Spring naar bijdragen

  • Man probeerde uit wraak Russische telecomwaakhond in brand te steken vanwege blokkering piratensites

     Delen


    Een man in Rusland die heeft toegegeven drie pogingen tot brandstichting te hebben gedaan, zegt dat hij actie heeft ondernomen in reactie op het blokkeren van piratensites door de autoriteiten. De officier van justitie eiste twee jaar gevangenisstraf, maar de man, die probeerde de kantoren van telecomwaakhond Roskomnadzor af te branden, heeft nu een Voorwaardelijke straf van 18 maanden gekregen.

    Hoewel auteursrechthouders en veel overheden het blokkeren van sites beschouwen als een gemotiveerde en afgemeten reactie op inbreuk op het auteursrecht, beschouwen sommige mensen het als te vergaand. Mensen moeten toegang kunnen krijgen tot elke gewenste inhoud zonder dat vermogende bedrijven beslissen wat wel en niet op computerschermen moet verschijnen, zo luidt het argument.

    Voor oud-student Pavel Kopylov is het blokkeren van piratensites in Rusland te ver gegaan. Dus, om zijn ongenoegen duidelijk te maken aan Roskomnadzor, de overheidsinstantie die verantwoordelijk was voor de uitvoering, probeerde hij vorig jaar tot drie keer aan toe een van haar kantoren plat te branden.

    Op 2 april 2018 ging Kopylov naar de lokale kantoren van Roskomnadzor, naar verluidt teleurgesteld omdat zijn favoriete torrent-tracker was geblokkeerd, waar hij een raam kapot sloeg en een fles ontvlambare vloeistof naar binnen gooide, samen met een brandende lucifer. De poging was een mislukking - het vuur ontstak niet en een bewaker werd gewaarschuwd door het geluid.

    Bijna twee weken later keerde Kopylov terug voor een tweede poging. Deze keer volgde een brand maar deze werd geblust zonder catastrofale schade aan te richten. Een derde poging, op 9 mei 2018, eindigde in een volledige mislukking waarbij een bewaker de volhardende brandstichter betrapte voordat hij zijn plan kon uitvoeren.

    Desalniettemin zag het parket de aanslagen als een poging om Roskomnadzor's eigendom te vernietigen door middel van brandstichting, een overtreding met een straf van maximaal vijf jaar gevangenisstraf. De aanklager had twee jaar geëist, maar moest uiteindelijk met aanzienlijk minder genoegen nemen.

    Interfax meldt dat een rechtbank in de regio Ulyanovsk de man nu heeft veroordeeld omdat hij herhaaldelijk heeft geprobeerd het regionale kantoor van Roskomnadzor in brand te steken. Hij werd veroordeeld tot een Voorwaardelijke straf van 18 maanden, maar de aanklager is van plan in hoger beroep te gaan en beschrijft de straf als extreem mild.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...