Jump to content

 • Drifter
  Drifter

  Rusland verplicht de grootste VPN Providers om gebande sites te blokkeren

  Sign in to follow this  

  Tien grote VPN-providers zijn door de Russische autoriteiten verplicht om te beginnen met het blokkeren van sites die aanwezig zijn in de nationale zwarte lijst van het land. NordVPN, ExpressVPN, IPVanish en HideMyAss behoren tot de getroffen partijen. TorGuard ontving ook een kennisgeving en heeft zijn diensten met onmiddellijke ingang uit Rusland gehaald.

  De afgelopen jaren is Rusland doorgegaan met zijn missie om de toegang tot inhoud die de staat aanstootgevend vindt te beperken. Veel soorten sites, van vermeende piratenplatforms tot sites met extremistische inhoud, zijn allemaal getroffen . Lokale internetproviders zijn wettelijk verplicht om hun domeinen te blokkeren, waardoor ze ontoegankelijk worden. Er zijn echter tal van ontwijkingsopties beschikbaar, iets dat de regering probeert aan te pakken.

  In juli 2017 heeft president Vladimir Poetin een wetsontwerp ondertekend dat tot doel heeft deze omweg te dichten. Het plan was om te voorkomen dat burgers toegang krijgen tot verboden sites met behulp van VPN's, proxies, Tor en andere anonieme services.

  De dreiging was simpel: als zou blijken dat dergelijke diensten de toegang tot verboden platforms vergemakkelijken, zouden ook zij zich kunnen bevinden op Ruslands 'internet blacklist', lokaal bekend als FGIS. Terwijl sommige VPN-aanbieders zich ruim voor de nieuwe wetgeving uit Rusland terugtrokken zijn anderen doorgegaan. Nu proberen de autoriteiten echter de strop strakker te maken.

  In de afgelopen paar dagen meldde telecom waakhond Roscomnadzor dat het naleving meldingen stuurde naar 10 belangrijke VPN-services met servers in Rusland - NordVPN, ExpressVPN, TorGuard, IPVanish, VPN Unlimited, VyprVPN, Kaspersky Secure Connection, HideMyAss !, Hola VPN en OpenVPN.

  Het overheidsagentschap eist dat de getroffen diensten beginnen met het koppelen van de FGIS-database en de daarin vermelde sites blokkeren. Verschillende andere lokale bedrijven - zoekgigant Yandex, Sputnik, Mail.ru en Rambler - zijn al verbonden met de database en filteren zoals vereist.

  Een kennisgeving ontvangen door TorGuard onthult dat de provider inderdaad iets minder dan een maand de tijd kreeg om te voldoen. In de kennisgeving worden ook de gevolgen beschreven van het niet doen van de waarschuwing, dat wil zeggen dat ze op de zwarte lijst met de rest van de verboden sites worden geplaatst zodat deze niet in Rusland kan opereren.

  TorGuard is echter duidelijk - het weigert te werken onder deze voorwaarden en is dus al uit eigen beweging opgestapt. Op dit moment is TorGuard al stappen aan het ondernemen om alle fysieke server aanwezigheid in Rusland te verwijderen. Ze hebben alle servers op hun locaties in Sint-Petersburg en Moskou schoongeveegd en zullen niet langer zaken doen met datacenters in de regio, aldus de verklaring van TorGuard, die nog aangevuld wordt met de mededeling dat ze graag duidelijk willen maken dat deze verwijdering van servers een vrijwillige beslissing was van het management van TorGuard en dat er geen inbeslagname van apparatuur plaatsvond.

  Omdat de overige bedrijven in kwestie met hun juridische teams overleggen, zal alleen de tijd duidelijk maken welke van de anderen ervoor kiezen om te voldoen aan de Russische wetgeving en beginnen met blokkeren - of de regio volledig verlaten.

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  Enge zaken zijn dit. Straks gaat Rusland VPN verbieden omdat de providers de sites niet dicht zetten. Dat wordt een pijnlijke situatie..... :(

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Gaat steeds gekker worden met die Poetin en er is kennelijk niemand in Rusland die hem gaat afstoppen. Pure censuur uit de oude doos van het ijzeren gordijn, want het draait waarschijnlijk hoofdzakelijk om het afstoppen van personen die zich op wat voor manier dan ook via Internet negatief uitlaten over het gevoerde beleid.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Rusland laat weten dat het binnenkort zal beginnen met het blokkeren van belangrijke VPN-providers.

  In maart werden tien grote VPN-providers, waaronder NordVPN, ExpressVPN, IPVanish en HideMyAss, door de Russische autoriteiten bevolen om sites te blokkeren die aanwezig zijn in de nationale zwarte lijst van het land. Na bijna totale niet-naleving, zegt de telecomwaakhond van het land dat het blokkeren van negen van de diensten nu in aantocht is.

