Jump to content

 • Trizomu
  Trizomu

  Patiëntenfederatie Nederland verliest externe harde schijf met data 25.000 leden

  Patiëntenfederatie Nederland is een externe opslagschijf kwijtgeraakt met daarop de gegevens van 25.000 panelleden. Onder de gegevens zit informatie over aandoeningen van de personen. De hdd is waarschijnlijk gestolen.

  De Patiëntenfederatie Nederland is de externe harde schijf in november kwijtgeraakt na een verhuizing in Utrecht. Een extern recherchebureau kwam na onderzoek tot de conclusie dat de schijf waarschijnlijk gestolen is. Op de hdd stonden gegevens zoals e-mailadres, leeftijd, geslacht en opleiding van 25.000 deelnemers aan panelgroepen van de federatie. Het gaat onder andere om leden die in juni of juli een niet-reanimerenpenning hebben aangevraagd.

  Daarnaast stonden ook gegevens over de persoonlijke situatie van de mensen op de schijf, waaronder over aandoeningen van de panelleden. Verder waren er bedrijfsgegevens op de schijf aanwezig. De externe harde schijf was niet beveiligd, waardoor eventuele kwaadwillenden vrijelijk over de data kunnen beschikken. Wachtwoorden waren niet op de drive aanwezig.

  De patiëntenfederatie licht de 25.000 betrokkenen per e-mail in over het incident. De organisatie meldt dat de gegevens niet op een externe schijf opgeslagen hadden mogen worden en dat dit bij uitzonderingen voortaan alleen nog bij beveiligde schijven en usb-sticks mag.

  Patiëntenfederatie Nederland is de overkoepelende organisatie van zo'n 160 patiëntenverenigingen. De organisatie probeert patiënten onder andere te helpen zorgkeuzes te maken via ZorgkaartNederland. De organisatie heeft de vermissing gemeld bij de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens.  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.

  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Hiermee kan je veilig internetten en anoniem downloaden. Een vereiste tegenwoordig, gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...