Spring naar bijdragen

qbittorrentusernl

Full members
  • Aantal bijdragen

    34
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Aantal dagen beste content

    1

Berichten geplaatst door qbittorrentusernl

  1. 17 uur geleden zei Drifter:

    Goed opgemerkt qbittorrentusernl en uiteraard heb ik dat nu even gecorrigeerd.

    Drifter heeft een zo goed als mogelijke Nederlandse vertaling gemaakt van de Engelstalige handleiding waar de Ontwikkelaars van qBittorrent naar linken voor de Uitschakeling of Configuratie van Jackett. De op Duken.nl geplaatste qBittorrent Handleiding is een vertaling van de originele Handleiding die gemaakt is door de ontwikkelaars van qBittorrent en een aanvulling daarop zoals deze Jacket Configuratie wordt dan logischerwijs ook op Duken.nl geplaatst. Niet logisch is het plaatsen van aanpassingen en handleidingen die misschien een oplossing bieden voor zelf gecreëerde problemen, want dat wordt op het qBittorrent Forum ook niet gedaan. 😉

    Het is logisch dat onderdelen en configuratie ervan (zoals Jackett) die door programmeurs aan een product worden toegevoegd, ook in een forum als deze worden vertaald en toegevoegd omdat het primair van invloed is op de functionaliteit van qBittorrent. Maar de meerwaarde van dit forum kenmerkt zich in mijn beleving juist daarin dat het daarnaast ook ruimte biedt voor (delen van) handleidingen van niet alledaagse (probleem)situaties rondom qBittorrent. Dat leest iets vriendelijker en als je dat zo bedoelt dan begrijp ik je punt.😉

  2. Op 2-1-2019 om 17:10 zei Drifter:

    Beste @qbittorrentusernl ik begrijp je punt, maar zelfs nadat je een topic hebt aangemaakt betreffende je issue op GitHub en kennis hebt genomen van de afhandeling daarvan, kan je niet anders dan erkennen wat mijn eerdere uitkomst al was, nadat ik verschillende topics over de plug-in problemen had gelezen op GitHub. De installatie van de Jackett plug-in werkt net even anders dan van de overige plug-ins in qBittorrent en het probleem dat daardoor is ontstaan is volgens de ontwikkelaars van qBittorrent op te lossen door Jackett uit te schakelen of een handmatige configuratie te doen. Er is overigens op 24-12-2018 een Nieuwe build v4.1.5 uitgebracht, waar zover ik kan zien weinig is aangepast met betrekking tot dit probleem.

    We zullen de Handleiding van qBittorrent proberen in zo goed mogelijk Nederlands aan te vullen met een omschrijving van deze Configuratie.

     

    De nieuwe versie is overigens 4.1.5. Van wat ik had begrepen zou er idd weinig veranderd worden/zijn, omdat de programmeurs menen dat alles werkt zoals het hoort en het een keuze is om al of niet gebruik te maken van onderdelen in de 'zoek' optie. De 'gewone gebruiker' die een update uitvoert, zal dit zo niet ervaren verwacht ik en om die reden was mijn voorstel ook om in het pakket een 'readme' te plaatsen met de aanpassingen. Ook dat werd verworpen om dezelfde reden, het werkt en het is een keuze van de gebruiker om wel of niet onderdelen in de 'zoek' optie te gebruiken. Ik had al eerder beschreven wat gedaan moest worden om het downloaden weer werkbaar te maken. Ik heb niet gedocumenteerd hoe je onderdelen uitschakelt, omdat het onderdeel configureren alleen meerwaarde oplevert. Drifter zal het uitschakelen van onderdelen ook gedocumenteerd hebben, verwacht ik.

  3. 6 uur geleden zei Drifter:

    Wat ik eerder al vermelde, de vrijwillige ontwikkelaars vinden de incorrect werkende zoekplugin Jackett na installatie van de update naar de laatste versie van qBittorrent niet belangrijk genoeg om daarvoor een nieuwe build te gaan maken, omdat er verder geen problemen zijn met de overige plugins en Jackett handmatig even geconfigureerd kan worden waarna de werking van qBittorrent wel helemaal in orde is.

    @qbittorrentusernl gaf zelf al aan in deze topic "Pas toen ik ging lezen kwam ik erachter dat er na update/installatie nog eerst een paar stappen gedaan moeten worden" dus er word wel degelijk door de makers op dit punt geattendeerd en dat vinden ze voorlopig wel afdoende.

