Spring naar bijdragen

  • Android-gebruikers let op!!!!! nep-Chrome-update steelt je bankgegevens

     Delen


    De onlangs ontdekte malware, genaamd Brokewell, heeft zich gericht op Android-gebruikers door zich voor te doen als een update voor Chrome, de populaire internetbrowser. Dit vormt een ernstige bedreiging, vooral voor de bankensector en miljoenen Android-gebruikers wereldwijd. Het gevaar van deze schadelijke software zit in het geraffineerde ontwerp, waardoor het voor gebruikers lijkt alsof ze een legitieme update uitvoeren, terwijl ze in werkelijkheid cybercriminelen toegang verlenen tot hun apparaat.

    brokewell-banking-trojan-proliferating-chrome-comparison.jpg

    Volgens het Nederlandse cybersecuritybedrijf Threat Fabric, de ontdekker van Brokewell, stelt de malware kwaadwillenden in staat om op afstand toegang te krijgen tot de internetbankieromgeving van slachtoffers en zo financiële gegevens of persoonlijke informatie te stelen. Met elke dag die voorbijgaat, voegen de ontwikkelaars van deze malware nieuwe commando's toe om de functionaliteit te verbeteren, wat wijst op een actieve en voortdurende ontwikkeling. De malware wordt zelfs op het dark web aangeboden als een dienst, wat het potentieel voor misbruik en verspreiding vergroot.

    Om Brokewell te verspreiden, creëren de cybercriminelen valse updatepagina's voor Chrome die sterk lijken op de officiële update-schermen, maar met subtiele verschillen zoals afwijkende teksten of het ontbreken van bepaalde disclaimerinformatie. Zodra een gebruiker de nep-update installeert, activeert de malware een transparante laag over het inlogscherm van bijvoorbeeld een bank-app, waardoor gevoelige gegevens zoals gebruikersnamen en wachtwoorden kunnen worden onderschept.

    De controle die hackers kunnen uitoefenen nadat de malware is geïnstalleerd, is verontrustend. Ze kunnen niet alleen financiële transacties observeren en manipuleren, maar ook het Android-toestel van een slachtoffer compleet overnemen door op afstand het scherm te streamen en interacties zoals aanraken, klikken en vegen uit te voeren.

    Voor Android-gebruikers is het cruciaal om alert te blijven en zich te wapenen tegen dergelijke dreigingen. Essentiële veiligheidsmaatregelen omvatten het negeren van updateverzoeken die rechtstreeks in een browser worden gepresenteerd en het uitsluitend downloaden van updates en apps van betrouwbare bronnen zoals de Google Play Store. Het controleren van de uitgever van een app en het zoeken naar bevestiging dat een update legitiem is zijn ook cruciale stappen om je apparaat veilig te houden. Door dergelijke voorzorgsmaatregelen te nemen, bescherm je niet alleen je persoonlijke en financiële informatie, maar draag je ook bij aan een veiligere digitale omgeving voor iedereen.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...