Spring naar bijdragen

  • Nieuw initiatief om advertentie-inkomsten piratensites te weigeren

     Delen


    Het nieuwe initiatief van de Trustworthy Accountability Group, onder leiding van bedrijven als Amazon, Disney, Google, Meta en Spotify, heeft tot doel een domeinblokkadelijst te produceren om advertentie-inkomsten aan piratensites te weigeren. Deze lijst zal informatie combineren over bekende piratensites met gegevens van anti-malwareleveranciers, waardoor adverteerders een extra reden hebben om piratensites te vermijden wanneer ze gebruikers blootstellen aan kwaadaardige advertenties.

    In het verleden wilden veel grote merken graag adverteren op prominente piratenportals, waarbij ze aandacht wilden trekken, ongeacht de locatie. Maar naarmate de financiering van illegale platforms een groter probleem werd, kwamen merken als Ford, Toyota, Nissan, Mazda, Volvo en vele anderen onder druk te staan. Hoewel deze bedrijven niet opzettelijk advertenties op piratensites plaatsten, verschenen hun advertenties daar toch.

    Om merkbescherming te waarborgen, hebben bedrijven zoals White Bullet in het afgelopen decennium informatie verstrekt over welke sites vermeden moeten worden. In de Verenigde Staten heeft de Trustworthy Accountability Group (TAG) in 2015 adverteerders en reclamebureaus samengebracht om te voorkomen dat advertentie-inkomsten naar piratensites gaan.

    TAG wordt ondersteund door bekende bedrijven zoals Amazon, Disney, Google, Meta, NBC, Sky en Spotify, die deelnemen aan de Leadership Council van TAG. In 2019 lanceerde TAG Project Brand Integrity, een initiatief om te voorkomen dat advertenties van waardevolle merken naast illegale inhoud terechtkomen.

    Om het systeem verder te verbeteren, heeft TAG Project Brand Integrity 2.0 aangekondigd. Deze nieuwe versie is makkelijker schaalbaar en heeft als doel piratensites te financieren en adverteerders te beschermen tegen ongewenste associaties. Het zal sneller en effectiever reageren, zelfs bij domeinhoppen.

    De database van piratensites van TAG wordt ook geüpgraded om adverteerders te helpen ongewenste platforms te vermijden. Deze 'uitsluitingslijst' wordt bijgehouden en ontwikkeld via TAG's AdSec Threat Exchange, waar leden samenwerken met deelnemende bedrijven en open source-bronnen gebruiken om informatie over piratendomeinen te delen.

    Het doel van deze lijst is om piratensites de toegang tot adverteerders te ontzeggen, waardoor hun vermogen om inkomsten uit advertenties te genereren wordt verminderd. Dit initiatief draagt bij aan het bestrijden van illegale distributie van inhoud en het beschermen van adverteerders tegen associaties met piraterij.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  3 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...