    Voor een deel ben ik het daarmee eens, omdat dit programma juist voor de beginner relatief makkelijk te installeren/gebruiken was. Na de update naar v4.1.4 veranderde dat. De (extra)configuratie van 'zoekoptie' is zeker voor de beginners echt teveel gevraagd. Voor een schone installatie weet ik het niet, omdat ik dat (nog) niet heb geprobeerd.

  4. Op 24-12-2018 om 10:38 zei qbittorrentusernl:

    Met alle respect, dat is eigenlijk de wereld op z'n kop. Dit is geen bug maar meer slordigheid omdat men vooraf blijkbaar niet geprobeerd heeft om, na update naar de versie met de nieuwe onderdelen, een download uit te voeren. Want dan was het probleem al meteen getackeld. Wat zich hier voordoet heeft te maken met een nieuw onderdeel waarvan essentiële pre-requisites (in de vorm van instellingen en op de computer te installeren onderdelen) ontbreken die bij repackaging konden worden toegevoegd. Als vangnet was een ReadMe document met info over de extra instellingen (en te configureren/installeren onderdelen) of verwijzingen ernaar ook al voldoende geweest.

    Ik heb ook een thread in Github gedaan over het probleem dat zich voordoet met Jackett standaard ingeschakeld in de qBittorrent update versie, die kan je 'hier' vinden.

    • Bedankt 1
  5. Op 23-12-2018 om 08:05 zei Drifter:

    Zolang qBittorrent al werkt in de verschillende versies met de zoekmachine plugins zijn er ook al bug meldingen, maar dat heeft ook meer te maken met de snelle ontwikkelingen en veranderingen in de OS, waardoor ook te pas en te onpas problemen worden veroorzaakt.

    Mocht iemand problemen hebben met de automatische installatie van plugins, dan is er altijd nog een mogelijkheid dat handmatig te doen door even te klikken op deze link.

    Met alle respect, dat is eigenlijk de wereld op z'n kop. Dit is geen bug maar meer slordigheid omdat men vooraf blijkbaar niet geprobeerd heeft om, na update naar de versie met de nieuwe onderdelen, een download uit te voeren. Want dan was het probleem al meteen getackeld. Wat zich hier voordoet heeft te maken met een nieuw onderdeel waarvan essentiële pre-requisites (in de vorm van instellingen en op de computer te installeren onderdelen) ontbreken die bij repackaging konden worden toegevoegd. Als vangnet was een ReadMe document met info over de extra instellingen (en te configureren/installeren onderdelen) of verwijzingen ernaar ook al voldoende geweest.

  6. 4 uur geleden zei Drifter:

    Het is voor de ontwikkelaars natuurlijk makkelijker om iets achteraf toe te voegen in een update voor de laatste softwareversie (4.1.4) na verschillende bug meldingen, dan weer een hele nieuwe versie te bouwen waar die bug in hersteld is.

    Het blijft een stukje download software dat volledig door vrijwilligers wordt onderhouden en de bug meldingen in deze qBittorrent 4.1.4 versie dateren vanaf eind November 2018, maar zijn niet specifiek alleen aan Jackett toe te schrijven, maar meer in het algemeen aan de zoekmachine plugins.

    Klopt, vanwege het wereldwijde gebruik kan ik me niet voorstellen dat het niet al reeds enige tijd bug meldingen regent ook m.b.t zoekplugins. Wat mij hielp met zoekplugins is installeren van qBittorrent v 4.x en daarna de upgrades uitvoeren en zoeken werkt dan toch nog goed. Is een workaround maar ben met je eens dat het zo niet hoort. Raak je absoluut gebruikers mee kwijt.

  7. 6 uur geleden zei Duken:

    Verrek, ik had vandaag exact hetzelfde. Bij het updaten van de zoekplugins kreeg ik ook jackett. Vond ik geen probleem, dacht dat het een site was. Maar nu krijg ik bij het zoeken een melding over de configuratie daarvan. Heel gaar. 

    Daarna maar verder gegaan met stofzuigen. Goed om te lezen waar het probleem in zit. Wel cru van deze update :(

    Niet zoals het hoort, zo raak je gebruikers kwijt. Maar om toch snel te kunnen downen kan je Jackett installeren als service. Jackett werkt zo als een soort proxy. Daarna moet je browser opstarten en inloggen op http://127.0.0.1:9117 en daarna de zoekplugins vinden die je in qBittorrent al gebruikte. Je kunt ze dan toevoegen aan Jackett door eerst op 'add indexer' te klikken en daarna op het groene '+' te klikken.

