Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:




  • Beste Gratis Software van September 2021

     Delen


    Freewaremakers zijn meestal enthousiaste computergebruikers die niet programmeren uit winstbejag, maar hun vaardigheden inzetten om iets te verbeteren. Dankzij de gratis programma’s wordt computeren leuker en handiger! We bespreken de beste programma’s van dit moment en nieuwe versies van ‘evergreens’.

    Tip 01: CCleaner Browser - Bladeren

    Geschikt voor: Windows 10

    Jarenlang hadden we de keus uit slechts een handvol browsers. De laatste jaren schieten nieuwe namen echter als de spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond. Dat komt vooral door het opensource-systeem Chromium, waarmee allerlei partijen zelf aan de slag kunnen om een browser samen te stellen. Chromium is inmiddels zelfs de bron van Microsofts eigen Edge. Aan de inmiddels lange lijst Chromium-browsers kunnen we er weer eentje toevoegen: CCleaner Browser. We kennen CCleaner van het veelgeprezen opruimprogramma en we weten dus dat de naam synoniem probeert te zijn voor snel, schoon en veilig. Dat zijn ook de trefwoorden die van toepassing zijn op de gelijknamige browser. Het programma is inderdaad lekker vlot en gebruikt minder geheugen dan bijvoorbeeld Firefox. Standaard vind je in deze browser allerlei hulpmiddelen om je veiligheid en privacy te bewaken. Zo blokkeert de browser veel advertenties, probeert hij identificatie door middel van fingerprinting en traceren te verhinderen, kan hij je webcam bewaken en waarschuwt hij voor gevaarlijke sites. Ook kan hij na het surfen privacygevoelige data wissen.

     
    ?width=640&crop=center

    Tip 01 CCleaner Browser is een nieuwe naam in browserland met veiligheid als speerpunt.

    Tip 02: ExifCleaner - Schoon

    Geschikt voor: Windows 10, MacOS, Linux

    Voor alle foto’s die je op je eigen harde schijf bewaart, zijn exif-data reuze handig. Daarmee kun je snel allerlei technische specificaties van de gemaakte prent achterhalen (sluitertijd, diafragma enzovoort) en vaak zelfs zien waar een foto is gemaakt. Met name dat laatste is echter ook interessante informatie voor mensen met minder goede bedoelingen, dus wie foto’s klakkeloos online zet, deelt vaak ongemerkt en ongewild allerlei informatie. De remedie daartegen is het wissen van al die exif-data (uiteraard op een kopie van een foto!) voordat je deze ergens uploadt. Er zijn veel programma’s waarmee dat kan, maar een van de interessantste is toch wel ExifCleaner. Niet alleen is deze toepassing lekker vlot en verwerkt hij veel bestanden tegelijk, maar in tegenstelling tot veel concurrenten kan het programma ook metadata uit allerlei andere bestandstypen verwijderen. Naast plaatjes in png-, jpeg-, gif- en tiff-formaat verwerkt ExifCleaner ook videobestanden in de formaten m4a, mov, qt en mp4 en kan het pdf-bestanden strippen. Wie met ExifCleaner aan de gang gaat, moet wel opletten. Het programma verwerkt namelijk direct alle bestanden die je erin opent!

    ?width=566&crop=center

    Tip 2 ExifCleaner kan metadata uit foto’s, sommige video’s en pdf-bestanden halen.

    Tip 03: Xiret - Prestatie

    Geschikt voor: Windows 10

    Voor de komst van Windows 10 konden gebruikers zonder al te veel kennis van hardware op een makkelijke manier achterhalen wat de zwakste schakel in hun systeem is door middel van de Prestatie-index. Deze gaf een score voor verschillende systeemcomponenten en de totaalscore was de laagste daarvan, zodat je meteen wist dat een eventuele vervanging van dat onderdeel je pc een oppepper zou geven. In Windows 10 is de mogelijkheid er nog wel, maar je moet daarvoor een tekstcommando kennen en vervolgens op zoek naar een xml-bestand dat je in een browser moet openen om de scores te achterhalen. Dat kan makkelijker. Xiret vormt de perfecte vervanger voor de Prestatie-index van weleer, omdat het programma je exact hetzelfde overzicht geeft. De processor, het geheugen, de grafische kaart, de grafische capaciteit voor games en de primaire harde schijf krijgen allemaal een score tussen 1 en 10. Xiret heeft echter een aantal extra mogelijkheden die zijn voorganger niet had. Je kunt de nodige informatie over je hardware opvragen en het programma kan ook een diepgaander test uitvoeren (In-depth Assessment) voor een nog beter beeld.