  Als het gaat om site-blocking, is Rusland een van de meest agressieve landen ter wereld. Duizenden sites met piraterij worden geblokkeerd op grond van het auteursrecht, terwijl andere beperkt zijn omdat ze verschillende soorten "verboden informatie" bevatten, zoals extremistisch materiaal.

  De domeinen van deze platforms zijn opgenomen in een nationale zwarte lijst. Veel verschillende serviceproviders moeten een interface met deze database hebben om te voorkomen dat sites via hun systemen toegankelijk zijn. Dit omvat VPN-providers, met name diegene die mogelijkheid bieden voor via een omweg bereiken van gecensureerd materiaal.

  In maart schreef telecomwaakhond Roscomnadzor aan tien grote VPN-providers - NordVPN, ExpressVPN, TorGuard, IPVanish, VPN Unlimited, VyprVPN, Kaspersky Secure Connection, HideMyAss !, Hola VPN en OpenVPN – om verplicht verbinding te maken met de database, wat door de meeste is geweigerd. De VPN-diensten in kwestie kregen een beperkte tijd van 30 dagen om te reageren, maar is er maar één akkoord gegaan met de voorwaarden van de watchdog.

  Bron Update; Torrentfreak

  • Thanks 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  6 uur geleden zei Drifter:

  . De VPN-diensten in kwestie kregen een beperkte tijd van 30 dagen om te reageren,

  Gelukkig doen ze dit niet zomaar. Maar kan Rusland ook de diensten verbieden en onmogelijk maken? Verbieden lukt via wetgeving, maar een VPN provider blokkeren is nog niet zo makkelijk. 

  Maar de VPN blokkades komen en misschien wel aan :(

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Nu op het forum

  • Ik wil er ook nog wel een paar,mis mijn tijdschriften echt heel erg Oow ja,ik ben een vrouw,weet niet of ik een dame ben
  • Windows 10-update-ellende gaat door: bug trekt wifi onderuit. Microsoft krijgt geen grip op updates voor Windows 10 1903. De lijst met issues van de september-patch van Windows 10 groeit maar door. Na problemen met het startmenu, de zoekfunctie en geluid, verdwijnt nu het wifi-apparaat in sommige machines. Volgens de softwaremaker doen de problemen zich voor bij machines met Intel Centrino 6205/6235 en Broadcom 802.11ac-chips. De update naar Windows 10 1903 breekt de wifidriver en het apparaat kan vervolgens geen contact leggen met het draadloze netwerk. Het probleem doet zich voor sinds de cumulatieve update van deze maand. De problemen begonnen al eind augustus toen Microsoft een buggy patch uitrolde voor vroege vogels die regelmatig updaten. Deze leverde diverse problemen op. De update van september pakte enkele van de grootste klachten aan, bijvoorbeeld de onnodige CPU-belasting, maar zorgde weer voor andere problemen. Onder meer het startmenu en de zoekbalk klapten er bij sommige gebruikers geregeld uit. Ook ontstonden er geluidsproblemen bij diverse gebruikers na het invoeren van een compatibiliteitswijziging voor multi-channel audio. "Na feedback van klanten draaien we deze wijziging terug omdat sommige games en sommige apparaten multi-channel audio niet zoals verwacht leveren. Dat resulteert in games die anders klinken dan wat klanten gewend zijn en waarbij mogelijk kanalen ontbreken." Oplossingen en workarounds: Eind deze maand hoopt Microsoft dat probleem te hebben aangepakt, staat in de uitdijende lijst van issues voor 1903 . Voor het wifi-probleem werkt Microsoft aan een oplossing voor 'de volgende release', blijkbaar verwijzend naar de najaarsupdate die in oktober moet verschijnen. Mocht je het wifi-probleem ondervinden, is er een vrij simpele oplossing die helaas alleen voor je huidige sessie werkt. Ga naar Configuratiescherm > Apparaatbeheer > Netwerkadapters, zoek je wifi-adapter (sinds de update voorzien van een geel uitroepteken), rechtsklik en kies voor Apparaat uitschakelen. Kies daarna voor Apparaat inschakelen. Wifi zou dan weer moeten werken totdat je herstart en je deze procedure moet herhalen. Bron: Webwereld
  • Hallo 66 jarige karel1953, Welkom op Duken.nl en als je behalve lezen ook af en toe wat TV-series kijkt, kan je misschien je mening eens delen in de onderwerpen die voorbij komen in onze De TV-Series Club
  • Hoy Turtle, Welkom op Duken.nl en hopelijk kan je af en toe ook wat van je ervaring delen in een topic. 
  • Hoi ik ben 66 jaar  en mijn hobby is lezen   Groetjes karel
 • Latest nieuws

×
×
 • Create New...