Spring naar bijdragen

IfElse

Full members
  • Aantal bijdragen

    2.643
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Aantal dagen beste content

    4

Berichten geplaatst door IfElse

  1. 7 uur geleden zei Glassertje:

    @IfElse Zolang je niet upload, weet buiten KPN, geen mens dat ik iets download van die newsserver. Zo open en bloot is de verbinding naar een newsserver niet. Ben dus nog steeds benieuwd waarom de KPN newsserver niet veilig zou zijn?  Als KPN er moeite mee heeft, dat ik me lam download, hadden ze de binaries die verwijzen naar dat spul, allang geblokkeerd.

     

    Waarom het niet veilig is wil je graag weten? Daar heb ik een mooie vergelijking voor: zie het als een drugslab naast het politiebureau. Je weet dat het niet mag en dat je heel gemakkelijk gepakt kan worden ;) De politie ziet jou komen en gaan, maar niet meer. Het is wachten tot ze door hebben wat er komt en gaat (in het voorbeeld gaat het om drugs), bijvoorbeeld door onderzoek. 

    Echter, zo te horen ben jij niet iemand die anderen ervoor zou waarschuwen dat ze gepakt kunnen worden op het illegaal verkrijgen van content, zoals films & series. In ieder geval zo komt het naar mij over. Mijn reactie was slechts een (slechte, het kon beter) waarschuwing, niets meer. Het feit blijft dat je netwerkverkeer prima onder de loep genomen kan worden met bijbehorend een boete/rechtzaak/schadeverogeding, of wat het gevolg ervan dan ook mag zijn. Better be safe than sorry. Om nog even op je laatste punt terug te komen, ik denk niet dat de prioriteit van KPN (of  überhaupt een ISP) het blokkeren van illegale content op het Usenet is, of het blokkeren van zoveel mogelijk illegale content. In dat laaste geval was het anders heel wat lastiger voor de leek om illegaal content te bekijken/downloaden. 

  2. Op 16-5-2022 om 16:26 zei SirNixon:

    Deel die kortingscode even dan. 😁

    Die heb ik niet opgeslagen, maar die vind je vast wel terug met een zoekopdracht op Google / Reddit met de volgende term 'newsdemon coupon' of 'newsdemon discount'. Misschien is de code zelfs al een keer hier op DukeN langsgekomen. 

    20 uur geleden zei Glassertje:

    Waarom zou de KPN newsserver niet veilig zijn? Zolang je er niet naartoe upload met copyright dingen zie ik het probleem niet.

    Ik denk dat je in mijn onderstaande reactie je antwoord kunt vinden ;) Ik denk dat het wel common sense is dat je tegenwoordig niet open en bloot een internet piraat wilt zijn ;) 

    Op 16-5-2022 om 12:13 zei IfElse:

    Maar om zo films of gekraakte software downloaden is natuurlijk niet heel veilig.

     

    20 uur geleden zei Glassertje:

    Overigs heb ik ook Newsdemon gebruikt, tot ze overgingen naar een andere server. Kon toen bijna niks meer binnen harken. Ben daarna overgestapt op Newshosting Unilimited plan, die van dezelfde server gebruik maakt als waar Newsdemon voorheen ook bij zat en werkt weer als een tierelier. Ook nog eens met een mooie black Friday deal, zolang ik klant blijf.

    Ik ben niet bekend met Newshosting Unlimited, echter hier geen problemen met Newsdemon. Ben al jaren klant en haal probleemloos oude content binnen. 

    Op 17-5-2022 om 10:46 zei Arietta:

    Bedankt voor de hulp,helaas ben  ik er nog niet uit.

    We zoeken verder.

    Jammer dat je er nog niet uit bent, maar zou je dan ook je vraag anders/goed kunnen formuleren? Op deze manier (kan ik in ieder geval) moeilijk met je meedenken. Je vraagstelling is namelijk onduidelijk als het antwoord wat ik je heb gegeven niet je vraag heeft beantwoord. 

    • Leuk 1
  3. Heel herkenbaar met NordVPN. Ik gebruik op het moment SurfShark en heb deze melding echt zelden, zijn wel op 1 hand te tellen. Uit mijn hoofd is SurfShark ook van NordVPN. De Captcha meldingen zijn ook één van de redenen dat ik gestopt ben met het gebruik van NordVPN en even tijdelijk SurfShark ben uitproberen. Binnenkort stap ik weer over naar ExpressVPN. ExpressVPN vond ik tot nu toe het fijnst en snelst in gebruik en had deze Captcha meldingen op Google ook nooit.  

    • Bedankt 1
  4. 1 uur geleden zei Arietta:

    Helaas nog niet het goeie antwoord.

    We wachten af.

    dank je wel.

    Ik denk dat je je antwoord hier kunt vinden: Serverinstellingen KPN voor Nieuwsgroepen | KPN Community

    Maar om zo films of gekraakte software downloaden is natuurlijk niet heel veilig en volgensmij ook niet snel. (Geen ervaring met snelheid). In dit geval zou ik een goedkoop abonnement afsluiten bij een Usenet provider. Persoonlijk gebruik ik Home - Nederlands - NewsDemon Usenet Newsgroup Access. Ik betaal uit mijn hoofd rond de +/- 15,- per jaar met een kortingscode gevonden op Reddit om onbeperkt te downloaden. Uiteraard maak ik gebruik van een VPN gedurende het downloaden.

