Jump to content


 • William

  William

  23 procent Nederlanders doet nog aan gratis downloaden

  Minder dan een kwart van de Nederlanders downloadt nog wel eens gratis videocontent muziek of spellen om die op een later moment te bekijken of te gebruiken. De opkomst van streaming heeft de noodzaak van downloaden steeds geringer gemaakt. 

  In november 2019 gaf 77 procent van de Nederlanders aan dat zij geen gratis content meer downloaden. Twee jaar eerder was dit nog 72 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Consumer Insights-panel van Telecompaper. Er is niet gekeken naar betaald downloaden.

  P2P nog vaakst ingezet voor downloaden

  Nog altijd gebruikt 6 procent van de Nederlanders wel eens een P2P (peer to peer) optie zoals een torrentsite om gratis content te downloaden. Ook nieuwsgroepen (usenet) of FTP (file transfer protocol, downloaden van een andere server met gebruikersnaam en wachtwoord) worden nog wel eens ingezet (respectievelijk 4 en 3%).

  Van de in omvang dalende groep mensen die nog wel eens gratis content download, geeft de meerderheid aan dat ze dit het afgelopen jaar minder frequent zijn gaan doen. Bij de grootste groep mensen (17%) is dit omdat het eenvoudiger geworden is om betaalde varianten van de gewenste content te downloaden. 

  Meeste downloaders doen dit minder frequent

  De meeste Nederlanders die nog gratis downloaden, geven aan dat zij dit het afgelopen jaar minder frequent zijn gaan doen. Onder meer omdat websites en andere opties steeds minder beschikbaar zijn. 

  Een kleinere groep respondenten is juist meer gratis gaan downloaden. Redenen die hiervoor genoemd worden zijn onder meer dat zij makkelijker gratis te downloaden content kunnen vinden en dat zij nieuwe manieren gevonden hebben om te downloaden. ‘Andere redenen’ worden veel vaker genoemd in november 2019, in vergelijking met oktober 2017.   User Feedback

  Recommended Comments

  Het artikel klopt in feite niet de 23 % zijn nog degene die weten hoe ze moeten downloaden

  Als je gaat vragen aan de willekeurige man wat is torrent wat is nzb velen weten dat niet meer.

  P2P netwerk is ook niet meer  alles gezien de gratis download sites zonder deel verplichting,dus het grootste grof met p2p zal op de gratis sites zitten.

  Ik zelf  denk niet dat er op nzb veel achteruit is gegaan gezien dat men op newzbin meer dan 100.000 geregistreede gebruikers heeft.

  Dus tja die dikke 70% zullen de mensen  zijn die niet weten how to en maar op netflix zitten videoland etc,mooie topic discussie waardig

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ik vind 23% overigens ook nog veel. Is toch bijna 1/4de van de internet gebruikers welke nog download. Had verwacht dat dit aantal lager zou liggen. 

  Netflix, Disney, Spotify zijn trouwens prima diensten maar ik blijf me er aan storen dat we zo veel abonnementen moeten afsluiten en sommige content LEGAAL niet te benaderen is (zoals GOT) voor de niet Ziggo gebruikers.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  GOT heb ik orgineel liggen

  Maar idd als je alles een beetje wilt zien heb je netflix nodig disney videoland etc

  Als je nu 1 pakket hebt en die is up te date dus ook geen verschil met de landen dus zelfde release tijd dan kan je een mooi legaal platform maken.

  Tot die tijd gaat het niet lukken veel releases uit Korea met de HC subbies veel itunes rips uit verschillende landen ze blijven achter de feite aanlopen.

  En met itunes zitten ook films bij met multisubs dus ook NL

  Ik denk dat ze eerst is moeten kijken om een goed platform te maken tot die tijd is de illegale content vele  male sneller

   

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Telecompaper-rapporten zijn gebaseerd op de meningen van ongeveer 10.000 consumenten om de zes maanden die regelmatig ongeveer 150 vragen beantwoorden over hun gebruik van mobiele telefonie, breedbandverbindingen, vaste telefonie en tv, inclusief details over hun huidige situatie, koopgewoonten, gebruik worden door de Consumer Insights-panel. ( deze methode heeft een afwijking tot wel 10%)

  Maar dit is allang niet meer de hoofdmoot om internet gedrag te volgen. Vele applicaties die worden geïnstalleerd hebben een klein vakje (vaak een beetje weggemoffeld) dat standaard aangevinkt staat, met de vraag om anonieme gegevens te verstrekken. Zo als wij inmiddels weten worden deze gebruikers data verzameld door enkele bedrijven om zo tot betere inzichten te komen over ons internet gedrag. Conclusie, het zogenaamde gratis (illegale) downloaden is zeker goed in kaart te brengen met een afwijking marge van minder dan 2%

  Dus installeer je een programma die vraagt data te mogen verzamelen, wees je er dan goed van bewust wat je Hier mee doet...

  • Thanks 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  10.000 mensen om de zes maanden? Welke beroepssukkel gaat zijn illegale praktijken doodleuk toegeven aan een wazige enquete? Apps installeren om je gedrag te monitoren, dan verdien je 3 weken hevige diaree en misschien wel 4 weken.

  • Haha 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  18 uur geleden zei sweet11:

  10.000 mensen om de zes maanden? Welke beroepssukkel gaat zijn illegale praktijken doodleuk toegeven aan een wazige enquete? Apps installeren om je gedrag te monitoren, dan verdien je 3 weken hevige diaree en misschien wel 4 weken.

  hahahaha idd

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  7 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...