    ?width=640&crop=center

    Tip 03 Xiret is een vervanger voor de verdwenen Prestatie-index van Windows.

    Tip 04: Files - Verkenning

    Geschikt voor: Windows 10

    Microsoft is druk bezig met het vernieuwen van Windows 10. Het moet allemaal gladder en strakker. Als men dan toch bezig is, dan zouden de trefwoorden ‘eenvormiger’ en ‘consequenter’ ook wel mogen worden meegenomen. Wie goed naar de vormgeving in Windows 10 kijkt, ziet namelijk een wonderlijk verschil in uitstraling tussen bijvoorbeeld Apps en Onderdelen of Systeembeheer enerzijds en Apparaatbeheer en Verkenner anderzijds. Het lijkt of die laatste twee bij een heel ander product horen. Aan het uiterlijk van Apparaatbeheer kunnen we niets doen, maar voor Verkenner biedt de Windows Store een prima alternatief onder de naam Files. Met deze nieuwe bestandsbeheerder krijg je het strakke uiterlijk van allerlei andere Windows-componenten, terwijl je nog steeds alle handelingen kunt uitvoeren die je van Verkenner gewend bent. Files heeft echter meer de bieden dan alleen een fris uiterlijk. Wanneer je een nieuwe map opent, dan kan dat niet alleen in een nieuw venster, maar ook in een nieuw tabblad, wat de zaak wat overzichtelijker houdt. Daarnaast is er de mogelijkheid om video’s in miniatuur te bekijken en kun je kiezen voor een donker thema.

    ?width=640&crop=center

    Tip 04 Files i een Verkenner-alternatief met een échte Windows 10-uitstraling.

    Tip 05: Alternate Pic View - Plaatwerk

    Geschikt voor: Windows 10

    Programma’s om plaatjes mee te bewerken, te bekijken en er diashows van te maken, zijn er bij de vleet. Sommige van die programma’s doen alle drie, terwijl er ook gespecialiseerde tools zijn die slechts één ding kunnen. Alternate Pic View valt in de eerste categorie. Het programma bevat gereedschappen om afbeeldingen op te peppen en er grafische elementen aan toe te voegen. Het programma opent veel bestandsformaten en je kunt deze desgewenst naar jpeg converteren. Een geopende map met foto’s kun je bovendien automatisch afspelen. Allemaal heel handig, maar voor elk van die taken zijn er programma’s die veel betere resultaten leveren; professionele gratis fotobewerkers, diashow-programma’s met veel overgangseffecten en de mogelijkheid om muziek toe te voegen en ga zo maar door. Wat Pic View toch leuk maakt, is dat het een paar functies biedt de we van geen enkel ander programma kennen. Je kunt namelijk je diashow als exe-bestand of screensaver opslaan om hem zo op een leuke manier te delen. Ook kun je van losse afbeeldingen met één klik een schuifpuzzel of twee andere games maken.

    ?width=636&crop=center

    Tip 05 Alternate Pic View kan een foto veranderen in een schuifpuzzel.

    Tip 06: KeeWeb - Wachtwoord

    Geschikt voor: Windows 10, MacOS, Linux, web

    Elk jaar groeit het aantal locaties op internet waar we alleen terechtkunnen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Omdat die wachtwoorden om veiligheidsredenen overal anders moeten zijn, is onthouden allang geen optie meer. Logisch dus dat wachtwoordmanagers populair zijn. Een van de meest gebruikte was LastPass. De makers daarvan besloten echter eerder dit jaar dat je hun systeem nog maar op één apparaat gratis kunt gebruiken, terwijl we nu juist met z’n allen steeds vaker switchen tussen pc, mobiel en tablet. Een volledig gratis alternatief is dus gewenst en KeeWeb is er zo een. Het is compatibel met het bekende KeePass en zoals de naam al doet vermoeden, is het product niet alleen beschikbaar als programma voor verschillende besturingssystemen, maar ook als mobiele app. In KeeWeb kun je een geheel nieuwe database met inloggegevens maken (of meerdere, wanneer je bijvoorbeeld werk en privé wilt scheiden), maar ook bestaande gegevens uit LastPass importeren. Sla je zo’n bestand versleuteld op bij een clouddienst, dan kun je het vervolgens ook in de mobiele app openen.

