Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:



Poorten openen / forwarden in router / modem


Erwin.
 Delen


Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  5.250
  • Waardering:   101
  • Prestatiepunten:  50
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  19-04-06
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  40

Hardwarematig

Inleiding

Aangezien wij regelmatig vragen krijgen over het open zetten van poorten oftewel port forwarding zijn wij op zoek gegaan naar info om niet steeds hetzelfde uit te leggen op het forum.

Omdat port forwarding niet geheel zonder risico is hebben we eerst een korte inleidende tekst en leggen we uit wat het precies inhoud.

Mocht je met behulp van deze FAQ nog niet aan uit komen dan raden we je aan om het eens te proberen op het forum. Krijg je foutmelding of kom je er niet aan uit geef ons voldoende info of leg het uit met screenshots om ons iets duidelijk te maken.

Wat wordt bedoeld met "poorten"?

De TCP en UDP protocollen maken gebruik van poorten. Als je niet weet wat TCP en UDP protocollen zijn, dan maakt dat niets uit. Het zijn methodes die gebruikt worden om een internetverbinding te maken. Dat is alles wat je er over hoeft te weten, want het gaat vanzelf. Hoef je niks voor te doen.

Een simpele manier om je voor te stellen wat poorten zijn is de volgende. Stel je voor dat er in je modem/router een muur zit die jouw computer of thuisnetwerkje helemaal scheidt van het internet (de buitenwereld dus). In die muur zitten een heleboel deurtjes en die deurtjes hebben allemaal een nummer van 1 t/m 65535. Er zijn deurtjes waarop staat "TCP" en een nummer en er zijn deurtjes waarop staat "UDP" en een nummer. In totaal zijn er dus twee maal 65535 deurtjes. Deze deurtjes noemen we poorten. In principe zijn deze deurtjes allemaal gesloten. Dat is mooi, want daardoor biedt de gesloten muur een bescherming tussen jouw pc's en het internet, waardoor mensen met slechte bedoelingen (hackers bijvoorbeeld) niet zomaar bij jou binnen kunnen komen. (Dit wordt ook wel een NAT firewall genoemd.) Op het moment dat jij het internet op wilt om bijvoorbeeld te surfen, een mailtje te versturen of wat dan ook, dan gaat er even zo'n poortje open zodat jij toegang krijgt tot internet. Hiervoor hoef je dus zelf geen poorten open te zetten, want dat gebeurt automatisch.

Wat betekent dan het "openzetten van poorten"?

Wanneer je een poort openzet, dan moet je je voorstellen dat je een tunneltje maakt dat vanaf de poort in de muur rechtstreeks naar een pc in jouw netwerk gaat. Dat betekent dus dat al het internetverkeer dat vanuit het internet verbinding wil maken met jouw externe IP adres via die poort, nu niet meer wordt tegengehouden door de muur, maar rechtstreeks door dat dat tunneltje naar die pc wordt gestuurd. Die ene pc is dan dus rechtstreeks vanaf het internet bereikbaar via die poort. Let wel, dat geldt dus alleen voor die poort en niet voor al die andere duizenden poorten.

Bij het openzetten van een poort moet je dus het poortnummer invullen, het protocol (TCP of UDP of allebei) en het lokale IP adres van de pc bij jou thuis waarnaar die poort moet worden opengezet. Het openzetten van poorten wordt ook wel "mappen" genoemd.

Waarom moet je poorten openzetten?

In principe hoef je voor normaal internetgebruik nooit poorten open te zetten. Immers, als jij verbinding maakt met het internet dan gaat de benodigde poort vanzelf even open, zonder dat je daar iets voor moet doen.

Je moet alleen poorten openzetten als jouw pc ook voor anderen rechtstreeks vanaf internet bereikbaar moet zijn. Als je bijvoorbeeld thuis zelf een webserver, FTP-server of mailserver hebt draaien, dan moeten anderen daarmee verbinding kunnen maken, zonder dat ze worden tegengehouden door de NAT muur.

