Spring naar bijdragen

  • Filmdistributeur bestrijdt piraterij met neptorrentsite en gratis bioscoopkaartjes

     Delen


    De Costa Ricaanse filmdistributeur Romaly heeft een originele manier bedacht om piraterij tegen te gaan. De distributeur heeft een neptorrentsite ontwikkeld waarop geen illegale filmtorrents staan, maar waar downloaders wel de mogelijkheid krijgen om twee gratis bioscooptickets aan te vragen.

    De website LegalTorrents.net is gemodelleerd naar KickassTorrents, en bevat torrentfiles met titels als The Great Wall, Split en Fifty Shades Darker. Als die bestanden worden gedownload, krijgt de downloader niet de film te zien maar de trailer van de film, plus een filmpje die uitlegt hoe schadelijk piraterij is voor de filmindustrie. Daarnaast kan via een emailadres twee gratis kaarten worden aangevraagd voor de film die gedownload werd.

    "Met deze actie willen we mensen bereiken die illegaal downloaden en hen op een positieve manier bewust maken van de gevolgen van piraterij", zegt marketingmanager Alonso Solís van Romaly in TorrentFreak. "Door kaartjes weg te geven, willen we mensen eraan herinneren dat films kijken een ervaring is die beter tot zijn recht komt op een groot scherm dan op een computer."



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...