Jump to content

 • Software en gebruik

  Zoals ik eerder aangaf maak ik al meer dan drie jaar dagelijks gebruik van een Android smartwatch, in de praktijk bleek dat ik het horloge voornamelijk gebruikte voor het ontvangen van de notificaties van mijn telefoon. Emails, agenda punten, Whatsapp gesprekken etc kwamen allemaal door op mijn horloge. Een fijne mogelijkheid was ook de unlock feature op de telefoon. Zolang de telefoon verbonden was met het horloge heb je geen unlock code nodig. De functies van de Mi Band 2 kunnen niet gelijk staan aan het volwaardige Android Wear OS. Maar wat kunnen we wel en niet? 

  We beginnen met de installatie van de Mi Fit applicatie. Deze is beschikbaar op Android en iOS. Na de installatie loop je een simpele wizard door waarna je smartband gekoppeld word met je telefoon. In mijn geval ging de smartband gelijk updaten en kreeg ik netjes de laatste firmware.

  Screenshot_20180307-093426.png Screenshot_20180307-104506.png

  Nadat de smartband voorzien van de laatste firmware kan je onder andere de alerts inschakelen. Dit kan op applicatie niveau en systeemniveau. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de smartband gaat trillen en een melding op het scherm geeft bij als iemand belt of als er een herinnering afgaat. Je kunt ook op applicatieniveau de alerts instellen. Hiermee kan je aangeven dat je bij het ontvangen van een Whatsapp de smartband moet trillen en een melding moet geven op het scherm.

  De applicatie zit vol mogelijkheden, je kunt natuurlijk de hartslag zien, je gewicht bijhouden, je activiteiten bijhouden en meten, koppelen met andere diensten zoals Google Fit, meldingen krijgen als je te lang stilzit etc. 

  Het meten van de hartslag is een handmatige actie, via de touchknop of de applicatie kan je het meten van de hartslag starten. Deze wordt hierna opgeslagen in de applicatie. De metingen van de hartslag zijn accuraat, zo blijkt uit meerdere testen.

  Screenshot_20180307-104839.png Screenshot_20180307-105521.png 

  De meldingen op het scherm zijn erg basis. Je voelt een duidelijke trilling, deze is niet te missen. (Bij mijn LG smartwatch was dat nog wel eens het geval). Na de trilling zie je een icoon van de applicatie waarna je weet wat voor alert er is binnen gekomen. Helaas zie je niet de inhoud van de melding. Dit is ook het geval met een telefoon gesprek, je voelt de band trillen en ziet een telefoon icoon op de band. Er zijn standaard geen namen of inhoud van de notificaties zichtbaar. In deze video zijn de meldingen goed te zien. Er is een mogelijkheid om de inhoud van de meldingen te zien met de applicatie Tools en Mi band. Dit komt later in de review naar voren.

  20180307_200624.jpg Screenshot_20180311-183433.png

  De band is ook voorzien van de screen unlock mogelijkheid. Hiermee kan je de band toevoegen als veilig apparaat. Nadat je de smartband hebt toegevoegd hoef je niet meer te telefoon te unlocken zolang deze verbonden is met de band. Een erg prettige en goede mogelijkheid welke ik niet kon missen na jaren gebruik te maken van mijn Android smartwatch.

  Screenshot_20180307-105533.png Screenshot_20180307-105651.png

  Ik ben ook gaan slapen met de smartband, omdat deze zo licht is kan je er prima mee slapen. De volgende ochtend kan Mi Fit aangeven hoe je hebt geslapen. Helaas kwam hier uit dat ik niet een erg vaste slaper ben en nogal veel rommel in bed. Mijn vrouw kan dit beamen... 

  Screenshot_20180308-064314.png Screenshot_20180308-064325.png

  Verder lezen: Batterij en Mi Band Tools

  • Like 1


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
 • Create New...