Maar niet alleen de genoemde servers vereisen het openzetten van poorten. Ook voor veel populaire file-sharing programma's, zoals Emule, is het nodig om poorten open te zetten om hogere download-snelheden te halen. En ook bij veel online-games is dat noodzakelijk. Zeker als je games wilt hosten (je bent dan dus een server waarop andere spelers zich kunnen aanmelden), is het erg vaak noodzakelijk om poorten open te zetten, zodat anderen jouw host-pc kunnen bereiken zonder te worden tegengehouden door de "muur" in je modem/router.

Welke poorten moet je openzetten?

Dat is dus volledig afhankelijk van de toepassing waarvoor je de poorten moet openzetten. Bij alle toepassingen horen vaste poortnummers. Voor bijvoorbeeld een webserver zul je TCP poort 80 moeten openzetten. Voor een smtp-server poort 25 (TCP) en voor een pop-server poort 110 (TCP). Soms moet je meerdere poorten openzetten. Bijvoorbeeld de poorten 2500 t/m 2600. Dan wordt dan de range van 2500 t/m 2600 genoemd. Vaak moet je voor games een range poorten openzetten. Soms ook voor zowel TCP als UDP.

Welke poorten in jouw geval moeten worden opengezet, zul je dus moeten opzoeken. Vaak is op de website van het programma (dus de game of het file-sharing programma) die informatie wel te vinden. Ook even zoeken met Google levert veel op. Voor een heleboel bekende poorten en bijbehorende toepassingen kun je ook even op deze website kijken.

De basisregel blijft echter altijd:

Zet alleen poorten open als het absoluut noodzakelijk is en zet dan zo min mogelijk poorten open! Poorten die onnodig openstaan zorgen alleen maar voor beveiligingsproblemen.

Hoe zet je die poorten open?

Om een poort te openen verwijzen we je naar deze site:

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

op deze site geef je bv aan welke router je heb, en voor welk programma je poorten open wil zetten.

Het zal dan uitgelegd worden met behulp van screenshots hoe je de poorten open moet zetten in je router.

Hoe weet je naar welk lokaal IP adres je de poorten moet openzetten?

Dat is dus het lokale IP adres van de pc of server waarop het programma draait dat bereikbaar moet zijn. Je kunt uitvinden welk IP adres die pc heeft door op de desbetreffende pc het volgende te doen:

Ga naar Start menu --> Uitvoeren (Run) --> tik in: command [enter] Er opent dan een DOS-boxje.

Voor Windows 2000 en XP tik je dan in:

ipconfig/all [enter]

Voor oudere Windows versies tik je in:

winipcfg [enter]

Je krijgt dan wat gegevens te zien, waaronder ook het IP adres van de pc. In principe kun je dat IP adres gewoon overnemen. Het probleem is alleen dat dit IP adres vanzelf zou kunnen veranderen. Het is daarom verstandiger om het IP adres vast in te stellen op de pc zodat het niet meer kan wijzigen. Neem daarvoor de volgende gegevens uit de DOS box precies over (op een papiertje ofzo):

- IP adres (waarschijnlijk 10.0.0.x met x een getal tussen 3 en 255)

- subnetmask (waarschijnlijk 255.255.255.0)

- gateway (waarschijnlijk 10.0.0.2)

- DNS server (waarschijnlijk 10.0.0.2)

of je krijgt deze ( afhankelijk van je router)

- IP adres ( 192.168.x.x)

- subnetmask ( waarschijnlijk 255.255.255.0)

- gateway ( 192.168.1.1 of 192.168.1.100 )

- DNS server ( 192.168.1.1 of 192.168.1.100 )

Vervolgens sluit je de DOS box.

Ga dan naar de netwerkeigenschappen op de desbetreffende pc (via Start --> Instellingen).

