Jump to content
Sign in to follow this  
Drifter

Piraatversie van "Aquaman" bewijst dat iTunes 4K code kan worden gekraaktRecommended Posts

Een illegale versie van hoge kwaliteit van de film Aquaman verscheen gisteren online. De 4K-release wordt verondersteld afkomstig te zijn van iTunes, waardoor dit de eerste 2160p-film zou zijn die rechtstreeks uit de movie store van Apple zou worden gedownload. Het is onduidelijk hoe het bestand is verkregen. 

Illegale kopieën van films verschijnen elke dag online in verschillende formaten, zoals CAM, DVDRip, WEBRip en Web-DL. De laatste, die meestal afkomstig zijn van streaming- en downloaddiensten zoals Netflix, Amazon of iTunes, hebben zich in de loop der jaren bewezen als een betrouwbare bron voor piraten.

Hoewel de meeste releases niet ongewoon zijn, werd een 4K Aquaman-release die deze week uitkwam met gejuich en verrassing ontvangen door piraat filmfanaten. De titel, Aquaman.2018.2160p.WEB-DL.DDP5.1.HDR.HEVC-MOMA, suggereert dat dit een 4K-release is die rechtstreeks vanuit iTunes werd gedecodeerd. Dit is iets dat nog nooit eerder is gebeurd met een 4K WEB-DL.

De piraatversie verscheen online kort nadat deze te koop was aangeboden op iTunes, dus de timing zou passen. Ook zijn er momenteel geen 4K-releases van de film op Netflix of Amazon, wat betekent dat het niet afkomstig is van die services. De release leidde meteen tot geruchten dat de 4K-bescherming van iTunes op de een of andere manier mogelijk gedecodeerd of geript was. Als dat het geval is, kunnen er in de toekomst nog veel meer releases van hoge kwaliteit volgen.

"Het lijkt erop dat MOMA op de een of andere manier 2160p iTunes heeft gedecodeerd", merkte een commentator op een populaire torrent-site, en een ander voegde eraan toe dat het "geweldig nieuws is omdat er veel uniek 4k iTunes content is".

Hoewel dit de eerste 4K WEB-DL ooit zou zijn van iTunes, is het nog te vroeg om conclusies te trekken. Sommigen suggereren dat de release op de een of andere manier verkeerd gelabeld kan zijn. We kunnen niets uitsluiten, maar aangezien de 4K digitale versie niet algemeen beschikbaar is, zijn er weinig andere mogelijke bronnen. Bovendien is de release gepost door gerenommeerde bronnen die zeker niet bekend staan om het verzinnen van dingen.

Hoe, precies of waar deze versie vandaan is gekomen blijft een mysterie, maar er kan een kwetsbaarheid zijn in tvOS van Apple. Apple heeft alleen 4k op Apple TV met tvOS. Als iTunes inderdaad wordt gekraakt, zal Apple waarschijnlijk alles in het werk stellen om het gat zo snel mogelijk te dichten.


Toon volledig nieuwsbericht

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is wel weer leuk nieuws! Als ze deze dienst hebben "gekraakt" kan er veel mooie content worden geplukt. Erg leuk om te lezen, bedankt voor de toevoeging!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, ik zat er al een tijdje op te wachten. Leuk voor op de beamert.

Citaat
  • 😄 28
NEWS
 

A high quality pirated copy of the movie Aquaman appeared online yesterday. 

Hij is al 2 dagen te downloaden, zelfs met subs als ik het goed zie. Maar nog niet in 4K.
@Edit; Met xlned.com krijg ik geen enkele versie meer binnen. Tijd voor een andere providert...

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wil deze film ook zien, heb geen 4K tv dus HD is voldoende. Dit weekend naar captain Marvel in de bioscoop, lijkt mij ook een erg goede film.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha lelijk is ze zeker niet ;)

Kaartjes zijn al gekocht voor zondag, zoontje is vorige week 10 jaar geworden dus die zal het wel geweldig vinden. Dan kijkt papa naar captain Marvel :p

captain marvel trailer GIF

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Van harte gefeliciteerd en heel veel plezier. 😃

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sapperdeflap. Ik heb talloze versies van Aquaman geprobeerd te downloaden met xlned.com, in 1 geval lukte het.
De post was net 1 uur geupload, dus ik gelijk downloaden. Precies bij de laatste .rar file staat de .rar en alle .par's op article not found. Volgens mij willen ze Aquaman wel heel graag offline houden. 😆

Gelukkig toch gelukt via een Nederlandse torrentsite.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had de WEB.DL Imax versie op 5 maart al van Newzbin. Top kwaliteit, alleen even wennen aan de verschillende beeldformaten gedurende de film. Fijn dat je weer een beetje ruimte hebt gekregen @Meh Meh om je sik weer wat vaker te laten zien. :goed:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sapperdeflap lol :)

ik heb hem zelf nog niet, even neuzen waar hij vandaag kan worden geplukt. Er zitten haaien in en die spreken mij altijd aan ;)

Maar straks eerst naar captain Marvel.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik schreef mij in op film-paleis.me, kreeg direct toegang. Met VPN en een proxy. Daarna kon ik de film meteen downloaden, uitstekende kwaliteit.
Denk dat ik 'm vanavond ga kijken. Jullie heel veel plezier met Captain Marvel.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuten geleden zei Meh Meh:

Ik schreef mij in op film-paleis.me

Bedankt voor de tip :) zal ik ook proberen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  


×
×
  • Create New...