Spring naar bijdragen

  • Instagram heeft vanaf 21 oktober functie beschikbaar om via desktopbrowser te posten.

     Delen


    Vanaf deze datum heeft iedere gebruiker de mogelijkheid om items op hun feed te plaatsen via een desktopbrowser. Ook verschijnt de functie Collabs, voor het plaatsen van berichten op meerdere accounts.

    Video's die via een desktop op de feed worden geplaatst, mogen niet langer zijn dan een minuut, meldt onder meer TechCrunch. Voor het plaatsen van foto's zijn er geen verdere restricties. De functie moet voor iedere gebruiker wereldwijd op 21 oktober beschikbaar komen. De mogelijkheid werd in juni al getest op het platform.

    Met een van de andere nieuwe functies, genaamd Collabs, kunnen gebruikers zowel feed-posts als Reels 'dubbelposten' op meerdere accounts. Wanneer twee Instagram-gebruikers samen op een foto staan, wordt het zo mogelijk om dezelfde foto op de pagina van beide kanalen te plaatsen. Als 'auteur' worden dan beide accounts weergegeven. Ook de likes, views en reacties zullen hetzelfde zijn. In juli werd deze functie al onder een kleine groep gebruikers getest, maar deze week moet het voor iedereen beschikbaar komen.

    Daarnaast wordt het met een nieuwe optie mogelijk om direct een geldinzamelingspost te maken, waarmee gebruikers een goed doel rechtstreeks aan het bericht kunnen linken. Ook verschijnen er twee nieuwe functies voor Instagram Reels. Met Superbeat wordt het mogelijk om effecten toe te voegen op de beat van de muziek en Dynamic Lyrics kan songteksten in 3d op het scherm weergeven. Deze functies verschijnen, net als posten via een desktop, op 21 oktober.

    2004714164.png.dc182b6e1b9adfcfc86be5331a9ebac1.png

    Hoe werkt Instagram op de computer?

    Het trucje zit hem allemaal in een Chrome-extensie. Ga in de Chrome-browser naar de pagina van de extensie User-Agent Switcher for Chrome en download de extensie. Als de extensie geïnstalleerd is, zie je rechtsboven in je Chrome-scherm een icoontje met een wereldbol staan.

    Instagram op pc

    Ga naar instagram.com, log in en klik vervolgens op het wereldbol-icoontje. Klik bijvoorbeeld Chrome on Android Mobile aan. Wat er nu gebeurt, is dat Chrome opnieuw de website laadt, maar daarbij doet alsof jij de website op een Android-smartphone bekijkt - en dus de mobiele browser nodig hebt. Je ziet dan onderin een balk verschijnen. Klik op het icoontje van het fototoestel om een foto te uploaden.

    User-Agent Switcher for Chrome is ook een handige add-on om de hoeveelheid informatie die je browser prijsgeeft te verminderen. Bij het ophalen van een website geeft je browser namelijk veel informatie over zichzelf prijs. Met een add-on als de User-Agent Switcher kun je je anonimiteit op internet verhogen.

    Je zult zien dat de webpagina van Instagram bijna hetzelfde is als de Instagram app. Er is echter een groot verschil en dat is dat de foto’s op groot formaat getoond worden. Je mooie foto’s komen meer tot hun recht wanneer je kiest voor Instagram op je pc. Er is een knop met drie puntjes en deze vind je in de rechter benedenhoek. Deze kun je gebruiken om een foto als ongepast te rapporteren. Hiermee kun je ook een foto op volledige grootte bekijken. Als je een foto wil liken dan doe je dat door dubbel te klikken op een foto (voor een video werkt dat niet). Het toevoegen van commentaar is gemakkelijker door een echt toetsenbord te gebruiken (in plaats van touchscreen).



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...