Jump to content

 • Drifter
  Drifter

  Tor Browser 8.5 uitgebracht: stabiele versie voor Android gebruikers

  Sign in to follow this  

  Het Tor project heeft een eerste stabiele versie van haar Tor Browser voor Android vrijgegeven. Deze browser richt zich op het veilig surfen op het internet via het Tor netwerk. Vorig jaar september werd de eerste alfa versie van de browser uitgebracht. Vandaag heeft het Tor project de eerste stabiele versie vrijgegeven.

  De Tor Browser kan trackers blokkeren zodat adverteerders je niet kunnen volgen over het internet. De Tor-browser zorgt er onder meer voor dat geplaatste cookies minder makkelijk aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Ook wordt de surfgeschiedenis na elk gebruik gewist. Tevens gaat de browser fingerprinting tegen waarmee je mogelijk alsnog gevolgd kan worden op het net en beschermt de browser je tegen het bekijken van data die je in de browser opvraagt, op netwerk niveau is alleen zichtbaar dat je Tor gebruikt.

  Met de Tor-browser kunnen gebruikers niet alleen het reguliere internet bezoeken, maar ook sites die eindigen op een .onion-domeinnaam. Deze websites zijn alleen te bezoeken via dit netwerk en vallen daarmee onder het zogenoemde darkweb. Het surfen via het darkweb stelt onder meer activisten, journalisten en advocaten in staat om het internet anoniem te gebruiken. Daarnaast wordt het darkweb gebruikt door criminelen, onder meer voor drugshandel.

  The Tor Project, de organisatie achter de browser, zegt dat er geen plannen voor een officiële iOS-versie van de Tor-browser zijn. Dit zou door beperkingen van Apple niet mogelijk zijn. De organisatie raadt geïnteresseerde iPhone-bezitters de Onion Browser aan.

  2e Bron; NU.nl

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  Dat darkweb gaat toch een ding worden. Ik heb er zelf nog nooit gebruik van gemaakt maar het gaat nu toch wel jeuken. Ben nieuwsgierig wat voor piraten sites er daar zijn. Er zullen vast ook sites zijn vol content neem ik aan. Vroeger was het lastig om het darkweb te benaderen, ook dat wordt nu steeds makkelijker.

  • Did win! 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ik durf het niet ondanks dat ik VPN heb, ben bang dat ik iets verkeerd doe. 

  Is er iemand van jullie die daarop is geweest ?

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  5 uur geleden zei Iguana:

  Ik durf het niet ondanks dat ik VPN heb, ben bang dat ik iets verkeerd doe. 

  Is er iemand van jullie die daarop is geweest ?

  Volgens mij is het bezoeken van darkweb niet verboden. Maar je kunt wel content vinden welke niet is toegestaan. Het bekijken of dowoaden lijkt mij niet legaal en daarvoor kan je worden gestraft lijkt mij. Maar een darkweb forum bezoeken kan geen kwaad.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...