Spring naar bijdragen

  • Illegale IPTV Xtream-Codes na massale Europese Politie operatie uit de lucht gehaald

     Delen


    Politie en justitie in onder meer Italië, Nederland, Frankrijk en Bulgarije hebben samen een netwerk van illegale iptv-diensten uit de lucht gehaald. Via die diensten kunnen internetgebruikers illegaal naar duizenden zenders kijken, tegen een veel lager bedrag dan ze officieel zouden moeten betalen.

    Volgens Eurojust in Den Haag, het Europese samenwerkingsverband van Openbaar Ministeries, hebben die diensten 6,5 miljoen euro aan schade aan legale tv-diensten opgeleverd. Inmiddels is bekend dat het gaat om de aanbieder Xtream-Codes. Xtream-Codes is geregistreerd als bedrijf in Bulgarije, heeft een lokaal btw-nummer en vermeldt een kantooradres in Petrich.

    De mensen achter de diensten richtten zich op de Italiaanse markt. "Er zijn geen Nederlandse bedrijven slachtoffer geworden van deze criminelen, maar de Nederlandse infrastructuur is er wel voor misbruikt", zei officier van justitie Lodewijk van Zwieten op een persconferentie. Ook zijn er geen aanwijzingen dat er Nederlanders aan hebben meegewerkt.

    In heel Europa zijn meer dan tweehonderd servers uit de lucht gehaald, waarvan er 93 in Nederland stonden. De servers werden gebruikt om de uitzendingen van legale tv-aanbieders af te tappen en opnieuw uit te zenden via internet. Ook zijn 150 PayPal-accounts geblokkeerd.

    Volgens Eurojust werden de diensten door duizenden internetgebruikers bekeken; die moeten nu op zoek naar een andere manier om tv te ontvangen.

    Het zonder toestemming opnieuw aanbieden van tv-uitzendingen mag niet: dat is auteursrechtinbreuk. Desondanks zijn dit soort diensten populair, onder meer onder expats en sportliefhebbers. Ook zenders die te zien zijn in Nederland kunnen op die manier illegaal worden bekeken.

    Onlangs luidde in Nederland auteursrechtwaakhond Stichting Brein nog de noodklok over de populariteit van dit soort diensten.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...