    • Bedankt 1
  5. 16 uur geleden zei Meh Meh:

    Ik heb momenteel nog 3 maandabonnementen lopen bij streaming diensten. Soms doe ik een maandje Nepflix, dan een maandje DisneyPlus, enzovoorts. Het is het geld meer dan waard. Niets mis met downloaden, maar als een streamingdienst mij 10 uur vermaak per maand kan bieden voor een tientje, dan betaal ik daar graag voor. Wat ze niet uitzenden, zoals nieuwe films, download ik. 

    Het punt hierbij is alleen dat ik dan, bijvoorbeeld voor DisneyPlus, de volle mep betaal. Puur om maar 1 of 2 films te kijken (ik hou niet van Disney). Vervolgens heb ik ook een Netflix abonnement om daar films/series te kijken (die soms maanden later pas beschikbaar zijn na release) en een Prime abonnement. Uiteindelijk tellen al die verschillende abonnementen flink op en betaal je toch wel een voor een groot gedeelte voor iets wat je niet gebruikt. Dit zijn vast niet de enige abonnementen die iemand heeft, Spotify, Sim Only, internet etc... Wij kunnen ons dat misschien veroorloven, ik kan dat ook, maar dat is niet altijd zo geweest en voor genoeg mensen die ik ken is het erg lastig om al die verschillende abonnementen te kunnen betalen. Dus dan is het of piraten of niet kijken. En als je dan toch wel houdt van een goede film/serie is piraten wel erg aantrekkelijk. En iemand die zich dit niet kan veroorloven zal toch een afweging moeten maken, neem ik Netflix en daarnaast nog andere abonnementen af? En het wordt allemaal maar duurder en duurder. 

    Trouwens is dit niet om te bashen of iets, puur een gesprekonderwerp. Vat het dus aub niet verkeerd op.

    • Leuk 1
  6. 18 minuten geleden zei extreme:

    @DukenKlopt helemaal in 2006 ben ik begonnen met extremetorrents. Die tijd was ook heel anders dan het nu is. We stonden bekend om de gezellige shout, maar dat is niet meer. Er is zelfs door die shout een huwelijk ontstaan. Toen durfde ik nog een bak koffie te doen bij een admin, nu pas ik wel op.

    @IfElse Ook usenet is nu heel anders dan voorheen. Ook bij het posten, één fout en je word gepakt. Welke newsreader het precies is weet ik niet meer, maar brein kan met die download newsreader alle gegevens naar voren halen. Soms heb ik het gevoel dat de usenet wereld harder aan word gepakt dan de torrent wereld. Wat wel een feit is, torrents en usenet is nu dichter bij elkaar dan voorheen.  Vroeger heb ik wel eens gepost, dat is iets wat ik nu wel laat. Daarnaast komt de tijd van FTD nooit weer.

    Brein is helaas het probleem. Ze zouden al die moeite die ze steken in het tegen gaan van piraterij eens moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat content overal goed beschikbaar is zonder 500 abonnementen bij verschillende bedrijven te moeten afsluiten. Helaas komt de tijd van FTD inderdaad niet meer, dat was echt top. Zolang content niet overal beschikbaar is, blijf ik downloaden. Het meeste van wat ik kijk is ook gepirate, puur doordat het niet beschikbaar is via de legale kanalen. 

    • Leuk 1
  7. Op 3-1-2022 om 08:34 zei Duken:

    Bah ik heb weer gedoe met mijn Ziggo verbinding. In mijn vorige woning nooit gehad maar nu de tweede modem en nog valt de verbinding soms weg. We gaan weer bellen :) 

    Heel herkenbaar, in meerdere huizen gehad. Om het op te lossen moeten ze is bij de wijkkast gaan kijken. Niet stoppen met klagen tot ze dat daadwerkelijk gaan doen. Heeft me heel wat zeuren gekost voordat ze eindelijk toegaven dat het probleem niet bij mij en/of het modem lag. Na bezoek aan de wijkkast hebben ze het probleem daar opgelost en heb ik 0 problemen meer gehad. Zeldzaam bij Ziggo. 

    • Bedankt 1
  8. Op 7-12-2021 om 10:25 zei Duken:
    Een afbeelding van JBL Soundbar 120

    JBL Soundbar 120

    per stuk

    Alleen in de winkel

    Kies alternatief
    149.00
    Voeg toe

    Jbl soundbar sb120 with built-in subwoofer.

     

    • Ingebouwde subwoofer voor extra diepe bass
    • Dolby digital geluid voor de ultieme filmbeleving
    • Draadloos muziek streamen via bluetooth
    • Aan te sluiten met slechts 1 kabel

     

    Deze kunnen kopen voor 60 euro bij de AH! Blackfriday + korting + korting was hij 80 euro en 20 euro kunnen inleveren met Airmiles :D 

    Hoe bevalt een soundbar? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...