    • Leuk 1
  8. Het viel mij op dat qBittorrent na update naar een nieuwere versie (out of the box) niet meer goed functioneert. Want ik kon wel iets zoeken en kreeg dan ook zoekresultaten, maar deze kon ik vervolgens niet selecteren en downloaden. Oorzaak bleek o.a Jackett te zijn. Na het installeren en configureren van Jackett werkte de zoekoptie wel weer normaal. Pas toen ik ging lezen kwam ik erachter dat er na update/installatie nog eerst een paar stappen gedaan moeten worden. Wat ik dan niet begrijp is waarom dit niet vooraf wordt aangegeven en waarom er tijdens repackaging de benodigdheden als Python Interpreter en Jackett niet als prerequisites in het qBittorrent pakket worden toegevoegd. Als je kiest tijdens de installatie om de zoekoptie te gebruiken dan worden deze onderdelen mee geïnstalleerd. Want om de ingebouwde zoekmachine te gebruiken heb je de Python Interpreter nodig en sinds Jackett is toegevoegd moet deze ook eerst nog als service geïnstalleerd worden en daarna nog eens de zoekplugins uit qBittorrent aan Jackett toegevoegd worden.

    • Bedankt 1
  9. Op 1-12-2018 om 19:15 zei marthaeen:

    Python is er nu wel,

    maar als ik verder naar zoekmachines zoek voor updates krijg ik geen kickass ,wel  TPB maar die doet weer niets,

    ook een aantal andere die ik niet ken.

    Verder als ik wat zoek krijg ik een heleboel te zien maar weet niet welke ik moet nemen,welke er goed is bedoel ik.

    Voor zover ik weet zijn er providers die het bezoek aan bepaalde sites blokkeren (torrent sites). Een vaak gehanteerde manier om te beoordelen of een torrent redelijk/goed is hangt van het aantal seeders en leechers af. Als er veel zijn lijkt de torrent redelijk/goed. Daarnaast kan een torrent weinig leechers/seeders hebben omdat de seeders/leechers niet altijd beschikbaar zijn, of er mankeert iets aan. Dat is een afweging die je zelf kunt maken.

  10. Op 19-11-2018 om 17:51 zei marthaeen:

    Met het installatiepakket bedoel je die  vc-redist? die is geinstalleerd.

    Maar die python krijg ik er niet op en als ik naar qbit ga kan ik de zoek,machine niet installeren want de zoekmachine is uitgeschakeld?😮

    Ergens zag ik voorbij komen dat je probeert torrents te zoeken in qBittorrent versie 4.1.1, maar intussen is de nieuwe versie 4.1.4 beschikbaar. Als je de oude versie nu eerst eens verwijdert door te klikken op 'configuratiescherm/een programma verwijderen' en daarna eerst de pc opnieuw opstart en dan de nieuwste versie downloadt en installeert. Probeer de zoekfunctie dan eens opnieuw, je krijgt dan ook weer de melding van de Python Interpreter. Wacht dan eerst enkele minuten omdat de installatie op de achtergrond gebeurt. En als de installatie dan nog evengoed nog niet is uitgevoerd, kan je de Python Interpreter 'hier' voor Windows vinden. Ik ben benieuwd of het dan zo werkt.

  11. Op 29-10-2018 om 21:42 zei marthaeen:

    heb Phyton gedownload maar kan die ook niet installeren 😮

    krijg een heel regiment in de map maar kan er niets mee.

    kan ook nog steeds niet Printscreannen  want ik heb geen uitvoeren?

    Met welke versie van Windows werk jij? Werk je op laptop of desktop? Want op een laptop ziet het toetsenbord er mogelijk anders uit. Als je op een desktop werkt, wat voor toetsenbord heb je dan? Als je een Windows machine hebt, is de kans groot dat je een toetsenbord hebt met op de onderste rij een toets met het Windows logo. In dat geval houd je de windows toets ingedrukt en druk je eenmaal op de 'r' toets waarna je beide toetsen weer loslaat. Dan verschijnt het 'uitvoeren' venster. Als je dan 'cmd' intypt, verschijnt een venster met de zwarte dosbox. Als je Internet Explorer als browser gebruikt, kan je kiezen om het bestand uit te voeren of op te slaan. De standaard opslag locatie is in de map 'downloads' die je in de verkenner kunt vinden. VC fouten kan je verhelpen door de VC redistributable van Microsoft te installeren, die kan je 'hier' vinden. Gecomprimeerde of gezipte programma's moet je meestal eerst uitpakken. Programma's installeren via de zwarte dosbox gaat eenvoudig door het programma vanaf de download locatie gewoon in de zwarte dosbox te slepen en daar los te laten. Druk daarna op de 'enter' toets om de installatie op te starten. Laat maar weten hoe het gaat.

