Spring naar bijdragen

  • Illegale IPTV handelaar schikt met BREIN, identificatie essentieel

     Delen


    BREIN schikte afgelopen week met een handelaar die via Marktplaats.nl en 2dehands.be abonnementen voor illegale IPTV aanbood. De abonnementen gaven toegang tot meer dan 6.000 TV kanalen, inclusief sport, en via video-on-demand ook meer dan 10.000 films en series. BREIN ging naar de man op zoek omdat hij ondanks de verwijdering van zijn advertenties en afsluiting van zijn accounts, toch doorging met zijn illegale handel. Hij deed zich voor als Belg maar bleek in Nederland te wonen. Hij heeft een onthoudingsverklaring getekend met een boetebeding voor toekomstige inbreuken. Ook heeft hij BREIN een compensatie betaald voor de gemaakte kosten. In de toekomst moet het makkelijker worden om illegale adverteerders op online marktplaatsen aan te pakken omdat hun naam- en adresgegevens zullen moeten worden gecontroleerd.

    Digital Services Act voorstel van de EU bepaalt dat online marktplaatsen de naam-, en adresgegevens van handelaren moeten controleren maar dat moet ook voor hosting providers gaan gelden

    Sinds het BREIN / Filmspeler arrest van het Europese Hof van Justitie (HvJEU) uit april 2017, heeft BREIN 2988 advertenties voor illegale IPTV abonnementen van vraag-en-aanbod sites verwijderd en 46 illegale aanbieders opgespoord en gestopt. Daarnaast heeft BREIN sindsdien 323 websites afgesloten waarop illegale IPTV abonnementen werden aangeboden. Ook die illegale aanbieders doen er alles aan om zich anoniem te houden. Zij geven onjuiste naam- en adresgegevens op aan de hosting providers van hun websites die dat niet controleren. Dan kunnen zij na afsluiting van hun sites ergens anders opnieuw beginnen. BREIN pleit er daarom voor dat in de nieuwe Digital Services Act ook hosting providers de identiteit van hun klanten moeten verifiëren. Nu kan BREIN hen alleen achterhalen wanneer zij op internet sporen achterlaten. Schikkingen kunnen oplopen tot tienduizenden euro.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Hij deed zich voor als Belg maar bleek in Nederland te wonen. Is er in belgie eigenlijk een soort Brein actief? Of zijn daar andere partijen die dit soort jongens opzoeken?

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...