Spring naar bijdragen

  • Movie-Web.app domein is plotseling uit de lucht gehaald

     Delen


    Movie-Web, een open-source filmstreamingproject, heeft zijn openbare demosite verloren nadat de domeinnaam werd geschorst door registrar Namecheap. Dit gebeurde naar verluidt na een klacht van verschillende grote filmstudio's. Het project blijft echter bestaan, aangezien de code van de app nog steeds beschikbaar is op GitHub voor iedereen die deze wil gebruiken.

    De software van Movie-Web stelt gebruikers in staat om een filmzoekmachine op te zetten waarmee externe bronnen met content kunnen worden gestreamd. Deze bronnen bevatten vaak illegaal gekopieerd materiaal. De ontwikkelaars van Movie-Web beweerden dat ze geen juridische problemen zouden hebben omdat ze geen bestanden hosten, maar slechts een zoekmachine voor content van derden aanbieden, vergelijkbaar met Google.

    piratessearch.webp

     

    Het movie-web.app domein is plotseling uit de lucht gehaald, vermoedelijk als gevolg van actie ondernomen door verschillende filmmaatschappijen, waaronder Warner Bros., Netflix, Paramount, Universal en Disney. Namecheap heeft de status van het domein geüpdatet naar clientHold, waardoor het domein niet langer toegankelijk is. Dit is een veelgebruikte maatregel om domeinen van piratensites op te schorten na klachten van auteursrechthebbenden.

    Het team van Movie-Web heeft echter aangegeven dat ze geen plannen hebben om de website in welke vorm dan ook terug te brengen. Ze willen niet betrokken raken bij juridische zaken en hebben ervoor gekozen om niet te proberen de verwijdering te omzeilen. Desondanks blijft de code beschikbaar op GitHub en kunnen mensen deze nog steeds gebruiken om hun eigen exemplaren van de app te hosten.

    Het Movie-Web-team zal mensen blijven ondersteunen die zelf exemplaren van de app willen hosten en zal ook een lijst bijhouden van "officiële mirrors" die ze vertrouwen en aanbevelen. Het is echter nog onbekend of Hollywood deze actie zal goedkeuren.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...