Spring naar bijdragen

  • Nieuwe functie in Windows 11 voor je Android-telefoon

     Delen


    Windows 11 biedt nu ondersteuning voor de camera's op je Android-telefoon, zodat je de selfiecamera op je smartphone kunt gebruiken als webcam met behulp van Link to Windows. Vergelijkbare functionaliteit werd al geïntroduceerd door Google in Android 14, waardoor je je Android-telefoon kunt gebruiken als webcam op Windows of andere besturingssystemen. In het verleden moest je je telefoon met een kabel aansluiten op je computer, maar nu is het ook mogelijk om draadloos verbinding te maken via Link to Windows. Met deze applicatie kun je draadloos je smartphone en camera's verbinden met je Windows-computer, waarbij de cameragegevens via bluetooth worden verzonden.

    Volgens Android-expert Mishaal Rahman start Microsoft nu met de uitrol van de webcamfunctie. Momenteel is deze echter alleen beschikbaar voor gebruikers van Insider Preview-versies van Windows 11. Gebruikers van stabiele Windows-versies zullen dus nog even moeten wachten totdat de testfase is afgerond. Insider Preview-gebruikers moeten eerst de nieuwste update van Link to Windows installeren, waarbij Rahman aangeeft dat de webcamfunctie beschikbaar is vanaf versie 1.24012 en nieuwer.

    Vervolgens moet de functie ook worden geactiveerd via het instellingenmenu van Windows 11. Je kunt de benodigde instelling vinden onder Instellingen > Bluetooth & apparaten > Mobiele apparaten. Daar moet je de optie "Beheer apparaten" inschakelen. Daarna kun je de webcam inschakelen via de Link to Windows-app. De Android-webcam via Link to Windows werkt op dezelfde manier als een webcam die via usb is aangesloten en kan dus gewoon worden geselecteerd in videoconferentie-apps zoals Teams.

    Link to Windows biedt verschillende mogelijkheden om de webcam op je smartphone te beheren. Je kunt bijvoorbeeld op een pauzeknop drukken om de videofeed te pauzeren. Ook kun je wisselen tussen de selfiecamera en camera's aan de achterkant van je telefoon. Verder is er een "Effecten"-functie waarmee je de HDR-modus kunt in- en uitschakelen. Het is mogelijk dat er in de toekomst nog meer opties aan worden toegevoegd.

    Het is nog niet bekend wanneer iedereen toegang krijgt tot de webcamfunctie in Link to Windows. Het Insider Program Team wil eerst feedback verzamelen van de bètagebruikers, dus het kan nog enkele weken of maanden duren voordat de functie voor iedereen beschikbaar is.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  0 leden zijn actief

    There is no users online

×
×
  • Nieuwe aanmaken...