  12. 1 uur geleden zei Drifter:

    Ik heb persoonlijk de Downloadmap altijd uitgesloten gehouden van scannen in de instellingen van mijn Security, om sowieso geen problemen tijdens de download te krijgen en zodra het bestand volledig binnen was klikte ik altijd aan om het te scannen en in geval van narigheid alles weer te verwijderen.

    Maar uit jouw zeer uitvoerige verhaal begrijp ik dat je het wel met qBittorrent blijft doen ondanks jouw kleine probleem gevalletje.

    Er rest mij dan niets anders, dan toch nog te adviseren de eerstvolgende keer dat je een I/O error melding krijgt;

    Klik op de bovenste balk op View , Log en vervolgens Show

    Klik bovenaan op het nieuwe tabblad Execution Log en vervolgens de tekst te noteren en dan binnen de qBittorrent community te zoeken naar een oplossing. 😉 

    Drifter, bij mij is idd de download ook uitgesloten van de virus en Malwarebytes scans om allerlei (verwachte) meldingen te voorkomen. In de torrent cliënt kijk ik het log na als er fouten verschijnen tijdens de download en daar zie ik allerlei meldingen maar helaas niets met een code. Alleen de tekst dat het programma specifieke items niet op de schijf kan vinden. Concreter dan dat werd het helaas niet. Als er een code is, kijk ik altijd eerst zelf op het internet naar de bijbehorende uitleg. In dit geval vermoed ik dat het probleem optreedt ergens tijdens of na de controle, waarbij gevraagde items niet overeenkomen met het aanbod (ondanks dat het mogelijk om de juiste bestanden gaat). Dit lijkt vaker te gebeuren na het hernoemen van originele torrents en/of de inhoud ervan.

  13. 7 uur geleden zei Drifter:

    Zip bestand is uiteraard gecomprimeerd en het kan ook zomaar zijn dat je antivirus bepaalde delen van een bestand ziet als gevaarlijk en in Quarantaine gooit en dan de download stoort.

    Maar zoals @Meh Meh eerder al voorstelde is het misschien verstandig om eens een andere cliënt te proberen want ik kan me niet voorstellen dat je vrolijker wordt als er met regelmaat iets misgaat met een download.

    Pas als ik iets wil gebruiken voer ik vooraf voor dat specifiek bestand/programma een virusscan uit en Malwarebytes is ook actief evenals nog een aantal andere onderdelen die een redelijke bescherming bieden tegen inbraak en andere ongein. En gevaarlijke bestanden open ik in VirtualBox, waarbij een mogelijke verbinding met 'buiten' is uitgeschakeld en met beperkte rechten. De meest bekende torrent cliënts heb ik door de jaren heen wel al gehad in Windows en Linux. Hoewel er intussen wel e.e.a is veranderd, wil dat zeker niet zeggen dat die verandering ook echt vooruitgang is. Ik probeerde vandaag opnieuw meerdere (gratis) torrent cliënts. Na eerst eens rond gekeken te hebben welke software er op de markt is. Ik keek (opnieuw) naar een aantal oude bekenden zoals uTorrent, BitTorrent, Azureus/Vuze,  Deluge, Bitlord en Torch. qBittorrent bevalt mij daarbij toch nog steeds het best vanwege de eenvoud, degelijkheid en vooral GEEN reclame. Wat mij aan uTorrent, Bittorrent en Azureus/Vuze tegenstaat is naar mijn mening allereerst voor de 'gewone' gebruiker veel te uitgebreide interface. Afgezien van de handmatige installatie die ik mensen steeds aanraadt, moet je ook extra goed opletten dat niet allerlei ongewenste add-ons stiekem toch mee geïnstalleerd worden. En dan die irritante reclame. Bij uTorrent was er ook nog extra gevoeligheid voor hackers die bij BitTorrent werd verholpen. Bitlord en Torch geven al meteen problemen met F-Secure, mijn antivirusscanner, net als BitTorrent m.b.t het instellen van een default zoeksite tijdens de installatie. Deluge werkt in Windows niet 'out of the box', want er moet eerst nog extra software geïnstalleerd worden voordat het programma kan opstarten. Dus al met al heeft elke torrent cliënt wel wat, maar ik blijf (voorlopig) bij qBittorrent en het ongemak dat ik sporadisch ervaar neem ik voor lief als ik daarvoor in fora zoals deze geen zinvolle of werkbare oplossing kan vinden.

  14. 1 uur geleden zei Meh Meh:

    Probeer het eens met een ander systeem en/of een andere torrentcliënt.