Daar click je met de rechtermuisknop op de netwerkadapter die wordt gebruikt en je kiest voor "eigenschappen". Dan click je eenmaal op TCP/IP en je clickt op "eigenschappen". Daar staat nu waarschijnlijk nog geselecteerd "IP adres automatisch verkrijgen". Dat gaan we dus veranderen. Vul alle gegevens in zoals je ze had opgeschreven. Alleen bij het IP adres vul je iets anders in. Het eerste deel neem je wel precies over, maar het getal achter de laatste punt daa vul je iets anders voor in. Kies daarvoor een hoog getal (maar wel kleiner dan 255), bijvoorbeeld 200. Je krijgt dan dus als IP adres bijvoorbeeld 10.0.0.200.

Click op OK en sluit alle venstertjes netjes weer af. Je pc heeft nu een vast IP adres gekregen. Dat IP adres (dus bijvoorbeeld die 10.0.0.200) vul je dus in als "host IP" bij het openzetten van de poorten.

Wat als je meer dan 500 poorten wilt openzetten?

In dat geval ben je genoodzaakt om de DMZ fuctie te grbuiken. Die vind je onder het menu Misc Configuration. Stel in: DMZ = enabled en bij DMZ host IP weer het lokale IP van de desbetreffende pc. Let wel: je zet daarmee alle poorten wagenwijd open naar die pc! Je bent dan dus zeer kwetsbaar voor hackers en wormvirussen. Zorg er dus ook altijd voor dat je eerst een firewall op die pc hebt geïnstalleerd!!! In die firewall kun je dan vervolgens de poorten openzetten die je wilt. Een voorbeeld van een gratis firewall waarmee dat gemakkelijk gaat is "Kerio Personal Firewall"

Kun je ook dezelfde poorten openzetten naar verschillende pc's?

Nee, dat is niet mogelijk. Je kunt wel verschillende poorten openzetten naar verschillende pc's, maar één poort kan maar naar één pc worden opengezet.

Bron: www.portforward.com

Softwarematig

Nu hebben we het hardware matige kant van het verhaal gehad maar het kan ook zijn dat de poorten in je router goed staan je client is goed ingesteld en toch heb je nog problemen.

Dan is software matig mischien de oplossing

Inleiding

Als u Windows XP Service Pack 2 (SP2) uitvoert, wordt Windows Firewall automatisch ingeschakeld. Dit betekent dat de meeste programma's geen ongevraagde gegevens van internet mogen accepteren, tenzij u opgeeft dat er voor die programma's een uitzondering moet worden gemaakt. Er zijn twee programma's die standaard al aan de lijst met uitzonderingen zijn toegevoegd en die dus ongevraagde gegevens van internet kunnen accepteren: Files and Settings Transfer Wizard (US) en File and Printer Sharing (US).

Omdat met firewalls de communicatie tussen uw computer en internet wordt beperkt, wilt u wellicht de instellingen aanpassen voor bepaalde andere programma's waarvoor een open verbinding de voorkeur heeft. U kunt een uitzondering voor deze programma's maken, zodat ze via Windows Firewall kunnen communiceren.

Risico's bij het toestaan van uitzonderingen

Telkens wanneer u aangeeft dat er voor de communicatie via Windows Firewall een uitzondering moet worden gemaakt, wordt uw computer kwetsbaarder. Als u een uitzondering instelt, maakt u als het ware een gat in de firewall. Wanneer er te veel gaten zijn, is er van de firewall weinig meer over. Hackers gebruiken vaak software waarmee internet wordt doorzocht op computers met onbeschermde verbindingen. Als u veel uitzonderingen en open poorten hebt, kan uw computer kwetsbaarder worden.

Verminder het beveiligingsrisico als volgt:

• Sta uitzonderingen alleen toe als dit echt nodig is.

• Sta nooit een uitzondering toe voor een programma dat u niet herkent

• Verwijder een uitzondering als u deze niet meer nodig hebt

Uitzonderingen toestaan ondanks de risico's

In bepaalde situaties wilt u wellicht dat iemand verbinding met uw computer kan maken, ondanks de risico's. Een dergelijke situatie doet zich bijvoorbeeld voor als u een bestand verwacht via een programma voor expresberichten of als u via internet een computerspelletje met een of meer personen wilt spelen.

