedetailleerde instructies binnen de app, die gebruikers stap voor stap door het proces van het scannen en inrichten van een kamer leiden. Dezelfde ontwerpen kunnen ook bekeken en aangepast worden via de IKEA-website, nadat ze eerst opgeslagen zijn via de mobiele app.

    De introductie van Kreativ door IKEA markeert een belangrijke mijlpaal in de inzet van AI in de retailbranche, specifiek binnen het domein van interieurontwerp. Het maakt de weg vrij voor een meer interactieve en gepersonaliseerde winkelervaring, waarmee IKEA zijn reputatie als innovatief meubelbedrijf verder versterkt.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...