Spring naar bijdragen

  • Nederlands led-bedrijf Seaborough wil kunstmatig zonlicht inbouwen in Laptops

     Delen


    Seaborough, een Nederlands led-bedrijf gevestigd in Amsterdam, heeft tijdens het Mobile World Congress een innovatieve led-verlichtingstechnologie gepresenteerd die gezondheidsvoordelen biedt aan werknemers op kantoor. Deze technologie maakt gebruik van bijna-infraroodlicht om kunstmatig zonlicht na te bootsen.

    Uit proeven, uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Groningen, is gebleken dat proefpersonen zich gelukkiger voelden en meer energie hadden wanneer ze werden blootgesteld aan deze kunstmatige zonlichtverlichting. Seaborough werkt momenteel aan het integreren van deze technologie, genaamd OneTLed, in laptopschermen of monitors. Daarnaast ontwikkelen ze ook een product dat over het scherm kan worden geplaatst, vergelijkbaar met een externe webcam.

    Het ontwerp van de OneTLed is ovaal en lijkt veel op een webcam. Het product bevat drie zichtbare led's en werkt op basis van bijna-infraroodlicht, dat kunstmatig zonlicht produceert. Een belangrijk voordeel van deze verlichting is dat deze bijna niet opwarmt. De OneTLed wordt beschouwd als een one-size-fits-all-oplossing.

    Op dit moment maakt de OneTLed nog deel uit van een onderzoeksproject dat Seaborough leidt, in samenwerking met verschillende toonaangevende internationale bedrijven. Het doel is om de voordelen van zonlicht naar kantooromgevingen te brengen en de gezondheid en welzijn van werknemers te verbeteren.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...