Spring naar bijdragen

  • Waanzinnige batterijtip voor Gamers met PlayStation of Xbox

     Delen


    Gamers met een PlayStation of Xbox worden vaak geconfronteerd met het probleem van snel leeglopende batterijen in hun controllers. Dit is een welbekend irritatiepunt, gezien de enorme vrijheid die draadloze controllers bieden ten opzichte van hun bedrade voorgangers. Hoewel de PlayStation DualSense controller tot zo'n 12 uur meegaat op een lading, zijn gebruikers van een Xbox-controller afhankelijk van de levensduur van hun AA-batterijen, die sterk kan variëren afhankelijk van het merk en kwaliteit van de batterijen.

    Een interessante oplossing, gedeeld door een gebruiker op Reddit, stelt voor om een krachtige powerbank te gebruiken als een externe energiebron voor de controller. Powerbanks, bekend om hun lange levensduur, kunnen dagen meegaan zonder opgeladen te hoeven worden, in schril contrast met de beperkte batterijlevensduur van controllers. Door de controller via een USB-kabel aan de powerbank te koppelen, wordt de batterij voortdurend opgeladen, waardoor de noodzaak om middenin het gamen te stoppen voor een oplaadpauze wordt geëlimineerd. Dit houdt de controller 'draadloos' in de zin van bewegingsvrijheid, terwijl je toch continue stroomtoevoer hebt.

    De reacties op Reddit op deze eenvoudige doch effectieve oplossing waren overwegend positief, met veel gebruikers die de tip prezen als geniaal en van plan zijn deze zelf uit te proberen. Het gebruik van een powerbank kan bovendien economisch voordeliger zijn, vooral voor Xbox-gamers die anders regelmatig geld uitgeven aan nieuwe AA-batterijen.

    Ondanks het enthousiasme waren er ook stemmen die alternatieven opperden, zoals het gebruik van oplaadbare batterijen voor Xbox-controllers, wat ook een duurzame en praktische oplossing kan zijn. Hoewel de powerbank-methode veelbelovend is, is het gebruik van oplaadbare batterijen een ander effectief middel om de levensduur van controllerbatterijen te verlengen, zonder voortdurend geld uit te geven aan wegwerpbatterijen.

    Voor PlayStation-gebruikers is de voorgestelde powerbankmethode wellicht nog interessanter, gezien zij minder opties hebben dan Xbox-gebruikers, die kunnen kiezen voor speciale oplaadstations of oplaadbare batterijpakketten. Ongeacht de voorkeur, deze discussie onderstreept een breed gedeelde wens onder gamers: het maximaliseren van de speeltijd zonder onderbrekingen vanwege een lege batterij.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...