Jump to content
 • Batterij en Mi Band Tools

  De Mi Band 2 heeft volgende de specificaties een standby tijd van +- 20 dagen. Ik heb de smartband nog geen 20 dagen in gebruik en kan dit nog niet beoordelen. Uit andere reviews komt de batterijduur wel als grote plus naar voren en worden de 20 dagen behaald. Zoals het gebruik van de smartband er nu uit ziet ga je dit inderdaad halen. De smartband zal je dus 1x in de 20 dagen aan de oplader moeten hangen voor 4 uurtjes. Dat is even wennen, mijn Android Wear horloge moest welke nacht op de lader liggen. Een groot voordeel is de batterijduur van de smartband. Het laden van de smartband kan op 1 manier. Je kunt de pil schuiven in de meegeleverde USB lader. Geen rocket science.

  20180307_193918.jpg

  Ik miste de inhoud notificaties op de smartband, omdat je nu een trilling krijgt over de applicatie pak je toch je telefoon erbij om te zien van wie de melding is. Ook het handmatig meten van de hartslag is niet ideaal. Hoe fijn zou het fijn als die automatisch gaat en je hartslag elke x minuten wordt gemeten?

  Wat blijkt, er is een applicatie beschikbaar "Tools & Mi Band". Deze applicatie is op moment van schrijven te koop voor 3.40 euro in de Playstore en hiermee maak je van de Mi Band een bijna volledige smartwatch!

  Je kunt in deze applicatie het monitoren van de hartslag volledig automatiseren. Dit kan op interval niveau met controles waardoor je hartslag elke x minuten wordt gemeten.  

  Screenshot_20180311-183614.png Screenshot_20180311-184329.png Screenshot_20180311-184350.png

  Daarnaast kan de applicatie er voor zorgen dat de inhoud van de meldingen word weergeven. Nadat je band trilt zie je het icoon van de applicatie en krijg je de inhoud te zien van het bericht. Dit is volledig naar wens in te stellen. Je kunt berichten afkorten, negeren op groeps niveau van bijvoorbeeld Whatsapp, meldingen toevoegen, trillingen instellen etc. Ook krijg je te zien wie je belt i.d.p.v. alleen een telefoon icoontje. Een must have applicatie voor elke Mi Band 2 eigenaar. Hiermee is de smartband bijna gelijk aan het gebruik van mijn Android Wear welke nu in mijn kastje zijn rust heeft verdient. :)

  IMG_20180311_184136933.jpg IMG_20180311_184229267.jpg

  Verder lezen: Conclusie

  • Like 1


  User Feedback

  Recommended Comments

  Uitstekende review. Persoonlijk vind ik het model niet passend bij mezelf. Ik hou meer van ronde modellen. 
  Maar dat slaapt niet lekker, zoals je ook al aangeeft en een van de leuke features is juist kijken hoe je slaap verloopt.
  Over onrustig slapen, dat had ik vroeger ook. Een paar mg melatonine helpt enorm, ik word uitgerust wakker en slaap korter. 
  Melatonine is vrij te verkrijgen, heeft geen bijwerkingen zover ik weet en is erg goedkoop.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Bedankt voor er compliment :)

  Ik blijk dus een onrustige slaper te zijn. Maar ja, ik wordt opzich wel uitgerust wakker. Ik zal je drugs ven bekijken @Meh Meh ;)

  • Haha 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Drugs? :D Nee, het is gewoon een hormoon. Geheel onschuldig, mede daarom is het overal te koop. Met wat valeriaan slaap ik door alles heen.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...