    Eigenlijk wil ik het nog niet zo snel opgeven. Ik ben wat dieper in de materie gedoken en ben wel al iets wijzer geworden, maar heb nog geen concreet antwoord. Van wat ik begrepen heb vindt er een 'sanity check' plaats waarbij onvolledige utf8 characters worden vervangen door underscores (_). Daarna gebruikt het programma de nieuwe string (met vervangen tekens) om op de schijf te zoeken naar bestanden. Misschien dat er daar iets fout gaat en hoewel de materie erg interessant is heb ik van het 'hoe en wat' onvoldoende kaas gegeten.

  15. 1 uur geleden zei Drifter:

    Als je googled op de regel "qBittorrent I/O error kan het opgegeven bestand niet vinden" krijg je wel linkjes naar pagina's in het Engels, maar als je even klikt op Vertaal deze pagina in de link lees je in de reacties dat dit probleem nagenoeg in elke versie voorkomt van qBittorrent door iets wat Libtorrent veroorzaakt.

    Sommige personen met die klachten waren daar vanaf na het installeren van de oudere versie 4.1.0.

    Er was ook een zogenaamde quick fix, waarbij iemand de tijdelijke bestanden (tijdelijke download en ladend torrent bestand) had gecomprimeerd en het originele torrentbestand vervolgens verwijderd. Daarna had hij het gecomprimeerde uitgepakt en de download hervat of een geforceerde download uitgevoerd. Iets soortgelijks bereik je ook door de ladende torrent uit de downloadlijst te verwijderen en daarna weer toe te voegen (vanaf het internet of vanuit de ladende torrentmap). Na controle forceren en vervolgens download hervatten of forceren ging het dan wel goed. Dit werkte bij een aantal bestanden, maar niet bij dit specifiek bestand. Dus daar lijkt wat anders aan de hand te zijn. Helaas zie je nergens specifiek de beschrijving van het probleem. Concreet heb ik nog niets gevonden wat in de buurt komt van de problemen die ik tijdens de download ervaar. Heb jij wel al iets specifieks gevonden?

  16. 2 uur geleden zei Drifter:

    Zou je misschien even aan willen geven op wat voor schijf je de doelmap hebt staan, want als dat een externe schijf of USB is kan het zomaar zijn dat die schijf geformatteerd is als Fat32 en die accepteert geen grote bestanden.

    Je moet die schijf dan formatteren naar NTFS om van het probleem af te komen dat bestanden groter dan 4GB zich zonder probleem laten verplaatsen naar die schijf.

    Misschien is het ook wel verstandig om even te zoeken met Google op die error melding, want dan kom je misschien ook wel een oplossing tegen.

    Het is een  interne SATA schijf NTFS geformatteerd, maar je hebt helemaal gelijk m.b.t de beperking tot bestandsgrootte van 4GB met FAT32 geformatteerde schijven. En in m'n eerste reactie staat ook dat andere soms nog grotere bestanden (>6GB) wel gewoon laden. Ik had alleen niet concreet de bestandsgrootte vermeld. Helaas kan ik weinig zinvolle info vinden m.b.t I/O errors die betrekking hebben op 'systeem kan bestanden niet vinden'. In dit geval verwacht ik dat er iets met het bestand mis is, wat er gebeurt is echt heel vaag. Een dergelijk probleem heb ik in al die tijd slechts 2 keer eerder gehad en o.a met te weinig ruimte. Andere soortgelijke downloads van hetzelfde bestand en oorsprong maar op een andere locatie met aangepaste naam geeft hetzelfde probleem. Maar het bestand als .zip downloaden werkt dan weer wel ... toch vaag. Terwijl de bestandsgrootte slechts 50MB kleiner is dan het oorspronkelijk bestand dat ik probeerde op te halen.

  17. 22 minuten geleden zei qbittorrentusernl:

    Het wordt nog gekker ... De download is net voltooid, maar ik ben zeker dat de download niet compleet is. Dus als ik de controle forceer dan blijkt het bestand pas voor bijna 83,7% klaar met downloaden. En de download wordt gewoon hervat op 83,7%. En het log loopt gewoon verder vol met I/O fouten, dat het systeem bestanden niet kan vinden. Er staat nog steeds dat de download gepauzeerd wordt, maar als ik het controleer is niets gepauzeerd. Dat is toch raar??

    Ik ben er klaar mee, de download heb ik zojuist afgebroken en de torrent uit de downloadlijst verwijderd samen met de data. De (beide) torrentbestanden heb ik ook verwijderd. Het logboek staat vol met meldingen dat bestanden niet gevonden kunnen worden, alleen van deze download.

