Spring naar bijdragen

  • OpenSubtitles stuurt Deense IP-adressen door op verzoek van de Anti-Piraterij groep.

     Delen


    De populaire ondertitelsite OpenSubtitles blokkeert vrijwillig Deense bezoekers van zijn platform. In plaats daarvan worden alle Deense IP-adressen omgeleid naar een gerechtelijk bevel op de website van de lokale anti-piraterij groep RettighedsAlliancen. Deze actie is een reactie op het feit dat de site een e-mail van de anti-piraterij-groep ontvangt met het verzoek om verdere inbreuken te stoppen.

    OpenSubtitles is een van de grootste en meest geavanceerde ondertiteling repository's op internet, met wekelijks miljoenen ondertitels. De site werd meer dan tien jaar geleden opgericht door een Slowaakse programmeur die op het idee kwam terwijl hij een paar biertjes dronk in een plaatselijke pub. Voorheen waren auteursrecht zaken niet zo'n probleem, maar daar is aanzienlijk verandering in gekomen.

    In de afgelopen jaren zijn OpenSubtitles en soortgelijke sites door ISP's in verschillende landen geblokkeerd na rechterlijke bevelen. Hoewel de ondertitels zelf weinig entertainment waarde bieden, zien rechthebbenden ze als een integraal onderdeel van het ecosysteem van piraterij.

    Dit geloof wordt gedeeld door de Deense anti-piraterij-groep RettighedsAlliancen . In opdracht van verschillende filmmaatschappijen verkreeg de groep een blokkeringsbevel tegen internetprovider TDC. Als onderdeel van een vrijwillige overeenkomst volgden verschillende andere ISP's. Hoewel Rettigheds Alliancen blij was met de blokkade, was deze nog niet helemaal tevreden. Er waren nog steeds Denen op kleinere ISP's die toegang hadden tot de site en Deense VPN-servers hadden er ook toegang toe. Dit bracht de groep ertoe actie te eisen van de doelsite zelf.

    Dit kwam aan het licht toen verschillende gebruikers van OpenSubtitles merkten dat ze geen toegang meer hadden tot de site. In plaats daarvan werden ze doorgestuurd naar een vertaald exemplaar van het gerechtelijk bevel, gehost op de website van de anti-piraterij groep. Na enige initiële speculaties over de mogelijke betrokkenheid van Europol en Cloudflare, bood OpenSubtitles admin "oss" de nodige verduidelijking.

    oss schrijft “We hebben een 'leuke' brief ontvangen van de Deense RettighedsAlliancen om onze site te blokkeren voor Deense gebruikers. Dus aan onze kant detecteren we of User IP van DK is, en zo ja, dan worden ze daar doorgestuurd ”.

    Niet alle gebruikers begrijpen de beslissing om gebruikers vrijwillig te blokkeren en vermelden dat het een "hellend vlak" is. Hoewel de beheerder dit niet betwist, geeft hij er de voorkeur aan de kwestie op te lossen om mogelijke problemen te voorkomen. Vooral omdat de meeste Deense bezoekers al door hun ISP's worden geblokkeerd.

    TorrentFreak nam contact op met de anti-piraterij groep die bevestigde dat het eind november een e-mail aan OpenSubtitles stuurde. De groep wees erop dat sommige activiteiten van de site illegaal worden geacht in Denemarken en spoorde de exploitant aan om "verdere inbreuken te stoppen." Voor zover bij TorrentFreak bekend is, is dit de eerste keer dat een site vrijwillig de toegang voor bezoekers uit een land heeft geblokkeerd om te voldoen aan een rechterlijk bevel tegen een derde partij, die niet specifiek van toepassing is op de site zelf.

    Het is ook vermeldenswaard dat de blokkeer inspanningen meer uitgebreid zijn dan het Deense gerechtelijk bevel, dat beperkt is tot de rol van OpenSubtitles als leverancier van de Popcorn Time-app. Volgens het bevel moeten alleen de domeinen api.opensubtitles.org en dl.opensubtitles.org worden geblokkeerd. De site leidt bezoekers echter ook door naar het hoofddomein.

    Hoewel de anti-piraterij groep tevreden is met de samenwerking van OpenSubtitles, zal het onmogelijk zijn om de site volledig ontoegankelijk te maken in Denemarken. Mensen kunnen de blokkade, zelfs die van de site, nog steeds omzeilen door te vertrouwen op buitenlandse VPN-servers.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...