Spring naar bijdragen

  • Reddit en Filmmaatschappijen opnieuw in de rechtbank over anonieme piraterij-opmerkingen

     Delen


    Filmmaatschappijen en Reddit zijn opnieuw in een juridische strijd beland over de openbare opmerkingen van anonieme gebruikers op de site. De filmmaatschappijen zijn op zoek naar IP-adressen van gebruikers, zonder namen, e-mailadressen of andere registratiegegevens te vragen. Ze willen deze informatie gebruiken als bewijs in rechtszaken tegen internetproviders die volgens hen niet genoeg hebben gedaan om piraterijactiviteiten te stoppen.

    De filmmaatschappijen hebben al eerder pogingen gedaan om deze informatie van Reddit te verkrijgen, maar tot nu toe zonder succes. Reddit heeft aangegeven dat het de privacy en het recht op anonieme meningsuiting van zijn gebruikers wil beschermen. Eerdere rechterlijke uitspraken hebben ook geoordeeld dat het recht van Redditors op anonieme meningsuiting zwaarder weegt dan het belang van de filmmaatschappijen.

    De nieuwe poging van de filmmaatschappijen richt zich op een verzoek om IP-adreslogs van Reddit-gebruikers in de zaak tegen internetprovider Frontier Communications. De filmmaatschappijen betogen dat deze informatie relevant is voor hun zaak en niet in strijd is met het recht op anonieme meningsuiting, omdat het niet om identificerende informatie vraagt.

    Reddit heeft nog niet gereageerd op dit nieuwe verzoek, maar het lijkt waarschijnlijk dat het bedrijf zal blijven vechten om de privacy van zijn gebruikers te beschermen.

    Het is nu aan de rechter om te beslissen of dit nieuwe verzoek rechtmatig is en of de filmmaatschappijen de IP-adressen kunnen verkrijgen. Het blijft een voortdurende juridische strijd tussen filmmaatschappijen die piraterij willen bestrijden en Reddit die opkomt voor de privacy en het recht op anonieme meningsuiting van zijn gebruikers.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Content-Beheer

    Rechtbank kiest voor de 3e keer de kant van Reddit

    In een recente juridische zaak heeft de rechtbank geoordeeld dat Reddit niet verplicht is om de IP-adressen van zes gebruikers te delen die piraterij-gerelateerde opmerkingen hebben geplaatst op de website. Een groep filmmakers had geprobeerd om deze IP-adressen te verkrijgen als bewijs in hun rechtszaak tegen internetprovider Frontier, maar Reddit heeft succesvol geprotesteerd tegen deze inbreuk op de privacy van gebruikers.

    De rechtbank heeft besloten dat het recht van individuen om anoniem te spreken zwaarder weegt dan de belangen van rechthebbenden. Bovendien kunnen de filmmakers rechtstreeks achter de abonnees van de internetprovider aangaan, in plaats van de focus te leggen op de anonieme Redditors. Volgens de rechtbank kunnen de rechthebbenden soortgelijk bewijs uit een meer directe bron verkrijgen, bijvoorbeeld door de ISP te dagvaarden voor de abonnee-informatie die aan het specifieke IP-adres is gekoppeld.

    De rechtbank heeft ook geoordeeld dat het delen van IP-adressen niet in strijd is met het recht van het Eerste Amendement op anonieme meningsuiting. Hoewel het Hof geen gevallen kent waarin een ontmaskeringsnorm van het Eerste Amendement voor IP-adressen is toegepast, hebben andere rechtbanken erkend dat IP-adressen essentieel zijn om identiteit te onthullen.

    Hoewel Reddit niet verplicht is om de IP-adressen te delen, kunnen de opmerkingen van de Redditors nog steeds als bewijs worden gebruikt zoals ze zijn. Afdrukken van webpagina's zijn ook eerder gebruikt als bewijs in vergelijkbare zaken.

    Als de rechthebbenden het gewenste bewijs niet van Frontier kunnen verkrijgen, kunnen ze ervoor kiezen om het opnieuw te proberen. Het is echter duidelijk dat de filmmaatschappijen niet gemakkelijk opgeven in hun strijd tegen piraterij.

    Kopie uitspraak (PDF)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...