  18. 52 minuten geleden zei qbittorrentusernl:

    Nee drifter, het bestand is wel enkele GB's groot, maar op de opslag schijf staat nog ruim 20GB aan ruimte beschikbaar, dus dat zou het niet moeten zijn. Maar het klopt wat je schrijft dat er dan ook identieke fouten komen, hiervoor heb ik juist de verhuizing gedaan naar een grotere ruimte. En daar is ook met name de handleiding uit voortgekomen voor het wijzigen van de driveletter in het programma en het wijzigen van 'opslagpad' in te downloaden torrents uit de downloadlijst. Maar als je de ruimte alvast reserveert voor bestanden dan krijg je toch een waarschuwing dat er onvoldoende ruimte beschikbaar is? Of werkt dit hulpmiddel toch niet/niet goed? Mijn versie is 4.1.3. Het gekke is overigens wel dat andere bestanden die (erna) klaar zijn met downloaden wel gewoon verplaatst worden. Sommige bestanden zijn zelfs groter dan het te downloaden bestand dat problemen geeft. En ik heb ook geforceerde controle laten uitvoeren, maar ook dat lijkt niet te helpen. Het bestand zou ook gepauzeerd zijn, maar als ik de status controleer, dan is het bestand gewoon aan het downloaden. Het logbestand gaat maar door met de I/O fouten, maar de download wordt nog steeds niet gepauzeerd en het laden gaat gewoon door. Hier is echt iets flink mis.

    Het wordt nog gekker ... De download is net voltooid, maar ik ben zeker dat de download niet compleet is. Dus als ik de controle forceer dan blijkt het bestand pas voor bijna 83,7% klaar met downloaden. En de download wordt gewoon hervat op 83,7%. En het log loopt gewoon verder vol met I/O fouten, dat het systeem bestanden niet kan vinden. Er staat nog steeds dat de download gepauzeerd wordt, maar als ik het controleer is niets gepauzeerd. Dat is toch raar??

  19. 48 minuten geleden zei Drifter:

    Gaat het in dit geval om torrent bestanden die heel groot zijn (+10GB) qbittorrentusernl?, want het kan zomaar zijn dat de Doelmap op een schijf staat waar te weinig ruimte op is.

    Ik ben ook al meldingen tegengekomen dat deze I/O error gevallen zich hoofdzakelijk voordoen in versie 4.1.1 van qBittorrent en niet in v4.1.0

    Nee drifter, het bestand is wel enkele GB's groot, maar op de opslag schijf staat nog ruim 20GB aan ruimte beschikbaar, dus dat zou het niet moeten zijn. Maar het klopt wat je schrijft dat er dan ook identieke fouten komen, hiervoor heb ik juist de verhuizing gedaan naar een grotere ruimte. En daar is ook met name de handleiding uit voortgekomen voor het wijzigen van de driveletter in het programma en het wijzigen van 'opslagpad' in te downloaden torrents uit de downloadlijst. Maar als je de ruimte alvast reserveert voor bestanden dan krijg je toch een waarschuwing dat er onvoldoende ruimte beschikbaar is? Of werkt dit hulpmiddel toch niet/niet goed? Mijn versie is 4.1.3. Het gekke is overigens wel dat andere bestanden die (erna) klaar zijn met downloaden wel gewoon verplaatst worden. Sommige bestanden zijn zelfs groter dan het te downloaden bestand dat problemen geeft. En ik heb ook geforceerde controle laten uitvoeren, maar ook dat lijkt niet te helpen. Het bestand zou ook gepauzeerd zijn, maar als ik de status controleer, dan is het bestand gewoon aan het downloaden. Het logbestand gaat maar door met de I/O fouten, maar de download wordt nog steeds niet gepauzeerd en het laden gaat gewoon door. Hier is echt iets flink mis.

  20. Op 28-9-2018 om 14:14 zei qbittorrentusernl:

    Mee eens, maar ik zal niet de enige zijn die daar tegen aan loopt ... en aangezien ik geen Nederlandstalige handleiding heb kunnen vinden waar dit geval in voor komt is het een mooi moment om daar verandering in te brengen. Daarnaast verwacht ik dat de aanvulling op de (Nederlandstalige) handleiding op de duken-site alleen ten goede komt en ook completer zal maken. Want verkeerd uitgevoerd en je bent je torrent en/of de data kwijt.

