Spring naar bijdragen

  • Verwijder acute bedreigingen

     Delen


    Emco Malware Destroyer werkt naast je bestaande antivirussoftware om acute bedreigingen op te sporen.

    Malware is een pest voor computers en hun gebruikers. Nu heb je natuurlijk wel al een antivirustool op je pc draaien, maar het kan geen kwaad af en toe om ‘een tweede mening’ te vragen. Emco Malware Destroyer is precies bedoeld om notoire en actuele bedreigingen op je systeem op te sporen en te verwijderen.

    Voor alle duidelijkheid: we raden Emco Malware Destroyer niet meteen aan om je reeds geïnstalleerde antivirustool te vervangen, temeer omdat Malware Destroyer alleen on demand-scans uitvoert en dus niet op de achtergrond actief blijft (on access scan).

    emco malware destroyer

    Dat houdt natuurlijk in dat de tool compatibel hoort te zijn met mogelijk andere antivirusoplossingen. Dat is ook wel zo, maar het neemt niet weg dat het programma je bij de installatie meldt dat sommige antivirustools de database van het programma tegenwerken zodat een en ander niet naar behoren werkt. Gelukkig stellen ze ook een oplossing voor: het databasebestand aan de uitzonderingen van je andere antivirustool toevoegen.

    Eens je Malware Destroyer hebt opgestart hoef je eigenlijk niet meer te doen dan Scan Wizards te openen en Scan My Computer aan te klikken – overigens behoort ook Scan Remote Computer tot de mogelijkheden. De tool begint meteen aan een snelle systeemscan, die (op het moment van onze test) uit zo’n 19.000 virushandtekeningen en circa 68.000 virusdefinities put. Vanuit het instellingenvenster kun je overigens zelf aangeven naar welk type bedreigingen de tool moet scannen, zoals adware, virus, trojan, worm, dialer, spyware en het wat vage ‘suspicious’. Standaard staat ook de optie File and Registry level scanning geactiveerd, maar je kunt desgewenst ook voor een van beide scanniveaus opteren.

    Op het einde van de rit krijg je dan een overzicht van eventueel gedetecteerde bedreigingen. Die kun je dan in quarantaine plaatsen maar ook meteen laten verwijderen. Het bekende EICAR-testvirus ontsnapte alvast aan het spiedende oog van Malware Destroyer, maar dat heeft wellicht alles te maken met de status van dit -nep!-virus. Emco maakt zich sterk de virusdatabase continu bij te werken. Hoe dan ook, beter één (Emco) mening te veel dan één te weinig…

    Bron: Malware destroyer 

    Het programma is te vinden via http://emcosoftware.com/malware-destroyer 



    Trizomu
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Handig! Goed programma voor de dukenaars :)

    Ik heb wel even het logo toegevoegd aan het artikel Trizomu. Dat staat mooi in het nieuws overzicht ;)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...