Als u bijvoorbeeld expresberichten met iemand uitwisselt die u een bestand wilt sturen (bijvoorbeeld een foto), wordt u gevraagd of u de verbinding wilt deblokkeren en wilt toestaan dat de foto naar uw computer wordt verstuurd. Of u kunt een computerspelletje dat u met vrienden via internet wilt spelen als uitzondering opgeven, zodat de firewall gegevens met betrekking tot het spelletje doorlaat.

Een programma toevoegen aan de lijst met uitzonderingen

1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.

2. Klik in het Configuratiescherm op Windows Firewall.

3. Schakel op het tabblad Uitzonderingen onder Programma's en services het selectievakje in voor de toepassing of de service die u wilt toestaan, en klik vervolgens op OK.

sp2_wfex1.jpg

Als de toepassing of de service die u wilt toestaan, niet wordt weergegeven

1. Klik op Programma toevoegen.

2. Klik in het dialoogvenster Programma toevoegen op het programma dat u wilt toevoegen, en klik vervolgens op OK. Het programma wordt geselecteerd onder Programma's en services op het tabblad Uitzonderingen weergegeven.

3. Klik op OK

Tip: als de toepassing of de service die u wilt toestaan niet in het dialoogvenster Programma toevoegen wordt weergegeven, klikt u op Bladeren, gaat u naar het programma dat u wilt toevoegen en dubbelklikt u op het programma. (Programma's bevinden zich gewoonlijk in de map Program Files op de computer.) Het programma verschijnt onder Programma's in het dialoogvenster Programma toevoegen.

In het uiterste geval een poort openen

Als u het programma nog niet hebt gevonden, kunt u in plaats daarvan een poort openen. U kunt een poort beschouwen als een kleine deur in de firewall waardoor communicatie mogelijk is. Klik op het tabblad Uitzonderingen op Poort toevoegen om op te geven welke poort u wilt openen. (Als u een poort opent, moet u niet vergeten de poort weer te sluiten wanneer u deze niet meer gebruikt.)

Het toevoegen van een uitzondering heeft de voorkeur boven het openen van een poort omdat:

• Dit gemakkelijker is.

• U niet hoeft te weten welk poortnummer u moet gebruiken.

• Het veiliger is dan een poort te openen, omdat de firewall alleen open is terwijl het programma op de ontvangst van de verbinding wacht.

Geavanceerde opties

Geavanceerde gebruikers kunnen poorten openen voor (en het bereik configureren van) afzonderlijke verbindingen om indringers zo weinig mogelijk gelegenheid te geven verbinding met een computer of netwerk te maken. U doet dit als volgt: open Windows Firewall, kies het tabblad Geavanceerd en gebruik de instellingen onder Netwerkverbindingsinstellingen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Reacties 0
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
 Delen

