Spring naar bijdragen

  • Microsoft test mogelijkheid installatie Windows-updates zonder reboot

     Delen


    Microsoft test momenteel de mogelijkheid om Windows-updates te installeren zonder dat er een reboot van het besturingssysteem nodig is. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van hotpatching, een techniek waarbij securityupdates kunnen worden geïnstalleerd zonder het herstarten van het systeem.

    Deze functie wordt momenteel getest in Windows 11-previewbuild 26058. Hotpatching maakt gebruik van virtualization-based security (VBS), wat mogelijk is op computers die virtualisatie-extensies voor Intel, AMD of ARM ondersteunen. Door VBS te gebruiken, kan Microsoft aanpassingen maken aan de in-memory code van een actief Windows-proces zonder dat het proces opnieuw hoeft te worden opgestart.

    Microsoft geeft aan dat hotpatching afhankelijk is van een basisupdate die elke drie maanden moet worden aangepast en dat daarvoor wel een reboot vereist is. In het geval van een zerodaybeveiligingslek kan het echter nodig zijn om eerder een reboot uit te voeren. Hotpatching wordt momenteel al gebruikt voor enkele Windows Server-versies en op Xbox-consoles.

    Volgens Windows Central, op basis van anonieme bronnen, zal hotpatching later dit jaar beschikbaar zijn als onderdeel van Windows 11-versie 24H2. In eerste instantie zal deze functie alleen beschikbaar zijn voor x86- en x64-computers. Er wordt naar verluidt verwacht dat hotpatching in 2025 ook beschikbaar zal zijn voor Arm64-systemen.



    Drifter
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...