Spring naar bijdragen

  • Nintendo spant rechtszaak aan tegen de makers van de Nintendo Switch-emulator Yuzu

     Delen


    Nintendo heeft een rechtszaak aangespannen tegen de makers van de Nintendo Switch-emulator Yuzu, waarbij ze beweren dat de emulator op grote schaal piraterij faciliteert. Nintendo eist dat Yuzu uit de lucht gehaald wordt.

    Hoewel Yuzu zelf geen illegale games aanbiedt, beweert Nintendo dat de emulator indirect verantwoordelijk is voor auteursrechtinbreuk door gebruikers die illegaal games op de emulator spelen. Nintendo noemt als voorbeeld het spel The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, dat anderhalve week voor de officiële release al te downloaden was op piraterijsites. Volgens Nintendo werd dit mogelijk gemaakt doordat piraterijsites vaak naar Yuzu verwezen als methode om het spel te kunnen spelen.

    Nintendo beweert verder dat Yuzu direct financieel voordeel heeft behaald uit de auteursrechtinbreuk. Yuzu heeft namelijk een Patreon-pagina waar betalende gebruikers vroege versies van de emulator kunnen downloaden. Rond de release van Zelda zou het aantal betalende gebruikers zijn verdubbeld, omdat alleen de nieuwste versie van Yuzu in staat zou zijn om het spel te draaien. Daarnaast hebben gebruikers op de Discord-server van Yuzu veelvuldig gediscussieerd over het emuleren van Zelda, wat volgens Nintendo aantoont dat de makers op de hoogte waren van het feit dat de emulator veel gebruikt werd om het spel vroegtijdig te spelen.

    Nintendo verwijt Yuzu ook dat ze op hun website links plaatsen naar sites met instructies over het hacken van de Switch en software waarmee gebruikers decryptiesleutels kunnen verkrijgen, die nodig zijn om games op de emulator te spelen. Hoewel Yuzu de games zelf niet ontsleutelt, beweert Nintendo dat de makers op deze manier technologische beveiligingsmaatregelen omzeilen die bedoeld zijn om piraterij op pc's en smartphones tegen te gaan.

    Nintendo beweert dat Yuzu hoofdzakelijk ontworpen is om technologische beveiligingsmaatregelen te omzeilen en heeft weinig andere toepassingen. Het bedrijf stelt ook dat de makers van Yuzu zelf illegale games spelen, omdat ze meerdere keren screenshots hebben gepost van Switch-titels die getest worden in de emulator. Nintendo eist dat Yuzu offline gehaald wordt en dat alle kopieën ervan vernietigd worden. Daarnaast wil het bedrijf een schadevergoeding van 150.000 dollar per auteursrechtinbreuk.

    Vorig jaar heeft Nintendo al een takedownverzoek ingediend tegen enkele tools waarmee gebruikers decryptiesleutels kunnen downloaden. Als gevolg hiervan heeft een andere Switch-emulator, Skyline, ervoor gekozen om te stoppen uit angst voor een vergelijkbaar verzoek. In hetzelfde jaar heeft Nintendo de release van de GameCube- en Wii-emulator Dolphin op het Steam-platform verhinderd. Het bedrijf dreigde met een DMCA-takedownverzoek als de makers de emulator op het gameplatform zouden plaatsen.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Content-Beheer

    Nintendo heeft een schikking getroffen met de maker van de Nintendo Switch-emulator Yuzu voor een bedrag van 2,4 miljoen dollar. Deze emulator stelde gebruikers in staat om Nintendo Switch-games op andere platforms te spelen. De schikking volgt op een rechtszaak waarbij Nintendo eiste dat Yuzu van het internet gehaald zou worden vanwege de mogelijkheid tot grootschalige piraterij.

    De ontwikkelaar, Tropic Haze, heeft toegegeven dat Yuzu met opzet is gemaakt om Nintendo Switch-games te omzeilen. Naast het betalen van de schadevergoeding heeft Tropic Haze ook ingestemd met het offline halen van de emulator. Het domein yuzu-emu.org zal worden overgedragen aan Nintendo, samen met kopieën van Yuzu en de tools die voor de ontwikkeling en het gebruik van de emulator worden gebruikt. Ook de 3DS-emulator Citra wordt hierdoor beïnvloed en zal uit de lucht gehaald worden.