    Dan blijkt ineens hoe belangrijk het is om qBittorrent toch iets vollediger te configureren, want ik hoef geen torrent bestand opnieuw op te zoeken omdat alle bestanden al zijn opgeslagen. Want ik heb alle paden afzonderlijk vastgelegd naar de mappen waarin de torrents met submappen (voltooid en ladend) en de bestanden met submappen (tijdelijk en compleet) moeten worden opgeslagen. Zodoende kan ik de oude torrent uit de downloadlijst verwijderen en gewoon terug opnieuw toevoegen en hernoemen. Het zijn wel een aantal stappen die je moet doorlopen en daarom lijkt het mij zeker de moeite waard om dit te documenteren.

    Ergens anders heb ik nog geen Nederlandstalig stappenplan voor ´het verplaatsen/verhuizen van´ en ´opslagpad wijzigen´ m.b.t (torrent)bestanden kunnen vinden, dus deel ik het hier.

    Zoals verwacht moeten er eerst een aantal stappen genomen worden om het 'opslagpad' voor ladende torrents in de downloadlijst gewijzigd te krijgen. Het stappenplan is toepasbaar op de meeste torrent downloadprogramma's. Maar vooraf had ik (na de installatie van het qBittorrent programma) wel al een downloadmap gemaakt met daarin 2 submappen. Een map voor bestanden en een map voor torrentbestanden. In de map  met bestanden zitten 2 submappen, een map  voor nieuwe/onvolledige downloads en een map met voltooide downloads. In de map torrentbestanden zitten ook 2 submappen, een map voor nieuwe/ladende torrentbestanden en een map voor voltooide torrentbestanden. 

    Bij veelvuldige download en grote bestanden, kan je al snel ruimte tekort komen en in dat geval heb je dit stappenplan nodig.

    Na het verhuizen moet ik eerst in qBittorrent de driveletter veranderen en daarna elke ladende torrent uit de downloadlijst vervangen om zo het 'opslagpad' te kunnen wijzigen. Hieronder de stappen.

    Stap 1: Alle downloads uit de torrent downloadlijst pauzeren, daarna het torrentprogramma afsluiten.

    Stap 2: De downloadmap verplaatsen en het torrentprogramma weer opstarten.

    Stap 3: In qBittorrent de driveletter wijzigen. Klik hiervoor op de tab 'extra', kies in het menu 'opties', klik in het venster op de tab 'download'. Pas onder het kopje 'downloadbeheer' de driveletter aan.

    Stap 4: Daarna alleen het ladend torrentbestand uit de downloadlijst verwijderen, omdat nu het 'opslagpad' naar de verkeerde locatie wijst. Maar de data moet blijven bestaan. Het oorspronkelijk torrentbestand kan je terugvinden in de map ladende torrentbestanden (map torrentbestanden). Dit moet omdat het 'opslagpad' naar vekeerde locatie wijst.

    Stap 5: Voeg eerst het zojuist verwijderde torrentbestand opnieuw toe aan de downloadlijst  (in mijn geval) uit de map 'ladende torrentbestanden'. Daardoor komt er een kopie van het torrentbestand in de map met ladende torrentbestanden, herkenbaar aan ' 1' (spatie 1) achter het kopie torrentbestand en het nieuwe (juiste) 'opslagpad'.

    Stap 6: Verwijder het oude torrentbestand en hernoem de kopie door alleen ' 1' (dat is 'spatie 1') te verwijderen.

    Stap 7: Forceer de controle om zeker te weten dat het ladende torrentbestand naar de juiste locatie wijst. Hervat daarna de download. Als er voor het verhuizen al een deel van het bestand was gedownload zie je dat na de controle terug.

    Herhaal de stappen 4 t/m 7 als je meerdere ladende torrents hebt in de torrent downloadlijst.

    Wanneer het 'opslagpad' (in mijn situatie) naar de verkeerde locatie wijst, zal er een rood kruisje verschijnen bij dat specifiek torrentbestand in de downloadlijst.

    • Bedankt 1
  21. 44 minuten geleden zei Drifter:

    Dit is een bijkomstigheid waar je niet vaak mee te maken zal krijgen als je voldoende opslag capaciteit hebt en niet tijdens het downloaden merkt dat die ruimte te weinig is.

    Een uploader op een torrentsite zal misschien wel eens met dit soort aanpassingen te maken hebben, maar normaal gesproken een hobby downloader niet. 😉

    Mee eens, maar ik zal niet de enige zijn die daar tegen aan loopt ... en aangezien ik geen Nederlandstalige handleiding heb kunnen vinden waar dit geval in voor komt is het een mooi moment om daar verandering in te brengen. Daarnaast verwacht ik dat de aanvulling op de (Nederlandstalige) handleiding op de duken-site alleen ten goede komt en ook completer zal maken. Want verkeerd uitgevoerd en je bent je torrent en/of de data kwijt.

