Spring naar bijdragen

  • Rusland is van plan om Piraat-sites te blokkeren zonder vorm van Proces en hun exploitanten uit de anonimiteit te halen

     Delen


    Het Russische Ministerie van Cultuur heeft nieuwe wijzigingen in het auteursrecht ingediend die rechthebbenden de mogelijkheid geven om webhosts te dwingen piraatsites zonder enige vorm van proces te blokkeren, als ze niet reageren op takedown-eisen. Site-eigenaren worden ook gedwongen om hun namen en adressen op hun platform te publiceren, maar het is nog niet duidelijk hoe dit kan worden afgedwongen.

    Net als de meeste regio's in de wereld heeft Rusland een online piraterij probleem, met miljoenen burgers die regelmatig piraatsites gebruiken voor toegang tot gratis films, muziek, tv-programma's en andere inhoud.

    Rusland is al een wereldleider als het gaat om het blokkeren van sites zoals eerder in 2017 al zonder enige vorm van proces 500 sites werden geblokkeerd over een periode van 4 maanden, maar als er nieuwe voorstellen worden aangenomen en de wet wordt herschreven, kan het leven voor piraatsite-eigenaren veel moeilijker worden.

    In 2018 begon het Ministerie van Cultuur met het aanscherpen van wijzigingen in de auteursrecht wetgeving en deze week werd duidelijk dat het een verscherpt siteblokkeer regime in gedachten heeft, samen met nog wat andere belangrijke veranderingen.

    Het lokale blad RBC kreeg de gelegenheid om het concept in te zien, dat maatregelen bevat voor het blokkeren van sites waar illegale inhoud beschikbaar wordt gesteld, zonder dat rechthebbenden naar de rechter hoeven te stappen zoals ze nu doen. In plaats daarvan kunnen ze rechtstreeks naar de Webhost gaan van sites die content beschikbaar maken zonder een licentie, met instructies om platforms te blokkeren, als ze niet reageren op takedown-eisen.

    Het is nog niet duidelijk hoe deze vereiste zal worden gehandhaafd, of hoe contactgegevens zullen worden gecontroleerd op echtheid. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat bedrijfsnamen en / of huisadressen (in het geval van individuen) vrijwillig worden opgegeven, vooral wanneer site-exploitanten de wet al overtreden door bewust hosting of links naar inbreuk makende content.

    De ontwerp-amendementen werden goedgekeurd door het ministerie van Communicatie en Massamedia, telecomwaakhond Roscomnadzor en het ministerie van Economische Ontwikkeling, na overleg met bedrijven in de entertainmentindustrie, volgens het rapport van RBC.

    Het nieuws over de wijzigingen komt binnen enkele dagen nadat de autoriteiten gesprekken hadden gevoerd met grote rechthebbenden, hosting platforms en zoekproviders, met het doel de voorwaarden van een memorandum tegen piraterij in wetgeving te schrijven.

    De huidige vrijwillige overeenkomst is gericht op het creëren van een steeds groter wordende gecentraliseerde database van inbreuk makende content om hosting platforms en zoekmachines in staat te stellen media en koppelingen zowel snel als efficiënt te verwijderen. Volgens opmerkingen van Sergey Selyanov, hoofd van de Association of Film and Television Producers, werkt het memorandum volgens plan.

    Ten slotte heeft de lokale zoekgigant Yandex naar verluidt een eigen set hulpprogramma's ontwikkeld en gelanceerd voor het online detecteren van illegale inhoud. Met behulp van informatie die beschikbaar wordt gesteld in de recentelijk vastgestelde piraterij database, gebruikt Yandex machine learning om zijn eigen zoekresultaten op te schonen. Het bedrijf weigert momenteel om aanvullende informatie te bieden.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  8 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...