Spring naar bijdragen

  • Stream-Ripping gigant Convert2MP3 schikt met muziekindustrie en wordt uitgeschakeld

     Delen


    De muziekindustrie heeft opnieuw een overwinning behaald in haar pogingen om YouTube-convertorsites te sluiten, ook wel stream-rippers genoemd. Na juridische actie in Duitsland heeft Convert2MP3 een schikkingsovereenkomst met muziekgroepen IFPI en BVMI ondertekend. De site wordt onmiddellijk afgesloten en betaalt een niet nader genoemd bedrag als financiële compensatie.

    De muziekindustrie ziet stream-ripping als een van de grootste piraterijbedreigingen, erger dan torrent-sites of directe download-portals. In 2016 hebben de RIAA, IFPI en BPI juridische stappen ondernomen tegen YouTube-MP3, de grootste stream-ripsite van dat moment. Deze zaak resulteerde uiteindelijk in een regeling waarbij de site vrijwillig afgesloten werd.

    Dit was een duidelijke overwinning voor de muziekindustrie, die snel doorging naar de volgende doelen. Dit omvatte Convert2MP3, dat in Duitsland werd aangeklaagd met steun van de muziekgroepen IFPI en BVMI. Met tientallen miljoenen maandelijkse bezoekers is Convert2MP3 een van de grootste stream-rippers op internet. Tot nu toe is de juridische strijd in Duitsland grotendeels onder de radar gebleven, maar vandaag wordt duidelijk dat dit verstrekkende gevolgen heeft.

    Muziekgroep IFPI heeft vandaag aangekondigd dat het in een gezamenlijke inspanning met de Duitse industriegroep BVMI een schikking heeft bereikt met de stream-ripping-site. De schikking vereist dat de site onmiddellijk wordt afgesloten en dat de domeinnaam aan IFPI wordt overgedragen. De schikkingsovereenkomst vereist voorts dat de exploitant een financiële vergoeding betaalt, maar het werkelijke bedrag wordt niet vermeld.

    De overeenkomst komt nadat een Duitse rechtbank een voorlopig bevel heeft uitgevaardigd tegen Convert2MP3. De rechtbank concludeerde dat de site technologische beschermingsmaatregelen omzeilde, met behulp van software die het in bezit had of produceerde.

    Algemeen Directeur Frances Moore van IFPI is tevreden met de uitkomst en hoopt dat het andere stream-rippers zal motiveren om het voorbeeld te volgen.

    Moore verklaart dat Streamen van rippen een bedreiging is voor het hele muziek ecosysteem. Sites zoals Convert2MP3 tonen volledige minachting voor de rechten van artiesten en platenmaatschappijen en halen geld weg van degenen die muziek maken en erin investeren. Het succesvolle resultaat in deze zaak geeft een duidelijk signaal naar andere streamripping-sites stuurt, dat ze hun activiteiten die inbreuk maken op het auteursrecht moeten stopzetten of juridische stappen moeten nemen.

    Het domein van Convert2MP3 geeft momenteel een bericht weer van de muziekindustrie en de Facebook- en Twitter-profielen van de site zijn verwijderd.

                                                                    convert2mp3mes.jpg.7acad38fcaa1a8c6b16bf7a9d4456140.jpg



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Wat spijtig :( ik heb zelfs gebruik gemaakt van deze dienst. Ook om een mp3 te creëren als beltoon.

    Jammer jammer, steeds meer oude sites gaan offline.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...