Spring naar bijdragen

Patrickj

Full members
 • Aantal bijdragen

  385
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Support punten

Over Patrickj

 • Rang
  Duken Hero

Informatie

 • Geslacht
  Not Telling
 1. Signaalverlies coax kabels 15 meter?

  He Monkie, bedankt voor je snelle reactie. Zelf hebben we op dit moment geen versterker, maar een splitter die door ziggo is geplaatst. Ziggo geeft wel aan dat het signaal sterk is dat binnenkomt, en nu hebben we ook geen enkel probleem.. Maar het schijnt dat je boven de 10meter 3x zoveel risico loopt op signaalverlies? 2 kabels van 15 meter is al gauw € 70, en dan evt. een versterker erbij zit je al snel op € 150.. Dus dat is wel even de afweging op voorhand.
 2. Goedemiddag, Ik heb even een vraag. Wij zijn sinds kort over op Ziggo, dit heeft veel gedoe gekost doordat de groene kabel kapot bleek. Inmiddels is de kabel vervangen en kunnen we tv kijken.Nu is de tv beneden in de woonkamer aangesloten met een 5 meter kabel en in de keuken met 10 meter, doordat de kruipruimte dicht is en de woonruimte middenin zit kunnen we de kabel niet makkelijk wegwerken. Op dit moment liggen de kabels dwars door de woonkamer maar dit willen we dit weekend wegwerken.Zodoende gaan we 2 coax kabels van 15 meter nodig hebben, ik begreep dat er in dat geval een risico is op signaalverlies, maar dat het in praktijk vaak meevalt bij goede kabels.. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? De kabels zo laten liggen is namelijk echt erg lelijk..Ik zelf dacht aan 2x deze kabel; https://www.allekabels.nl...erguld-professioneel.html#(Antenne kabel coax - Professioneel,Merk: Clicktronic Casual Series,Aansluiting 1: IEC Male,Aansluiting 2: IEC Female,Afscherming: Dubbelvoudig,Verguld: Ja,15 meter.Coax kabel met een afscherming> 95 dB )Kan ik deze inderdaad kopen? Of zeggen jullie je kunt beter andere nemen? Of is het signaalverlies dusdanig dat het maar beter lelijk kan zijn?Alvast bedankt!
 3. Ben een tijdje weggeweest door mijn vakantie.. Maar zou een 3-weg splitter een oplossing zijn? Dat er 2 coax kabels naar de woonkamer gaan(1 horizon/1tv smartcard), en 1 naar de slaapkamer?
 4. Dus dan krijg je een splitter bij de hoofingang met coax naar de tv beneden en 1 naar boven, en deze van beneden split je voor de tv weer tussen box en tv. Begrijp ik het zo goed?
 5. Op dit moment heeft mn vriendin een Kpn abbo waar het modem in de meterkast staat, en voor de tv zit de aansluiting naast de tv in de woonkamer, hier zit een internetkabel vanuit de muur naar de box. Zelf heb ik nu Ziggo, werk met een splitter op de muur en dan 1coax kabel naar de tv(kaartje met fox sports van een vriend) en 1 kabel naar de horizon box. Mijn vraag is hoe dit in haar woning het beste aangesloten kan worden.. sowieso zal het switchen tussen de box en kaartje niet meer gaan denk ik, omdat we al moeten splitten voor beneden/boven of klopt dat niet? Gaat om connect & play van €62,50
 6. Op dit moment heeft mn vriendin een Kpn abbo waar het modem in de meterkast staat, en voor de tv zit de aansluiting naast de tv in de woonkamer, hier zit een internetkabel vanuit de muur naar de box. Zelf heb ik nu Ziggo, werk met een splitter op de muur en dan 1coax kabel naar de tv(kaartje met fox sports van een vriend) en 1 kabel naar de horizon box. Mijn vraag is hoe dit in haar woning het beste aangesloten kan worden.. sowieso zal het switchen tussen de box en kaartje niet meer gaan denk ik, omdat we al moeten splitten voor beneden/boven of klopt dat niet? Gaat om connect & play van €62,50
 7. Alleen de tv zit erg ver vanaf de meterkast. Of is dit iets wat de monteur in de muur door kan trekken? Anders krijg je een flinke kabel vanaf de meterkast naar de woonkamer, en vanaf de meterkast naar boven.
 8. Goedemiddag, Ik heb een vraag waarvan ik hoop dat jullie het antwoord hebben; Mijn vriendin zit op dit moment bij KPN maar we willen graag overstappen naar Ziggo(Vooral door de HBO-series/sportkanalen). Nu heeft zij op dit moment geen coax-kabels in gebruik, mijn vraag is kan een monteur hiervoor een aansluiting maken? KPN werkt namelijk met een internetkabel en hdmi. Daarnaast is de vraag hoe we dit het beste kunnen regelen als we een 2e tv willen die kan switchen tussen boven en de tuin. We kunnen kiezen voor een extra CI-module(De tv is geschikt) en er is op beide plekken stroom. Hoe zou ik dit naar jou/jullie mening het beste kunnen regelen? Als de Ziggo-monteur beneden een aansluiting maakt bij de hoofd-tv, kan dit dan makkelijk verlengd worden naar boven/buiten bijvoorbeeld? En dat daar ergens uit de muur dan de antenne-aansluiting komt voor de 2e tv?
 9. Chromecast beeld blijft sneeuwen

  Lag inderdaad aan de splitter, bedankt voor de reacties!
 10. Mijn chromecast beeld blijft maar sneeuw aangeven, ben sinds vandaag verhuisd en gebruik nu een splitter zodat ik meer ingangen heb. Mijn chromecast echter sneeuwt op elke hdmi-aansluiting. Iemand enig idee hoe dit kan? De tv is hetzelfde als op mn vorige adres. Kan dit aan de splitter liggen?
 11. Bedankt voor jullie hulp!
 12. Moet ik die splitter bij de muur aansluiten en vanuit daar 2 coaxkabels? 1 naar de tv en 1 naar de box? Heb je wellicht een link naar een goeie? Ik zie erg veel met radio, en van female naar 2 male ofzo, wat houdt dat precies in?
 13. Dat die niet in de Horizon Box kan snap ik. Maar Ziggo geeft aan dat je kan kiezen voor zowel de CI+ Module in je tv, als de horizon mediabox. Hier kan je dan tussen switchen, dus de CI+ module voor het voetbal en de Horizon Box voor terugkijken e.d. Mijn vraag is alleen hoe dit dan aangesloten gaat worden? Met 2 coax kabels? Of 1 + HDMI van de Box naar tv? Het gaat dus om 1 tv waarbij ik wil switchen tussen beide.
 14. En in dit geval werkt de CI+ Module ook? Die is nog gekoppeld aan de gebruikers-account van mijn ouders en dus de extra zenders. Die heb ik nu zelf niet, maar op deze manier werken dus wel beide?
 15. Goedemorgen, Ik ga vandaag overhuizen en heb een vraagje over het installeren. Ik heb bij mijn ouders nu een CI+ module waarop Fox Sports en Sport 1 staan. Bij Ziggo heb ik nu zelf het middelste pakket bestelt en dus een Horizon Mediabox. Ik heb Ziggo gebeld en die gaven aan dat dit prima mogelijk is, en dat ik kan switchen tussen beide. Nu is mijn vraag; moet ik hiervoor 2 antenne/coax kabels hebben? Of is 1 vanuit de muur naar de Mediabox voldoende? En dan de mediabox met HDMI naar de tv? Weet iemand dit?
×