    Nintendo heeft vorige week een rechtszaak aangespannen tegen Tropic Haze, waarin werd beweerd dat de emulator piraterij faciliteerde. Er werd bijvoorbeeld gemeld dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, voordat het officieel werd uitgebracht, al illegaal te downloaden was op piraterijsites die naar Yuzu verwezen. Naar verluidt is deze Zelda-game voor de release meer dan een miljoen keer illegaal gedownload. Het is echter nog onduidelijk of Yuzu volledig zal verdwijnen, aangezien er nog steeds kopieën en broncode van de emulator in omloop zijn.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Content-Beheer

    De broncode van de populaire emulator Yuzu wordt momenteel gebruikt voor een nieuw project genaamd Suyu. Vorige maand kondigde Nintendo aan dat ze de makers van Yuzu wilden aanklagen, omdat de emulator het mogelijk maakte om op illegale wijze Nintendo-games te spelen op pc en Android-systemen. Nintendo benadrukte dat bijvoorbeeld The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom al meer dan een miljoen keer illegaal was verspreid voordat het spel zelfs was uitgebracht.

    De makers van Yuzu werden gedwongen om een boete van 2,4 miljoen dollar aan Nintendo te betalen en de verspreiding van de emulator moest stoppen. Deze schikking zorgde voor veel opschudding in de emulatiescene en leidde ertoe dat andere ontwikkelaars ook de ontwikkeling van hun emulators stopzetten.

    Desondanks heeft het team achter Suyu aan Ars Technica bevestigd dat ze de broncode van Yuzu gebruiken voor hun nieuwe emulatieproject. Ze merken op dat Suyu zich in een juridisch 'grijs gebied' bevindt.

    Om juridische problemen met Nintendo te voorkomen, beweert het Suyu-team dat ze drie dingen anders doen dan Yuzu. Ten eerste verdienen ze geen geld met het project, in tegenstelling tot Yuzu, dat via Patreon geld inzamelde. Daarnaast zullen ze geen gidsen maken die uitleggen hoe je illegale games via de emulator kunt spelen. Ten slotte is Suyu tegen alle vormen van piraterij en wordt elke discussie hierover verwijderd van hun Discord-server. Deze punten waren belangrijk in de aanklacht van Nintendo tegen Yuzu.

    Het is belangrijk op te merken dat emulators niet alleen worden gebruikt om illegaal nieuwe spellen te spelen, maar ook voor zaken zoals het behoud van games. Op dit moment is Suyu nog niet beschikbaar en het is onduidelijk wanneer het project officieel zal worden uitgebracht.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Content-Beheer

    Nintendo heeft een DMCA-verzoek ingediend om de bètaversie van de Nintendo Switch-emulator suyu offline te halen. De emulator, gebaseerd op de Yuzu-emulator van Tropic Haze, was eerder deze week beschikbaar gesteld. GitLab heeft bevestigd dat ze het verzoek hebben ontvangen en suyu offline hebben gehaald. Het is nog niet bekend of suyu in de toekomst beschikbaar zal zijn op een andere site.

    Suyu is ontwikkeld door de makers van Tropic Haze en vereist dat gebruikers hun eigen Switch-encryptiesleutels en -firmware aanleveren. Alle verwijzingen naar de Yuzu-emulator zijn verwijderd en de ontwikkelaars benadrukken dat suyu niet bedoeld is voor piraterij en dat discussies over piraterij niet toegestaan zijn op hun websites en Discord-server.

    Eerder dit jaar heeft Nintendo Tropic Haze aangeklaagd voor het faciliteren van piraterij en eiste dat de emulator offline zou worden gehaald. Tropic Haze heeft uiteindelijk een schikking getroffen met Nintendo en heeft zowel de Yuzu-emulator als de 3DS-emulator Citra offline gehaald.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

