Spring naar bijdragen

 • Drifter
  Drifter

  Opera-browser komt met gratis VPN functie in Android

  Opera kwam op 7 Februari met een spannende nieuws mededeling, dat ze zijn begonnen met het testen van hun nieuwe ingebouwde browser VPN (Virtual Private Network) functie in de Opera Android-browser. Een groot aantal Beta-gebruikers over de hele wereld mogen de gratis, onbeperkte en niet-log-VPN-functie testen.

  Deze opwindende nieuwe functie in Opera voor Android is ontworpen om meer controle en privacy te bieden bij het browsen. Je hoeft niet langer afzonderlijke, betaalde apps te downloaden om het browsen te beschermen wanneer je gebruik maakt van openbare wifi, tik je gewoon op "Instellingen" in je Opera-browser en activeer je VPN.

  Opera was de eerste grote browsermaker die een onbeperkte en gratis VPN in de desktopbrowser integreerde. Deze functie werd al snel enorm gewaardeerd door miljoenen van onze gebruikers over de hele wereld. Nu willen ze diezelfde ervaring naar hun mobiele browser brengen.

  Het browserteam Opera voor Android mikt hoog: ze willen de beste mobiele browser op de markt hebben en bieden daarmee een krachtige tool die je controle geeft over hoe je op internet surft.

  Opera heeft een traditie van innovatie. Ze werken continue aan nieuwe functies die je online ervaring kunnen verbeteren. Meest recent hebben ze de cookie dialoog blokker geïntroduceerd, die hinderlijke pop-ups blokkeert die op websites worden weergegeven en die om je toestemming vragen voordat je toegang tot de site kunt krijgen. De ingebouwde VPN is de volgende functie die volgens hun mening de online ervaring en veiligheid zal verbeteren.

  Zodra je de functie inschakelt, vervangt de VPN jouw IP-adres door een virtueel IP-adres. Dit maakt het moeilijker voor websites om jouw locatie te volgen en je apparaat te identificeren. In het menu kan je een locatie instellen op Optimaal, Azië, Europa, Amerika. Bovendien heeft hun VPN een niet-log-service, wat betekent dat ze geen informatie verzamelen die via de netwerkservers loopt. Hiermee worden je privégegevens beschermd tegen indringers wanneer je verbonden bent met een openbaar Wi-Fi-netwerk. De tests voor de ingebouwde VPN gaan nog wel even duren, maar in de komende tijd zal Opera geleidelijk de groep testers groter maken.

  bewerkt door Drifter

  • Leuk 1
  • Bedankt 1


  Terugkoppeling


  Ook weer erg goed nieuws. Ik vraag mij af of je door de dienst van opera weer op bijvoorbeeld the Piratebay kan komen in Nederland. 

  Daarmee is dit het begin van browsers met ingebouwde VPN waardoor het blokkeren van websites op land niveau helemaal geen zin meer heeft en de techniek weer de wetgeving voorbij steeft. :)

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Ik gebruik al best lang opera, maar die heeft al redelijk lang met VPN verbinding

  Gebruikte die in begin ook toen ik nog geen PIA had

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites
  12 uur geleden zei ShadowMaster:

  Ik gebruik al best lang opera, maar die heeft al redelijk lang met VPN verbinding

  Het enige verschil met bijv. PIA is dat de VPN in de Computer browser van Opera je IP-adres verandert waardoor je ten dele anoniem kan surfen op het web en wat geblokkeerde sites kan bereiken die anders niet toegankelijk waren.

  Ik hoop dat de Android versie uitgebreider wordt en meer in de buurt komt van de betaalde VPN.

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites


  Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

  Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

  Account aanmaken

  Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

  Registreer een nieuw account

  Aanmelden

  Ben je al lid? Meld je hier aan.

  Nu aanmelden

×