Jump to content
Sign in to follow this  
Drifter

Eigen Bank- en Paypal-accounts gebruikt bij verkoop Illegale Pre-release Films en SeriesRecommended Posts

Eerder deze maand heeft een federale grand jury vijf mannen aangeklaagd voor het naar verluidt aanbieden van pre-release kopieën van honderden films en tv-shows via internet. Terwijl de mannen nog hun zegje in de rechtbank moeten doen, onderstrepen de claims in de aanklacht een belangrijk punt voor potentiële piraterij: als je aan iemand gaat verkopen - laat staan undercover-onderzoekers - is het gebruik van je eigen bank- en PayPal-accounts krankzinnig.

Op 12 december onthulde het Amerikaanse Ministerie van Justitie dat een federale grand jury vijf mannen in vier landen aanklaagde op beschuldiging van verspreiding of verkoop van honderden films en tv-shows voorafgaand aan hun officiële release.

Hoewel geen van de mannen nog schuldig is verklaard in een rechtbank, geven de details die tot nu toe zijn onthuld aan dat dit een van de grootste vervolgingen van piraterij in de recente geschiedenis zou kunnen zijn.

Ieder weldenkend mens begrijpt dat dit een serieus risicovolle onderneming is. Aangezien veel van de inhoud ook pre-release materiaal was, had af en toe bij de mannen het angstzweet wel eens behoorlijk uit moeten breken. Maar als je de aanklachten moet geloven, hebben veel dwaze beoordelingsfouten geleid tot de ondergang van de mannen.

Allereerst wordt beweerd dat de mannen een aantal aliassen hebben gebruikt. Dit komt veel voor op het Internet, maar het lijkt erop dat er op zijn minst twee een serieus tekort aan ideeën hadden. Een van de mannen, door het Ministerie van Justitie genoemd als Sam Nhance, gebruikte naar verluidt de alias 'Sam NhaNc3'. Een andere, Jitesh Jadhav, gebruikte de alias 'Jadhav'. Hoewel ze wel wat betere aliassen hadden kunnen gebruiken, zijn het de financiële aspecten van de aanklacht die de meeste gefronste wenkbrauwen opleveren.

Er wordt beweerd dat tenminste enkele van de verdachten - Aditya Raj, Sam Nhance, Ghobhirajah Selvarajah, Jitesh Jadhav en Malik Luqman Farooq - een PayPal-rekening gebruikten die geregistreerd was op de naam Selvarajah. Dit account is naar verluidt gebruikt om betalingen te accepteren wanneer de verdachten illegale films verkochten en om de server te betalen waarop de inhoud was gehost.

De moraal van dit verhaal is toch wel dat de verkoop van kopieën van auteursrechtelijk beschermde werken op de manier zoals die in de tenlastelegging wordt beweerd, waarschijnlijk niet alleen in een ramp zal eindigen voor de mannen, maar ook dat het Ministerie van Justitie een papieren spoor op een presenteerblaadje aangeleverd heeft gekregen.


Toon volledig nieuwsbericht

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weer een goed artikel, 🥰

Je eigen PayPal account gebruiken voor dit soort zaken is wel erg.... Dom. 😂

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 23-12-2018 om 18:39 zei Duken:

Weer een goed artikel, 🥰

Je eigen PayPal account gebruiken voor dit soort zaken is wel erg.... Dom. 😂

Meerdere Usenet providers zijn afgesloten van PaaidePaal. Geld terugkrijgen lijkt dan onmogelijk. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Hebben wij jou kunnen helpen? Help ons ook met een donatie naar wens. Met jouw donatie kunnen we verbeteringen doorvoeren op de website voor de bezoekers en leden. Bedankt! :roos:

    Donatie via Tikkie

    donatie.png


×
×
  • Create New...