Jump to content

 • Trizomu
  Trizomu

  Informatie Google-gamecontroller gelekt via patent

  Google heeft een patent aangevraagd voor een gamecontroller die onder andere kan aangeven wanneer de speler is uitgenodigd om met iemand anders te spelen, meldt The Verge.

   

  duken 17.JPG

  Foto van : United States Patent and Trademark Office

  In het patent wordt een beeld geschetst van de notificatiemogelijkheden van de controller. Naast uitnodigingen zou deze ook melding moeten doen van nieuwe chatberichten of een verandering in het leaderboard van een game.

  Het patent bevat ook tekeningen van de beoogde controller. Deze lijkt veel op bestaande controllers voor onder andere Sony's PlayStation, met twee bewegingssticks, twee bumpers en triggers, een 'D-pad' met richtingstoetsen en vier knoppen. Onderaan is een speciale knop met een microfoon-teken, vermoedelijk bedoeld om Google Assistent mee aan te roepen.

   

  Het is nog niet zeker in hoeverre Google dit ontwerp ook in gebruik zal nemen.

  Google werkt al jaren aan een eigen cloudgamingdienst met, volgens geruchten, een bijbehorende spelcomputer. Het zou gaan om een abonnementendienst, waarbij spelers games kunnen streamen vanaf de servers van Google.

  Google houdt eind maart tijdens de Game Developers Conference (GDC) een speciale persconferentie. Vermoedelijk worden de verdere stappen voor het streamingproject dan aangekondigd.

  duken 18.JPG

  Foto van : United States Patent and Trademark Office

  Het volledig patent kan bekeken worden via Google-gamecontroller

     User Feedback

  Recommended Comments

  Ik ben vooral benieuwd naar de game stream diensten die Google gaat leveren. 

  Zou een uitkomst zijn als ik in de browser kan gamen. :)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  5 uur geleden zei Duken:

  Ik ben vooral benieuwd naar de game stream diensten die Google gaat leveren. 

  De testperiode is voorbij en Google is enthousiast over de resultaten van de eerste Project Stream-tests. Het bedrijf liet op 13 Februari weten in 2019 verder te gaan met de ontwikkeling van de dienst.

  Nodig voor de test was naast een aanbevolen controller, een internet verbinding van 25 megabit per seconde of hoger. De kwaliteit was vergelijkbaar met 1080p bij 60 FPS, met "bijna-directe interactie tussen de spelbesturing en de grafische weergave".

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Nu op het forum

  • Ik heb ze hier besteld: € 0,61  31%OFF | Kan koeler mouw ELOMAN bruiloft en partij decoratie effen kleur bier koozies custom fles gezellige bier kan houder gift https://s.click.aliexpress.com/e/bOEVLaRA In her rood, Dan lijken ze een beetje op cola
  • Wat een pannekoek...... Ook nog drie pogingen gedaan. Draas. Grrrr Bedankt voor de toevoeging @Drifter 
  • Top, Bedankt voor de updates heren.
  • Ze haden gewoon onderhoud en zijn nu weer online
  • Een man in Rusland die heeft toegegeven drie pogingen tot brandstichting te hebben gedaan, zegt dat hij actie heeft ondernomen in reactie op het blokkeren van piratensites door de autoriteiten. De officier van justitie eiste twee jaar gevangenisstraf, maar de man, die probeerde de kantoren van telecomwaakhond Roskomnadzor af te branden, heeft nu een Voorwaardelijke straf van 18 maanden gekregen. Hoewel auteursrechthouders en veel overheden het blokkeren van sites beschouwen als een gemotiveerde en afgemeten reactie op inbreuk op het auteursrecht, beschouwen sommige mensen het als te vergaand. Mensen moeten toegang kunnen krijgen tot elke gewenste inhoud zonder dat vermogende bedrijven beslissen wat wel en niet op computerschermen moet verschijnen, zo luidt het argument. Voor oud-student Pavel Kopylov is het blokkeren van piratensites in Rusland te ver gegaan. Dus, om zijn ongenoegen duidelijk te maken aan Roskomnadzor, de overheidsinstantie die verantwoordelijk was voor de uitvoering, probeerde hij vorig jaar tot drie keer aan toe een van haar kantoren plat te branden. Op 2 april 2018 ging Kopylov naar de lokale kantoren van Roskomnadzor, naar verluidt teleurgesteld omdat zijn favoriete torrent-tracker was geblokkeerd, waar hij een raam kapot sloeg en een fles ontvlambare vloeistof naar binnen gooide, samen met een brandende lucifer. De poging was een mislukking - het vuur ontstak niet en een bewaker werd gewaarschuwd door het geluid. Bijna twee weken later keerde Kopylov terug voor een tweede poging. Deze keer volgde een brand maar deze werd geblust zonder catastrofale schade aan te richten. Een derde poging, op 9 mei 2018, eindigde in een volledige mislukking waarbij een bewaker de volhardende brandstichter betrapte voordat hij zijn plan kon uitvoeren. Desalniettemin zag het parket de aanslagen als een poging om Roskomnadzor's eigendom te vernietigen door middel van brandstichting, een overtreding met een straf van maximaal vijf jaar gevangenisstraf. De aanklager had twee jaar geëist, maar moest uiteindelijk met aanzienlijk minder genoegen nemen. Interfax meldt dat een rechtbank in de regio Ulyanovsk de man nu heeft veroordeeld omdat hij herhaaldelijk heeft geprobeerd het regionale kantoor van Roskomnadzor in brand te steken. Hij werd veroordeeld tot een Voorwaardelijke straf van 18 maanden, maar de aanklager is van plan in hoger beroep te gaan en beschrijft de straf als extreem mild. Toon volledig nieuwsbericht
 • Latest nieuws

×
×
 • Create New...