Spring naar bijdragen

  • 'WhatsApp stopt mogelijk met gratis back-ups in Google Drive'

     Delen


    Een nieuwe aankomende functie voor WhatsApp doet een gerucht ontstaan dat back-ups in de cloud via Google Drive in de toekomst geen ongelimiteerde data zullen hebben. Mogelijk stelt Google een limiet van 2000 MB ter beschikking voor je WhatsApp-gegevens.

    Ongelimiteerde WhatsApp back-ups

    Er zijn geruchten dat mensen die hun WhatsApp-gegevens in cloud back-uppen straks tegen een limiet zullen aanlopen. Cloud-back-ups gebeuren sinds 2015 standaard in Google Drive, en door een akkoord tussen Google en Facebook is die data voor back-ups ongelimiteerd. Een gratis gebruiker van Drive die van 15 GB kan gebruikmaken met zijn Google-account, kan zien dat onder meer de gesprekken en media van WhatsApp niet worden verrekend met die ruimte op Drive.

    Maar of dat zo zal blijven, is niet zeker. De betrouwbare geruchtenverspreider WABetaInfo stelt nu dat er mogelijk veranderingen op komst zijn waarbij er wel Drive-ruimte gebruikt wordt voor back-ups van WhatsApp. Het lijkt er dus op dat het akkoord tussen Facebook en Google uit 2018 op zijn einde loopt, of dat er andere afspraken worden gemaakt.

    'Opslaglimiet van 2 GB'

    Een andere mogelijke uitkomst is dat er een vaste back-up limiet komt voor WhatsApp-gebruikers die hun gegevens veilig stellen in Drive. Zij zouden dan 2 GB ter beschikking krijgen voor hun back-ups. Als zij die beschikbare ruimte overschrijden, dan gaat Google volgens onze verwachting automatisch de gelimiteerde opslag van Drive gebruiken.

    Op dit moment is al gelekt dat WhatsApp werkt aan een functie waarmee gebruikers meer controle krijgen over de grootte van hun back-ups. Zij kunnen daarmee zelf bepalen welke media deel moeten uitmaken van de back-up. Je gesprekken en appinstellingen worden sowieso opgeslagen, maar het zal mogelijk zijn om eventueel foto's, video's, geluidsbestanden, documenten en andere media uit te sluiten. Voor elk van deze categorieën krijg je ook te zien hoeveel opslag ze precies innemen. De functie is momenteel nog niet uitgerold voor gebruikers van WhatsApp of de bètaversie.

    'WhatsApp stopt met gratis back-ups in Google Drive' Screenshot van de aankomende functie voor WhatsApp

    Waarom de ongelimiteerde back-ups verdwijnen

    Op dit moment gaat het slechts om een gerucht dat de ongelimiteerde Drive-opslag voor WhatsApp verdwijnt, maar deze informatie lijkt ons wel erg plausibel. Waarom zou WhatsApp ons tools geven om de grootte van back-ups aan te passen als er toch ongelimiteerde opslag is en blijft bestaan?

    Naarmate mensen langer van WhatsApp gebruik maken, blijven ze alleen maar meer gegevens opstapelen. Google stapt aan de andere kant steeds meer af van het idee dat cloudopslagruimte ongelimiteerd en gratis mag zijn. Het beste voorbeeld daarvan is Google Foto's. Als Google voor zijn eigen fotogalerij de ongelimiteerde back-ups kan schrappen, is het ook logisch dat het die lijn verder trekt voor de diensten van WhatsApp. Wanneer straks de ongelimiteerde back-ups voor WhatsApp verdwijnen en blijkt dat een gebruiker te weinig Drive-ruimte heeft voor zijn back-ups, dan kan Google die gebruiker zelfs rechtstreeks begeleiden naar het betaalde Google One-abonnement voor cloudopslag. Dat is precies de aanpak die we eerder zagen met Google Foto's.

     



    Vampire Inspector
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...