Jump to content

Actie: Probeer CyberGhost VPN voor slechts €2,75 per maand!

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk
 • Plus 6 maanden gratis en 45 dagen niet goed geld terug

Bezoek CyberGhost :goed:

Patrickj

Full members
 • Content Count

  407
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Support punten

About Patrickj

 • Rank
  Duken Veteran

Informatie

 • Geslacht
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Goedemorgen @Duken, Zojuist gesproken met de ICT-man van mijn bedrijf, hij adviseerde dit; Per verdieping een netwerkkabel laten trekken naar je meterkast. Vanuit achterin je tuin ook een kabel laten trekken naar je meterkast. Vanuit de woonkamer waar je Ziggo modem staat ook een kabel laten trekken naar de meterkast. In je meterkast een 8 poort switch plaatsten, en de kabel die vanuit de Ziggo modem komt daarin stoppen plus de kabels die je getrokken hebt per ruimte. Dan kun je straks kijken hoe je wifi bereik is, en evt. op een 1e of 2e verdieping of tuin een accespoint plaatsen. Scheelt wel weer aanschaf van een evt. Mesh-netwerk! Alleen krijg je met accespoints niet allemaal verschillende netwerken? En zou je dan voor een losse router gaan, of juist voor 3 accespoints? Bv. Kantoor/zolder/veranda?
 2. Goedemorgen, Ik kreeg zojuist van een collega de tip om juist wel voor bekabeld te gaan. Hoe denken jullie daarover? Zelf neig ik nog steeds naar google, die zou 600m2 moeten dekking als ik 1 router + 3 punten neem. De kruipruimte is op dit moment nog wel open, en op termijn moeten elektra en water ook vanaf de woning(of garage) doorgetrokken worden naar de veranda. Is het een optie om bv. nu een coax + UTP kabel al onder de woning door te trekken? En deze dan t.z.t. naar de veranda te leggen? En als ik dat doe, moet de kabel dan nu bv. al 45 meter zijn? Of kan je nu een 10 meter kabel doen en deze naar buiten laten komen in de muur o.i.d. en daar weer verder?
 3. Wat een luxe! Toevallig krijg ik vanuit Nuon/Vattenfall een welkomstgeschenk met Philips Hue lampen, die kan ik dus koppelen aan google? En we krijgen een slimme meter van tado of google nest, werkt dat ook hiermee? Is de een dan nog beter dan de andere? de vragen ging inmiddels alle kanten op haha sorry daarvoor, ben er zelf totaal (nog) niet in thuis.. en je kan het dan maar beter gelijk goed doen!
 4. Top, dit gaat hem worden! Klopt het dat ik daarmee ook slimme verlichting bv. kan koppelen?
 5. Zou je dan voor de google nest gaan, of google wifi multiroom? Of misschien juist nog een hele andere. Tis wel een duur geintje inderdaad, maar krijgt wel goede recensies. En de campingversterker zou ik dan wellicht niet nodig hebben
 6. Dit bedoelde ik dan qua mesh-netwerk? zou ik bv google nest kunnen gebruiken met 1 extra punt voor t kantoortje en dan een 2 extra google wifi punten, 1 voor de veranda en 1 voor boven? En dan geen campingversterker? Of is dat niet te doen?
 7. Kan zo’n campingversterker ook icm een mesh-netwerk van bv google? Hebben nu erg veel signaalverlies dus willen voor binnen voor een google mesh-netwerk gaan, of adviseren jullie iets anders?
 8. Top, bedankt! En dit is allemaal legaal toch? Kreeg ook Iptv als advies, maar dat is illegaal dus doe ik liever niet
 9. Ga ik dat tegen die tijd maar eens proberen denk ik! Dient de campingversterker buiten bij het huis, op de veranda, of juist ergens halverwege geplaatst te worden? En het android boxje pikt wifi op en streamt dan op de televisie dus bv sport?
 10. Op mijn telefoon kan ik wel voetbal en f1 zien ja. Via chromecast streamen liep die alleen vaam vast, dus zo’n Android zou een betere optie zijn dan? als het puur voor on demand is, zou natuurlijk alleen een campingversterker voldoende zijn, daar het een smarttv betreft dus apps als Netflix, Videoland etc. los op je tv te downloaden zijn
 11. @Duken Klopt inderdaad, we laten stroom doortrekken naar de veranda. als ik het goed begrijp zou je dan kiezen voor een Android tv box i.c.m. een versterker? En die Android box kan dan ook bv Fox Sports afspelen net als de tv binnen? Dacht dat Ziggo helemaal geen opties zonder Coax had, maar dit klinkt wel hoopvol. @Guardian Thanks voor de tip! Welke zou je mij adviseren? Want anders zit je altijd met een kabel van 40meter natuurlijk, wat bijna niet te doen is. Of 4g als je in je tuin zit en visite hebt; ook niet ideaal. Een normale Hirschmann versterker zal te zwak zijn over deze afstand zeker?
 12. He @Duken, allereerst bedankt voor je reactie! Reden dat ik neig naar een coax-kabel is dat mijn ervaringen met ziggo go icm chromecast niet super werkte bij F1 of voetbal, maar wellicht verbeterd dit zichzelf steeds natuurlijk. Besef me dat via kabel beter werkt inderdaad. Zou een Ziggo-monteur zo’n internetkabel kunnen trekken? En moet ik dan bv. ook een extra router/modem?
 13. Goedemiddag, Binnenkort krijgen wij de sleutel van onze nieuwe woning, een mooi vooruitzicht natuurlijk! Nu wil het feit dat bij deze woning een nogal diepe tuin zit(ca. 30meter), en we helemaal achteraan een mooie veranda hopen te plaatsen. Het liefst willen we hier natuurlijk ook gewoon tv kijken. Zijn er hiervoor opties wat jullie weten? Bij onze huidige woning hebben we er wel een tv staan en een ziggo wifi versterker in het stopcontact, waardoor we alleen Netflix of NPO-gemist kunnen kijken. Met name rondom sportevenementen in de zomer is dit erg balen, en zouden we graag ook digitale televisie kunnen kijken. Zijn hier opties voor? Bij voorkeur bij Ziggo? Of gaat dit dan echt een kwestie zijn van 40 meter coax kabel vanaf de hoofdaansluiting onder kruipruimte doortrekken, en daarna in de tuin ingraven?
×
×
 • Create New...