Spring naar bijdragen

  • Ruim 1000 Amerikanen aangeklaagd voor downloaden London Has Fallen

     Delen


    Een groot aantal mensen dat vorige week de film London Has Fallen heeft gedownload, heeft een geautomatiseerde boete van 300 dollar ontvangen. Meer dan duizend Amerikanen zouden bovendien al aangeklaagd zijn voor het illegaal downloaden van de film.

    London Has Fallen is een Amerikaanse actiethriller, geregisseerd door Babak Najafi. Op 4 maart kwam deze film in Amerika uit, maar vorige week zou de thriller door honderdduizenden mensen gedownload zijn. Reden voor Millennium Films en LHF Productions, verantwoordelijk voor het maken van de film, om juridische stappen te nemen tegen de filesharers.

    Steen des aanstoots is volgens TorrentFreak de Blu-Ray-versie die een paar dagen terug al online kwam, ruim een week voor de officiële release. Die hoge kwaliteits versie zou sindsdien door honderdduizenden illegaal binnengehaald zijn. Om de verliezen te compenseren - van dit nieuwe lek en eerdere lekken - heeft LHF Productions in de afgelopen weken tegen ruim duizend mensen aanklachten ingediend.

    Het zou gaan om individuen van wie alleen het IP-adres bekend is. Het productiebedrijf dagvaardt daarop de ISP's om hun identiteit te achterhalen. Als dat gelukt is, stuurt LHF Productions ze een aanbieding om een regeling te treffen, die tot duizenden dollars kan oplopen. Via deze DMCA-kennisgevingen regelt het bedrijf de compensatie buiten de rechtbank om, wat als een ongebruikelijk directe aanpak geldt.



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...