  • Wie zijn er online?  1 lid is actief


  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Forumdiscussie: Repareren, uitpakken, branden en overige problemen GamePeter: Hey allemaal! Ik ben nieuw hier dus ik hoop dat ik het goed doe. Ik heb een vraag over PSP homebrew. Wat is dat precies en hoe kan ik het zelf gebruiken? Ik hoor vaak dat je je PSP moet ‘hacken’ of zo, maar hoe werkt dat? Ik zou het leuk vinden om wat meer games of apps te kunnen spelen. Alvast bedankt! ExpertJan: Hey GamePeter! Welkom op het forum. Fijn dat je het vraagt, want homebrew op de PSP is echt een cool onderwerp. Homebrew zijn eigenlijk games en applicaties die door gebruikers zijn gemaakt, in plaats van door grote bedrijven. Het leuke is dat je met homebrew allerlei nieuwe functies aan je PSP kunt toevoegen, zoals emulators voor andere consoles, handige tools, of zelfs nieuwe games die je nergens anders kunt vinden. Maar zoals je al zei, om dit te gebruiken moet je je PSP eerst ‘hacken’. Dit betekent gewoon dat je een soort toegang krijgt tot je PSP, zodat je zelf dingen kunt installeren. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is makkelijker dan het lijkt. Hier is een simpele stap-voor-stap uitleg: Zoek de juiste software: Ga naar vertrouwde websites voor PSP-homebrew. Zorg ervoor dat je met betrouwbare bronnen werkt! Download de Custom Firmware: Dit is de software die je nodig hebt om de homebrew te kunnen draaien. Ik raad je aan om de nieuwste versie te nemen omdat deze meestal de meest stabiele is. Installeer de firmware: Dit doe je door je PSP met je computer te verbinden. Volg de instructies op de site die je hebt gekozen. Dit is vaak het lastige deel, maar er zijn veel goede video-tutorials die je hierbij helpen. Zoek en download homebrew apps/games: Platforms zoals ‘PSP Homebrew Database’ bieden een heleboel opties. Je kunt direct op je PSP downloaden of het eerst naar je computer halen en dan overzetten. Geniet van je PSP!: Nu je alles hebt geïnstalleerd, kun je de homebrew apps en games vinden in je menu. Let wel op dat je dit op eigen risico doet. Er zijn altijd risico’s aan het hacken van je apparaat, en als het misgaat, kan het je PSP onbruikbaar maken. Maar als je het goed doet, is het echt de moeite waard! Als je vragen hebt, laat het weten. Succes! NinaSwitch: Wow, dat klinkt interessant! Ik heb altijd al willen weten hoe je je PSP kunt aanpassen. Bedankt voor de uitleg! JayTMS: Hacken is altijd een beetje spannend. Heb je ooit je PSP kunnen ‘bricken’? Dat schijnt een ding te zijn als je niet oppast. GamePeter: Dankje, ExpertJan! Dit maakt het al een stuk duidelijker. Maar wat bedoel je precies met ‘bricken’? Is dat echt zo gevaarlijk? ExpertJan: Ja, dat kan! ‘Bricken’ betekent dat je PSP onbruikbaar wordt. Vaak gebeurt dat als je de verkeerde firmware installeert of als je het proces onderbreekt. Zorg ervoor dat je goed leest en volgt wat je doet. NinaSwitch: Loop je dan je garantie mis als je hackt? Of maakt dat niet uit omdat het zo oud is? ExpertJan: Dat klopt! Bij oudere modellen maakt dat meestal niet uit, maar je verliest je garantie als je hem hackt. Het is het beste om dit alleen te doen als je 100% zeker bent wat je doet. MARCEL123: Ik heb me PSP ook gehackt, het is echt een geweldige ervaring! Maar ze zeggen dat sommige games niet werken met homebrew. Klopt dat? ExpertJan: Ja, dat kan kloppen. Sommige officiële games hebben beveiligingen die gedetecteerd worden. Maar er zijn veel homebrew-games die super leuk zijn. Het is een kwestie van proberen! KarinP: Ik vind dat hacken van je PSP zo spannend , maar ik ben ook bang dat ik iets fout doe. Moet je echt alles zelf doen of zijn er ook tools die het makkelijker maken? JayTMS: Er zijn zeker tools die het proces makkelijker maken, maar meestal moet je wel zelf wat dingen uitzoeken. Het is wel leuk als je het zelf kunt! GamePeter: Nogmaals bedankt allemaal! Het lijkt echt een projectje te zijn. Ik zal een goed tutorial zoeken en dan ga ik ervoor! Lees het volledige bericht hier
