Jump to content


 • William

  William

  Populaire piratensites 'verdwijnen' uit de zoekresultaten van DuckDuckGo

  Zoekmachines proberen over het algemeen de meest relevante resultaten te retourneren, maar dat is niet altijd het geval. Eerder dit jaar hebben we gerapporteerd hoe populaire piratensites uit de topresultaten van Google daalden en hetzelfde lijkt nu ook in DuckDuckGo te gebeuren, waarbij Bing niet achterblijft.

  piraat eendDe afgelopen jaren hebben de amusementsindustrieën zoekmachines herhaaldelijk gevraagd hun spel op te voeren als het gaat om hun inspanningen tegen piraterij.

  Naast het verwerken van verwijderingsverzoeken werken Google en Bing nu ook actief samen met rechthebbenden om proactievere maatregelen te nemen.

  Takedown +

  Google plaatst bijvoorbeeld een lagere rangschikking van sites waarvoor het regelmatig geldige verwijderingsverzoeken ontvangt. Dit is niet nieuw, maar dit jaar heeft de zoekmachine het spel blijkbaar nog verder opgevoerd, waardoor de homepages van verschillende toppiratensites onvindbaar werden.

  In plaats van mensen te wijzen op de officiële domeinen van populaire piratensites zoals 1337x, NYAA en LimeTorrents, stuurde Google gebruikers naar copycats die niets met deze sites te maken hadden. Dit was ook niet te wijten aan DMCA-verwijderingsverzoeken.

  Toen we onze bevindingen behandelden, vergeleken we de resultaten met die van alternatieve zoekmachines zoals DuckDuckGo en Bing, die beide de echte sites als eerste resultaten lieten zien. Dit leidde ons tot de conclusie dat Google actief de resultaten manipuleerde.

  Populaire sites verdwijnen van DuckDuckGo

  Nu, een paar maanden later, is het 'verdwijningsprobleem' niet langer uniek voor Google. Populaire piratensites zijn ook begonnen te verdwijnen uit andere zoekmachines, waaronder DuckDuckGo.

  Toen we bijvoorbeeld een paar weken geleden naar 1337x zochten, was het officiële 1337x.to-domein het beste resultaat, zoals hier wordt weergegeven . Tegenwoordig staat dat domein echter niet op de eerste paar pagina's, zoals hieronder te zien is. Het officiële 1337x-domein is simpelweg verdwenen.

   

  1337x eend

   

  Hetzelfde geldt voor verschillende andere piratenmerken. Wanneer we zoeken naar RarBG, is het officiële rarbg.to-domein nergens te vinden en hetzelfde geldt voor Torrentz2.eu . Zelfs de site van de populaire game-herverpakker Fitgirl is verdwenen , zoals verschillende Redditors ook hebben opgemerkt .

  Ironisch genoeg vermeldt DuckDuckGo nog steeds informatie van Wikipedia aan de zijkant, die wel het juiste gezaghebbende domein vermeldt, zoals hieronder wordt weergegeven.

   

  duckduckgo rarbg

   

  Hoewel het duidelijk is dat hier 'iets' gebeurt, weten we niet wat. TorrentFreak nam via verschillende kanalen contact op met DuckDuckGo om commentaar te krijgen op onze bevindingen, maar het bedrijf moet nog reageren.

  Verwijderingsverklaringen?

  Het meest waarschijnlijke scenario is dat de pagina's zijn verwijderd na DMCA-verwijderingsverzoeken. In dat geval zie je echter vaak een andere URL van hetzelfde domein de bovenste plek overnemen. Niet zomaar een willekeurige copycat-site. We zien geen enkele pagina van het officiële domein in de top 100 resultaten.

  Ook vermeldt de homepage van 1337x.to , die onlangs is verdwenen, geen inhoud die inbreuk maakt op het auteursrecht, dus het verwijderen ervan zou op zichzelf vrij breed zijn.

  DuckDuckGo is niet de enige zoekmachine die in de voetsporen van Google lijkt te treden. Hetzelfde gebeurt bij Bing. Als we daar bijvoorbeeld naar "fitgirl repacks" zoeken, verschijnt de officiële fitgirl-repacks.site niet.

  Bing vernietigt Fitgirl

  In tegenstelling tot DuckDuckGo merkt Bing onder aan de pagina op dat "sommige resultaten zijn verwijderd". In het geval van Fitgirl is dat een understatement, want een nauwere zoekopdracht naar het domein fitgirl-repacks.site laat zien dat alle resultaten zijn verwijderd .

   

  fitgirl verdwenen

   

  Deze mysterieuze verdwijningen zijn niet van toepassing op alle piratensites. Het officiële Pirate Bay-domein is bijvoorbeeld verwijderd in Bing, maar verschijnt nog steeds als het eerste resultaat in DuckDuckGo, althans voorlopig.  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.

  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  7 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...