  • Nieuwe handleiding

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Drifter

    Geplaatst

    Hierbij nog 10 Toppers als aanvulling op bovenstaande Gratis Games Fall Guys: Ultimate Knockout Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc Ook na de hype is Fall Guys een geweldige partygame. Met honderd man door een hindernisbaan vol draaiende hamers, sloopkogels en vliegende platformen stormen is natuurlijk een recept voor ultieme chaos. Dankzij de logge physics en merkwaardige besturing kun je eigenlijk ook niet boos worden als je vlak voor de finish van de baan wordt ge-yeet. Honkai: Star Rail Platforms: PlayStation 5, Android, iOS en pc Onze Kamal is nog steeds verslingerd aan de gratis, strategische rpg Honkai Star Rai. Voor deze game laten we dan ook hem aan het woord: “Als ik Honkai: Star Rail zou moeten samenvatten: het is een van de meest gedetailleerde rpg’s, die maar blijft verrassen. Als je Genshin Impact speelt, weet je al hoeveel passie miHoYo in zijn games stopt. Honkai: Star Rail is geen uitzondering. Ik ben sinds dag één een megafan en kan de game aan iedere fan van rpg-games aanraden.” Nou, duidelijk dus. Overwatch 2 Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc Overwatch 2 stelde bij verschijning behoorlijk teleur. De singeplayercampagne ontbrak (en is inmiddels geannuleerd), de game was niet bijster veel veranderd ten opzichte van het eerste deel en personages vrijspelen kost veel speeltijd óf geld. Nu spelers elk nieuw personage direct kosteloos ontvangen, is Overwatch 2 een stuk beter om gratis te spelen. Bovendien is Blizzards hero-shooter na al die jaren gestroomlijnder en gevarieerder dan ooit. Marvel Snap Platforms: Pc Er zijn talloze mobiele games, maar Marvel Snap verdient absoluut een vermelding. Het heeft alles wat je wilt van een gratis cardgame: een eerlijk verdienmodel, simpele regels en een fantastische presentatie. Even een online potje spelen is eenvoudig, en het introduceert het grote publiek op een leuke manier aan minder bekende helden. Dota 2 Platforms: Pc Vaak wordt Dota 2 de ingewikkeldere tegenhanger van League of Legends genoemd, maar dat is voor de community zelf vloeken in de kerk. Alleen al omdat alle helden bij aanvang gratis beschikbaar zijn, in tegenstelling tot League. Bovendien is de gameplay nóg strategischer ingestoken, met een strenge doch bevredigende leercurve voor nieuwkomers. Spelunky Classic Platforms: Pc In Spelunky is elke stap voorwaarts een risico, terwijl je een weg graaft door de ondergrondse gangen. Spelunky HD en Spelunky 2 zijn wellicht betere opties, maar als je de bikkelharde roguelike-platformervaring van Derek Yu’s franchise in z’n meest pure vorm wil beleven, dan is het origineel nog altijd een goede optie. Counter-Strike 2 Platforms: Pc Hoewel niet iedereen tevreden is over de veranderingen in Counter-Strike 2 ten opzichte van Global Offensive, kun je eigenlijk niet om de game heen. Al jarenlang is het de gouden standaard voor competitieve shooters die draaien om pure reflexen en strategie. Daarbij is de balans nog steeds uitstekend, en hebben maps een welkome grafische make-over gekregen. Geef het nog even, en dan is Counter-Strike weer helemaal terug op het oude niveau. De Sims 4 Platforms: PlayStation 4, Xbox One en pc Je bent een fortuin kwijt als je alle Sims 4-uitbreidingen wilt aanschaffen, maar gelukkig is de basisgame gratis. Toegegeven: de meeste spelers willen waarschijnlijk van start met een of twee uitbreidingen, maar de game is ook prima op zichzelf te spelen. Final Fantasy 14 Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc Final Fantasy 14 betreft één van Square Enix’ grote comebackverhalen. Inmiddels is het een van de populairste mmo’s ter wereld en met elke uitbreiding steeds completer. Sommigen claimen zelfs dat de mmo de beste Final Fantasy-verhalen tot op heden bevat. De game is nu gratis te spelen tot en met level 70, waarbij spelers kunnen kiezen uit 16 verschillende jobs. Doki Doki Literature Club Platforms: Pc Je voelt je in de maling genomen wanneer Doki Doki literature Club van een datingsim verandert in een horrorgame. Hoe en wat is beter om zelf te ontdekken, maar het is goed om te weten dat er inmiddels een Plus-versie van de game met meer content is verschenen. Maar voor de meesten is het origineel een hele goeie gratis game.

    Drifter

    Geplaatst

    Beste @knabbel, er is door @Mafketel een reactie geplaatst met een linkje naar een overzicht van 10 Seedbox providers. Als je die link opent kan je zelf bij elke provider even checken of de mogelijkheid er is om met een Paysafecard te betalen. Het is natuurlijk heel fijn om een kant en klaar lijstje gepresenteerd te krijgen, maar je kan natuurlijk zelf ook iets doen.

    knabbel

    Geplaatst

    Ook voor betaling met paysfecrd
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...