    • Topic: Is PIA VPN echt veilig om te gebruiken? Gebruiker123: Hey allemaal, ik zit met een vraagje. Is PIA VPN (Private Internet Access) echt veilig om te gebruiken als ik torrents download? Ik heb gehoord dat het goed is, maar ik ben ook bang voor datalekken en zo. Wat denken jullie? ExpertJohan: Hey Gebruiker123! Goede vraag. PIA VPN heeft een sterke reputatie als het gaat om privacy en veiligheid. Hier zijn een paar punten om te overwegen: Versleuteling: PIA gebruikt sterke versleuteling die je data beschermt. Dit betekent dat niemand (zoals je internetprovider of kwaadwillenden) kan zien wat je downloadt of bekijkt. Geen logs: PIA zegt dat ze geen logboeken bijhouden van jouw online activiteiten. Dit is belangrijk, omdat dat betekent dat zelfs als iemand zou vragen om gegevens, ze niks hebben om te geven. Killing-switch: PIA heeft een kill-switch functie. Dit betekent dat als je VPN-verbinding wegvalt, je internetverbinding ook wordt onderbroken. Zo voorkom je dat je IP-adres blootgesteld wordt. Multiplatform: Je kunt het op verschillende apparaten gebruiken, zoals je pc, smartphone en tablet. Betrouwbaarheid: Veel mensen in de torrentgemeenschap gebruiken PIA, en de meeste ervaringen zijn positief. Dat zegt vaak al veel! Maar, zoals met alles, is het goed om je eigen onderzoek te doen. Kijk een beetje rond naar reviews en ervaringen. Vergeet ook niet dat geen enkele VPN een 100% garantie kan geven, maar PIA is zeker een van de betere keuzes! KleinWoes: Thanks voor de info, Johan! Ik had een vraag over die kill-switch. Hoe werkt dat precies? Is dat simpel in te stellen? ExpertJohan: Geen probleem, KleinWoes! De kill-switch is meestal standaard ingeschakeld bij PIA. Wanneer je de VPN-app opent, kun je het vinden in de instellingen. Als je het inschakelt, begint het te werken zodra je verbinding maakt. En als de verbinding om wat voor reden dan ook wegvalt, blokkeert het automatisch je internetverbinding. Heel handig! TorrentsFan: Ja, PIA is echt goed hoor! Ik heb het zelf al een paar jaar. Geen gedoe en ik voel me veilig bij het downloaden. Plus, je hebt echt een hoop servers om uit te kiezen, dus je kan gewoon switchen als het nodig is. Rocky_RIP: Ik vind PIA ook fijn, maar ik vraag me af of ik niet beter een “meer veilige” VPN zou moeten kiezen. Zijn er betere opties? Heb je vergelijkingen gedaan, Johan? ExpertJohan: Hey Rocky_RIP! Ja, er zijn zeker andere goede VPN’s zoals NordVPN en ExpressVPN, maar PIA is heel goed voor de prijs. Het hangt echt af van wat je nodig hebt. Als je gewoon torrents wilt downloaden, is PIA meer dan genoeg. Maar als je extra functies wilt, zoals obfuscatie, kun je ook naar die andere opties kijken! AlgemeneGebruiker: Ik heb PIA ook en tot nu toe werkt het prima. Maar ik vraag me af hoe het zit met hun klantenservice. Is die goed? Heeft iemand hier ervaring mee? Jasmine89: Ik heb PIA en een keer contact gehad met hun klantenservice. Ze reageerden snel en hielpen me goed. Maar ja, je hebt het niet echt vaak nodig als je alles goed instelt. Dat is mijn ervaring! GekkePeter: Wat als je PIA gebruikt en je ergens tegen een VPN-blokkade aanloopt? Hebben jullie dat wel eens meegemaakt? ExpertJohan: Goeie vraag, GekkePeter! Sommige diensten blokkeren VPN-verbindingen, maar PIA heeft ook servers die specifiek bedoeld zijn voor dat soort situaties. Je kan die kiezen als je problemen tegenkomt. Het loont de moeite om je in de serveropties te verdiepen als je dat voor ogen hebt! KleinWoes: Thanks voor de hulp, iedereen! Ik ga PIA een kans geven. Hopelijk gaat alles goed! