Jump to content


Patrickj

Full members
 • Content Count

  418
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Support punten

About Patrickj

 • Rank
  Duken Veteran

Informatie

 • Geslacht
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. He Skeleton, beide staan op automatisch. Dus neem aan dat ze dan het beste zoeken? Zie wel als ik inlog dat mijn tv als wel op de 5ghz zit, terwijl de rest op de 2.4ghz zit. Heb nu inderdaad geprobeerd 5ghz handmatig op kanaal 36 te zetten, vanavond eens kijken of dit helpt. Kan het in het algemeen nog kwaad als ik 2.4ghz en 5ghz splits? Of is het gewoon wat meer gedoe, maar meer niet?
 2. Daar ga ik inderdaad maar voor! En qua internet; een router in de veranda aansluiten op de internetkabel zetten zodat ik daar wifi heb is wel handig toch? Het is ongeveer 35meter diep dus vandaar dat we het wel bekabeld moeten doen. Moet ik hiervoor dan nog iets bijzonders doen qua instellingen? En adviseren jullie een router of een accespoint?
 3. He Duken, bedankt voor je reactie. Zijn er al televisies waarop je Ziggo Go app kunt downloaden dan? Op de tv's die wij nu hebben is dit namelijk niet. Hoeft niet via een kastje inderdaad, zat zelf te denken aan een smartcard in de televisie.
 4. He @Duken, ik rakel deze oude post weer even op; doordat we nu met de veranda bezig zijn. Bij het ingraven van de waterleiding hebben we ook gelijk een mantelbuis naar achter neergelegd. Hier kunnen we in principe stroom, UTP en Coax vrij makkelijk doorheen trekken gaf de elektricien aan. In dat geval lijkt het met zonde om het niet te doen toch? Dan plaats ik er een Coax-versterker van Hirschmann tussen en heb ik hopelijk goed televisie op de veranda. Voor internet moet ik daar dan een extra accespoint maken denk ik he? Krijgt die een eigen netwerknaam? En is bv; TP-Link A
 5. He Monkie, dat ga ik nu proberen inderdaad. hoe bepaal ik welk apparaat ik op welk netwerk moet plaatsen? heb bv naast telefoons, laptops en televisies ook een slimme thermostaat en slimme verlichting.. die werken ook allemaal op wifi
 6. Zoiets alles terug gezet naar fabrieksinstellingen, maar ook dat helpt niet😩
 7. Ziggo zelf zegt dat het hier niet aan kan liggen, doordat het dan bij alle apparaten zou moeten zijn, maar dat is niet helemaal waar begrijp ik dus? Kan het nog kwaad of je 2.4 en 5GHZ netwerken te splitsen?
 8. He @Duken, bedankt voor je reactie. Ik heb me inderdaad al zitten verdiepen hoe dat precies zit met 2.4GHZ en 5ghz. Heb deze netwerken niet gesplitst, en volgens Ziggo pakken alle apparaten automatisch het beste netwerk. Hoe kan ik checken of het te druk is op mijn 2.4 netwerk? Of mijn televisie naar 5ghz zetten? Want dat bedoel je toch?
 9. Filmpje had ik inderdaad gevonden. Maar er zit vooralsnog geen blijvende oplossing tussen
 10. Die optie hebben we inderdaad geprobeerd, maar maakt geen verschil.
 11. Goedemiddag, Sinds een week lopen alle apps(netflix, videoland, amazon, npo) continu vast als we iets willen kijken. Bij Netflix kan je een test doen en die geeft continu 3 tot 5 mbps. Gewoon te weinig dus. Echter hebben we dit tot op heden nooit eerder gehad. de televisie op zolder krijgt bv. 30mbps, en de horizon box ook. iemand enig idee hoe ik dat op de televisie zelf ook weer voor mekaar kan krijgen? gaat om een LG uhd led 4k tv; 55UH615V Alvast bedankt!
 12. Goedemorgen @Duken, Zojuist gesproken met de ICT-man van mijn bedrijf, hij adviseerde dit; Per verdieping een netwerkkabel laten trekken naar je meterkast. Vanuit achterin je tuin ook een kabel laten trekken naar je meterkast. Vanuit de woonkamer waar je Ziggo modem staat ook een kabel laten trekken naar de meterkast. In je meterkast een 8 poort switch plaatsten, en de kabel die vanuit de Ziggo modem komt daarin stoppen plus de kabels die je getrokken hebt per ruimte. Dan kun je straks kijken hoe je wifi bereik is, en evt. op een 1e of 2e verdieping of tuin een ac
 13. Goedemorgen, Ik kreeg zojuist van een collega de tip om juist wel voor bekabeld te gaan. Hoe denken jullie daarover? Zelf neig ik nog steeds naar google, die zou 600m2 moeten dekking als ik 1 router + 3 punten neem. De kruipruimte is op dit moment nog wel open, en op termijn moeten elektra en water ook vanaf de woning(of garage) doorgetrokken worden naar de veranda. Is het een optie om bv. nu een coax + UTP kabel al onder de woning door te trekken? En deze dan t.z.t. naar de veranda te leggen? En als ik dat doe, moet de kabel dan nu bv. al 45 meter zijn? Of kan je nu een 10
 14. Wat een luxe! Toevallig krijg ik vanuit Nuon/Vattenfall een welkomstgeschenk met Philips Hue lampen, die kan ik dus koppelen aan google? En we krijgen een slimme meter van tado of google nest, werkt dat ook hiermee? Is de een dan nog beter dan de andere? de vragen ging inmiddels alle kanten op haha sorry daarvoor, ben er zelf totaal (nog) niet in thuis.. en je kan het dan maar beter gelijk goed doen!
 15. Top, dit gaat hem worden! Klopt het dat ik daarmee ook slimme verlichting bv. kan koppelen?
×
×
 • Create New...