Jump to content

 • Guardian
  Guardian

  Makers Kodi zijn piraterij-plugins helemaal zat

  Sign in to follow this  

   

  Maar gaat illegale repositories niet blokkeren.

  De populaire mediacentersoftware, Kodi, heeft het zwaar te verduren. De reputatie van het pakket blijft maar door het slijk gehaald worden door piraten, social media en zoekmachines. De legale software wordt vaak gebundeld met illegale plug-ins en de makers van Kodi zijn dat helemaal zat.

  Er zijn talloze guides op internet te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je Kodi kan voorzien van plug-ins waarmee je illegale video- en muziekstreams kan bekijken. Daarnaast zijn er ook een hoop piraten die hardware verkopen met Kodi en illegale add-ons. Hierdoor wordt Kodi vaak onterecht gezien als illegale software met alle gevolgen van dien.

  De software komt regelmatig negatief in het nieuws en dat heeft er al voor gezorgd dat, onder andere Amazon, Facebook, Google en verschillende antipiratierij-organisaties de software onterecht in het verdomhoekje zetten. De makers van Kodi zijn het helemaal zat, maar vrezen dat ze er niet veel aan kunnen doen.

  Blokkeren geen optie

  "Door diverse 3rd party addons heeft de app een ongewenste reputatie opgebouwd als een manier om gratis films en tv-programma's te kijken. Het helpt ook niet dat bepaalde gewetenloze websites en YouTube-bloggers deze mythe aanmoedigen en in stand houden alleen maar om meer webverkeer te genereren en meer geld te verdienen van de site sponsors," zegt Darren Hill van Kodi aan TorrentFreak.

  Op vragen waarom Kodi de 3rd party repositories niet gewoon blokkeert, antwoordt Hill dat dit volledig tegen de filosofie van Kodi-project in gaat. Kodi is, net als Windows, Linux en Android een open ecosysteem. Sterker nog, Kodi is open source software. "Vergelijkbaar met de manier waarop op Android elke APK geïnstalleerd kan worden, hebben we een soortgelijk geloof of idee," vertelt Kodi's Keith Herrington aan TorrentFreak.

  "Ons doel is niet om een poortwachter te zijn van hoe mensen onze software gebruiken. De meeste OSS is ontworpen om deze beperkingen en barrières voor toegang te verwijderen, door het speelveld gelijk te maken, zodat iedereen de technologie kan gebruiken hoe ze het willen zien,".

  Ondertekende plug-ins?

  Ook op het idee om dan te werken met ondertekende add-ons wordt negatief gereageerd. "Google heeft dat geprobeerd, faalde en heeft dit vervolgens opgegeven, dus als een bedrijf van meer dan een miljard dollar hier niet achter kan komen, dan betwijfel ik of onze losjes georganiseerde groep vrijwilligers die dit allemaal voor de lol doen dat wel voor elkaar krijgt", zegt Herrington.

  "We vertellen de gebruiker niet specifiek wat hij moet doen en hoe hij Kodi moet gebruiken, dat is aan hem of haar. Het enige wat we vragen is dat ze een verlichte keuze maken en dat ze volledig begrijpen wat ze doen," aldus Hill.

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  Ik vind kodi ook een super fijn stukje software. Draai het op de android tv en heb nooit gezeur met afspelen van films of ondertiteling. Erg fijn. :)

  Nieuwsbericht wordt gedeeld. Dank!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ik kijk bijna altijd via Kodi en ook op Android TV.
  Ofwel via mijn NAS ofwel streamen via het web.
  Heb nog een "Little Black Box" liggen, maar die is er mee opgehouden ergens bij Kodi 15.2
  Ben ooit van plan geweest om deze te vervangen door een NVIDIA Shield,
  maar die zijn best duur.

  Het wordt wel een beetje moeilijker om goeie addons te vinden die blijven werken.
  Vele programmeurs geven er de brui aan omdat ze het vuur aan de schenen worden gelegd
  Gelukkig worden (meestal) deze addons overgenomen door iemand anders.
   

   

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Nu op het forum

  • - - - - - - - - - ( 9 letters )    fout 2 / 10    E / L     beide letters komen er niet in voor helaas 
  • De Club van Lelijke Kinderen In ‘De club van lelijke kinderen’ (2019) gaat het land gebukt onder de dictatuur van president Isimo (Roeland Fernhout), die het land graag schoon wil houden maar dit wel erg ver doortrekt. Op een dag besluit hij namelijk alle lelijke kinderen – onder het mom van een ‘schoolreisje’ – op te pakken en in een kamp te stoppen. Ook Paul de Wit (Sem Hulsmann) wordt meegenomen. Hij is niet per se lelijk, maar heeft enorme flaporen en past daardoor niet in het ideaalplaatje dat Isimo nastreeft. Maar Paul weet vlak voor de bus het kamp bereikt te ontsnappen. Terug naar huis kan hij niet, want de Uberkliener (Edwin Jonker) zit hem op de hielen. Bovendien is Pauls vader Filidoor (Jeroen van Koningsbrugge) een van de bekendste tv-presentatoren op de staatstelevisie, die onmogelijk kritiek kan leveren op de leider omdat die tevens zijn baas is. Paul vindt onderdak bij klasgenootje Sara (Faye Kimmijser); samen besluiten ze op internet de Club van lelijke kinderen op te richten, om de weggenomen kinderen een hart onder de riem te steken en te protesteren tegen de president. Steeds meer mensen sluiten zich bij de club aan. Intussen voeren Pauls moeder (Jelka van Houten) en oudere zus (Maan de Steenwinkel) actie bij het regeringsgebouw; zullen ze de lelijke kinderen kunnen bevrijden uit het kamp? Na ruim dertig jaar staat het verhaal van Koos Meinderts nog altijd als een huis. Hoewel het direct al duidelijk is welke weg er bewandeld zal worden, toont ‘De club van lelijke kinderen’ zich een vermakelijke, met veel zorg en aandacht gemaakte film die vooral visueel indruk maakt. bron: cinemagazine.nl/de-club-van-lelijke-kinderen-2019-recensie/ Downloaden Als De Club van Lelijke Kinderen online verschijnt, kun je hem ook downloaden. Door de film te downloaden, kun je hem altijd en overal bekijken; ook zonder internet. Er zijn verschillende diensten die je de mogelijkheid geven om films voor een vriendelijke prijs te downloaden, en de eventuele ondertiteling zit er dan bij. Let er wel op dat het downloaden van een film ruimte inneemt op je computer, tablet of telefoon. Als je niet genoeg ruimte hebt of sneller wilt kijken is handiger om de film te streamen via Pathe Thuis. De Club van Lelijke Kinderen.mkv (Zolang een film in de bioscoop draait, is het meestal nog niet mogelijk om hem te streamen of te downloaden) bron Afbeeldingen De Club van Lelijke Kinderen downloaden via Torrent / NZB / Stream Directe links naar websites voor de film De Club van Lelijke Kinderen 2019 NZB, Torrent, stream of download bestand zijn en mogen op Duken.nl niet worden geplaatst. Discussiëren, overleggen en tips over het (online) kijken zijn wel toegestaan.    Meer informatie in onze huisregels.
 • Latest nieuws

×
×
 • Create New...