    Dan blijkt ineens hoe belangrijk het is om qBittorrent toch iets vollediger te configureren, want ik hoef geen torrent bestand opnieuw op te zoeken omdat alle bestanden al zijn opgeslagen. Want ik heb alle paden afzonderlijk vastgelegd naar de mappen waarin de torrents met submappen (voltooid en ladend) en de bestanden met submappen (tijdelijk en compleet) moeten worden opgeslagen. Zodoende kan ik de oude torrent uit de downloadlijst verwijderen en gewoon terug opnieuw toevoegen en hernoemen. Het zijn wel een aantal stappen die je moet doorlopen en daarom lijkt het mij zeker de moeite waard om dit te documenteren.

  22. 24 minuten geleden zei Drifter:

    Als je qBittorrent afsluit kan je de deels gedownloade torrents in de map verplaatsen naar de nieuwe locatie, maar je zal dan inderdaad de torrent  bestandjes opnieuw moeten laden, waarna ze gecontroleerd worden en dan moeten ze gewoon verder gaan met downloaden van het ontbrekende deel. 

    Mijn vermoeden klopt dus, dat is mooi. Ik ga dan alleen de torrentbestanden verwijderen uit de download lijst en laat de data staan. Want wat je schreef had ik al gedaan als je mijn oorspronkelijke post leest, op het verwijderen van de torrentbestanden na dan. Ik denk dat dit wel een leuk item is voor een handleiding.

    • Leuk 1
  23. 1 uur geleden zei Drifter:

    Ik kan me ook niet voorstellen dat je die instellingen kan wijzigen op een moment dat je al een gedeelte van je torrents gedownload hebt en ze op pauze hebt gezet.

    Je zal dan volgens mij een aantal onvolledig gedownloade torrents moeten verwijderen die je toch al niet meer kwijt kon op de plek die je als eerste had ingesteld.

    Als je venster leeg is verander je de opslagmappen en klik je op gegevens opslaan en start dan je qbittorrent opnieuw op en download even de torrents opnieuw die je nog niet volledig binnen had.

     

    Maar mogelijk lukt dat wel als ik alleen de torrent weghaal, maar de data laat staan. Omdat ik verwacht dat bij het opnieuw toevoegen van hetzelfde torrentbestand het nieuwe opslagpad ingevoerd wordt, terwijl de data van dat torrent er al deels staat. Door dan een controle te forceren wordt gecontroleerd of er al iets staat en hoeveel dat dan is. Maar dat weet ik niet zeker en ik had gehoopt dat er al iemand ervaring mee had. Als dat niet het geval is zal ik met 'trial and error' moeten gaan onderzoeken. Op dit moment krijg ik I/O errors omdat de locatie niet meer overeenkomt met wat er in de huidige torrent staat.

    • Leuk 1
  24. 8 uur geleden zei qbittorrentusernl:

    Het grootste voordeel van uTorrent vond ik dat het een klein programma was, het grootste nadeel vond ik de reclame die er nadien bij kwam. De grootste voordelen van qBittorrent vind ik persoonlijk is dat het eigenlijk platform onafhankelijk is, daarmee bedoel ik dat je het niet alleen in Windows, maar ook in Linux of Mac kunt installeren. Daarnaast is er geen reclame en vind ik qBittorrent vooral de beginner best een degelijk programma zonder allemaal toeters en bellen. Het werkt zoals dat heet 'out of the box', dus is er niets dat aangepast hoeft te worden om het programma werkend te krijgen. Waar en welke poorten wil je openen? Tijdens de installatie kan het voor komen dat er toestemming gevraagd wordt in Windows voor het programma m.b.t instellingen van de firewall. Moderne computers zijn over het algemeen bijna allemaal 64-bit systemen, om die reden raad ik de laatste versie en het 64-bit programma aan. Op het moment dat een programma moeilijk te verwijderen is zijn er verschillende oplossingen, waaronder lockhunter. De download vindt je 'hier'. Laat maar weten of het lukt.

    Een ander groot nadeel van veel 'gratis' software is in toenemende mate de malware, omdat veel mensen de gewoonte hebben om de 'default installatie' uit te voeren en niet de teksten lezen die tijdens pop-ups verschijnen, zodat je niet ziet/weet wat er eigenlijk op de achtergrond allemaal mee geïnstalleerd wordt. Gelukkig is dat bij qBittorrent (nog) niet zo.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...