Spring naar bijdragen

  • Nieuwe app van Internet Politie moet je helpen internetfraude tegen te gaan

     Delen


    Internetfraude is een groeiend probleem en treft steeds meer mensen, ongeacht hun leeftijd of kwetsbaarheid. Uit recent onderzoek van CBS blijkt dat 15 procent van de Nederlanders van 16 jaar en ouder de afgelopen jaren slachtoffer is geworden van internetfraude. Dit heeft geleid tot psychische problemen en financiële schade voor één op de drie slachtoffers. Gelukkig is er een nieuwe app gelanceerd door Internet Politie, een organisatie die zich inzet om online fraude te bestrijden.

    De app, ontwikkeld door Internet Politie, maakt gebruik van verschillende keurmerken en een database met onbetrouwbare websites om gebruikers te helpen fraude te herkennen en te voorkomen. Een van de unieke kenmerken van de app is de "realtime trustscore", die in milliseconden kan bepalen of een website veilig is. Als de app detecteert dat een website mogelijk niet betrouwbaar is, ontvangt de gebruiker een waarschuwing. 

        750x750bb.jpeg      Youtube-Thumbnail.png

    De app is uitvoerig getest door een groep van 1000 bètatesters en is nu gratis beschikbaar voor iedereen. Het is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten en als browser-extensie voor verschillende browsers, waaronder Chrome.

    De oprichter van Internet Politie, Nick Steenland, benadrukt dat de app de online wereld veiliger maakt. Door gebruik te maken van meldingen van gebruikers en databases kan de app op grote schaal internetfraude bestrijden.

    Met deze nieuwe app en browser-add-on kunnen gebruikers proactief handelen om zichzelf te beschermen tegen internetfraude en hun online ervaring veiliger maken. Het is belangrijk om bewust te zijn van mogelijke gevaren en altijd waakzaam te blijven bij het gebruik van internet.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  3 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...