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Zondag code geel voor heel Nederland wegens zwaar onweer en hevige wind Gebruiker: Stormchaser92 Hey allemaal, wat betekent die code geel nou precies voor ons op zondag? Moet ik me echt zorgen maken of kan ik gewoon lekker buiten blijven? Expert: Weerwizard Hey Stormchaser92! Goede vraag! Code geel betekent dat er gevaarlijke weersomstandigheden aan zitten te komen, maar het is niet altijd iets om je echt heel veel zorgen over te maken. Het geeft wel aan dat je alert moet zijn. In dit geval gaat het om zwaar onweer en heftige wind. Dat kan leiden tot onder andere: Sterke windstoten: Dit kunnen windvlagen zijn van meer dan 75 km/u. Denk dan aan takken die kunnen afbreken of kleine spullen die weg kunnen waaien. Hevig onweer: Bij onweer kunnen er bliksemflitsen zijn die gevaarlijk zijn, vooral als je buiten bent. Neerslag: Het kan ook flink regenen, wat een risico op wateroverlast met zich mee kan brengen. Wat je kunt doen? Blijf binnen tijdens het onweer, zeker als je buiten bent. Vergeet niet om je ramen en deuren goed te sluiten en houd je elektronica veilig. Maar echt, het is meestal meer een waarschuwing dan paniek zaaien. Natuurlijk, als je in een gebied woont dat vaak overstroomt of als je gezondheidsrisico’s hebt, dan is extra voorzichtigheid geboden. Zorg dat je het weerbericht goed in de gaten houdt, dat helpt je om te weten wat je kunt verwachten. Hopelijk helpt dit je een beetje! Reacties van andere gebruikers: Gebruiker: Jessie123 Thanks voor je uitleg, Weerwizard! Ik zag ook die waarschuwing, maar wist niet precies wat ik met die info moest. Goed om te weten dat het niet altijd paniek is. Gebruiker: Jansen84 Haha, typisch weer in Nederland. Gisteren nog pronte zon en morgen onweer! Hebben we nog tijd voor een BBQ, of moet ik mijn plannen maar cancelen? Gebruiker: Stormchaser92 Thanks Weerwizard! Dat klinkt allemaal wel logisch. Ik ga mijn BBQ-plannen in elk geval afblazen. Veiligheid eerst, toch? Gebruiker: KarelW @Jansen84, ik zou gewoon even afwachten. Meestal zijn die buien snel voorbij. Maar ja, je wilt geen natte feestgangers natuurlijk! Gebruiker: MarieLoves Dus het kan weer zo’n lange zondag worden met de kids binnen? Kan ik ze beter alvast op de tablet zetten haha. Wat is het met deze zomer en het weer? Gebruiker: Weerwizard @MarieLoves, ja, het lijkt wel of het weer ons steeds weer verrast! Zorg dat je wat leuke binnenactiviteiten klaar hebt staan. We hebben een paar weken terug ook zo’n dag gehad. Spelletjes doen, knutselen of een film kijken zijn altijd leuk! Gebruiker: RoccoF10 Ik hou van onweer, zolang ik binnen ben! Maar ik ben altijd bang dat de stroom uitvalt. Iemand Anders tips hiervoor? Gebruiker: SophieV @RoccoF10, zorg er gewoon voor dat je een powerbank hebt voor je telefoon! En een kaarsje kan ook geen kwaad. Altijd handig voor in deze dagen! Gebruiker: MevrouwFlodder Hahaha, het blijft altijd spannend met dat Nederlandse weer! Maar zoals Weerwizard zegt, kijk naar de waarschuwingen. We kunnen het niet altijd vermijden! Gebruiker: Jansen84 Lol @MevrouwFlodder, dat klopt! We kunnen maar beter voorbereid zijn. Al die buien door het jaar heen… je kunt er maar beter op inspelen. Lees het volledige bericht hier
  • Recente prestatie

    • Ashishsingh9192 heeft zojuist een badge verdient
      Gespreksstarter
  • Recente actieve topics

  • Populaire bijdragers

    Deze week heeft niemand nog waardering gekregen.

  • Willekeurige films

  • Willekeurige link

×
×
  • Nieuwe aanmaken...