Jump to content

Actie: Probeer PIA VPN voor slechts €2,50 per maand!

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor een scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En een handleiding: Private Internet Access :goed: • Skeletor

  Skeletor

  Wormhole: Instant Encrypted File-Sharing Powered by WebTorrent

  Wormhole is een browser-gebaseerde tool waarmee mensen bestanden direct kunnen delen met end-to-end encryptie. De dienst maakt onder de motorkap gebruik van WebTorrent en is gratis te gebruiken. BitTorrent versnelt overdrachten, maar mensen hoeven hun browservensters niet open te houden als bestanden kleiner zijn dan vijf gigabyte.

  De meeste mensen associëren torrents nog steeds met desktopclients. Het browser-native WebTorrent-equivalent is echter de drijvende kracht geworden achter veel innovatieve services.

  Simpel gezegd, WebTorrent heeft een brug gebouwd tussen BitTorrent en het web. In plaats van zelfstandige applicaties te gebruiken, kunnen mensen bestanden rechtstreeks vanuit hun browser delen, zonder iets te hoeven configureren of installeren.

  In de afgelopen jaren zijn er een paar diensten gebouwd op deze technologie. βTorrent is een volwaardige torrent-client die in de browser werkt,en File.pizza was een van de eersten die een eenvoudige tool voor het delen van bestanden met één klik ontwikkelde.

  De nieuwe "Wormhole " service biedt ook gratis en eenvoudig delen van bestanden, maar gaat net even een stap verder. Wormhole voegt een privacylaag toe door end-to-end versleutelde bestandsoverdrachten aan te bieden. En hoewel het WebTorrent onder de motorkap gebruikt, hoeven gebruikers niet te blijven delen.

  Een van de drijvende krachten achter het project is niemand minder dan Feross Aboukhadijeh, die ook WebTorrent heeft uitgevonden. Samen met John Hiesey lanceerde hij Wormhole om mensen in staat te stellen binnen enkele seconden veilig kleine en grote bestanden te verzenden. Aanmelden is niet nodig.

                                        wormhole file transfer

  Snel en veilig

  De krachtige nadruk op snelheid en veiligheid onderscheidt de service van veel concurrenten. Door end-to-end encryptie te gebruiken, kunnen alleen de afzender en de ontvanger de bestanden zien. Dit is niet het geval met Dropbox, WeTransfer en andere deelplatforms.

  "We hebben Wormhole gebouwd met end-to-end encryptie. Wanneer u Wormhole gebruikt, wordt er een sleutel gegenereerd op uw apparaat en gebruikt om uw bestanden te versleutelen. Tijdens het transport zijn uw gegevens onleesbaar voor Wormhole en serviceproviders zoals uw isp", legt Wormhole uit.

  De focus op snelheid is waar WebTorrent om de hoek komt kijken. Wormhole maakt gebruik van een combinatie van cloud hosting servers en BitTorrent technologie om grote bestanden zo snel mogelijk te kunnen delen. Als je een video van twee gigabyte uploadt, kun je de link direct delen met andere mensen, zelfs als je nog niet klaar bent met uploaden.

                                        wormhole files

  Direct downloaden

  Wormhole medeoprichter Feross vertelt ons dat dit ontvangers in staat stelt om bestanden meteen te downloaden - voordat het bestand volledig wordt gehost op de servers van Wormhole. Inline mediaweergave voor afbeeldingen en video's staat ook op de roadmap.

  "Omdat we WebTorrent onder de motorkap gebruiken, heeft Wormhole de mogelijkheid om 'instant streaming' te doen - dus het is niet nodig om te wachten tot je bestanden zijn geüpload voordat je de deellink naar je ontvanger stuurt," legt Feross uit.

  "Je kunt het in actie zien als je een super groot bestand door Wormhole stuurt. Als u de koppeling voor delen naar de ontvanger verzendt voordat uw bestanden zijn geüpload, begint WebTorrent tegelijkertijd het bestand rechtstreeks naar de ontvanger te streamen."

  P2P-technologie kan bestandsoverdrachten aanzienlijk versnellen. Dit geldt met name wanneer mensen zich in hetzelfde netwerk bevinden. Als dat het geval is, hoeven de bestanden niet eens via internet te reizen. Onnodig te zeggen dat dit voordeel verdwijnt wanneer het browsertabblad wordt gesloten.

                                       wormhole-received

  Beperkingen

  Hoewel we zeker onder de indruk zijn van het gebruiksgemak, heeft Wormhole zijn beperkingen. Wanneer mensen bestanden uploaden die groter zijn dan vijf gigabyte, moeten ze hun browservensters open houden. Deze bestanden worden niet opgeslagen op de servers van Wormhole. Voor kleinere bestanden kan het browsertabblad na het uploaden worden gesloten.

  Er zijn ook een paar andere beperkingen. De geüploade bestanden zijn slechts 24 uur beschikbaar waarna ze van de server worden verwijderd. Daarnaast is er een limiet van 100 downloads voor elk bestand.

  Feross vertelt ons dat Wormhole voornamelijk is ontworpen voor mensen die bestanden snel en veilig willen delen met andere personen of een kleine groep. Het is niet bedoeld om bestanden permanent op te slaan of iets naar miljoenen mensen te sturen.

  Expansie

  Wormhole is nog maar een paar weken live en het is nog in ontwikkeling. Om de rekeningen te betalen, is het team van plan een premiumversie uit te brengen met grotere limieten voor het verzenden van bestanden en andere functies, waaronder aanpasbare vervaldatums voor koppelingen.

  Nog verder vooruit kijkend, overwegen Feross en John de toevoeging van een businessplan. Dit kan vooral nuttig zijn voor advocaten, accountants, artsen en andere professionals, die documenten en andere bestanden veilig moeten verzenden.

  "Deze industrieën zijn momenteel niet in staat om reguliere cloudopslagproviders te gebruiken vanwege privacy problemen en dus zitten ze vast met trage, onhandige apps voor bestandsbeheer die veel te wensen overlaten", zegt Feross.

  Uiteindelijk zou het project zelfs kunnen worden uitgebreid naar andere apps voor bedrijven en consumenten, door speciale tools aan te bieden om foto's, documenten en spreadsheets veilig te beheren en te delen. Deze zullen ook een sterke focus hebben op end-to-end encryptie.

  "Tegenwoordig is elke grote website zo ontworpen dat de dienstverlener over de sleutel van uw gegevens beschikt. We vinden dit onacceptabel en er is een betere manier, voegt Feross toe.

  Misschien is de service het beste te verklaren door het gewoon eens te proberen. Het is niet nodig om een account te registreren en de service is niet alleen veilig, maar ook gratis te gebruiken.

  (Artikel is vertaald in Microsoft Edge Browser)
  User Feedback

  Recommended Comments

  Top zeg! Ga ik zeker even proberen. Artikel gaan we delen via de sociale media :)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  11 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...