    ?width=640&crop=center

    Tip 06 KeeWeb is een uitstekende wachtwoordbeheerder voor elk platform.

    Tip 07: USB Device Tree Viewer - Boom

    Geschikt voor: Windows 10

    We herinneren ons als de dag van gisteren de komst van de nieuwe usb-standaard. Reuze handig. Daarvóór had je allemaal verschillende aansluitingen met enorme connectoren en nu van die fijne kleine plugjes. Onze eerste pc met usb had maar liefst vier poorten; één voor muis en toetsenbord en twee extra exemplaren voor bijvoorbeeld printer en scanner. Lekker overzichtelijk. Op onze huidige pc tellen we 42 poorten. Hoe houd je daar zicht op? Dat kan met USB Device Tree Viewer (kortweg UDTV). Dit programma toont alle beschikbare poorten in en aan je systeem en laat je in één oogopslag zien op welke poorten daadwerkelijk iets is aangesloten en wat dat dan is. Klik je op een aangesloten apparaat, dan krijg je daarover uitgebreide informatie. Daarmee kun je bijvoorbeeld snel zien of apparaten op het juiste type poort zijn aangesloten en of je bijvoorbeeld niet nodeloos een usb3-poort gebruikt voor een apparaat dat toch niet sneller is dan usb2. Ook vertelt UDTV je hoeveel stroom apparaten gebruiken en die informatie is dan weer nuttig wanneer je pc af en toe om onverklaarbare redenen vastloopt.

    ?width=640&crop=center

    Tip 07 Met USB Device Tree Viewer kom je werkelijk alles te weten over je usb-poorten en daarop aangesloten apparaten.

    Tip 08: HelpNDoc - Hulpvaardig

    Geschikt voor: Windows 10

    Word en concurrerende tekstverwerkers zijn reuze handig wanneer je een mooi opgemaakt document wilt produceren. De interactiviteit van dergelijke documenten gaat doorgaans echter niet verder dan wat aanklikbare linkjes. Wil je documenten produceren die interactie naar een hoger niveau tillen, dan kom je terecht bij gespecialiseerde software en die vinden we in het fraaie HelpNDoc, dat gratis is voor niet-commercieel gebruik. De bekendste plekken waar we veel interactie tegenkomen, zijn de helpbestanden bij programma’s. Deze laten ons vaak het hele document doorzoeken, vanuit de index naar een onderwerp navigeren enzovoort. Zoals de naam HelpNDoc doet vermoeden, is het maken van dergelijke bestanden dan ook de primaire reden waarom deze software is ontwikkeld. Je kunt er echter veel meer mee. Met HelpNDoc maak je fraaie documenten met tabellen, links, afbeeldingen en zelfs video’s. Deze kunnen bovendien allerlei interne en externe verwijzingen bevatten. Alle media die je in een project gebruikt, kun je daarbij beheren in een centrale bibliotheek. Is je product klaar, dan hun je het opslaan als chm-(help)bestand maar ook als interactieve website, als eBook in ePub-, Kindle- of pdf-formaat en meer.

    ?width=640&crop=center

    Tip 08 Maak je eigen zelf helpbestanden en andere interactieve documenten aan de hand van HelpnDoc.

    Tip 09: Folder Size - Groot(s)

    Geschikt voor: Windows 10

    Alhoewel het tegenwoordig een koud kunstje is om er even snel een grote externe harde schijf bij te prikken wanneer andere schijven vollopen, kan het geen kwaad om af en toe ook gewoon een grote schoonmaak te houden. De efficiëntste manier om snel ruimte vrij te maken, is natuurlijk het achterhalen van de bestanden die het meest schijfhongerig zijn en wellicht weg kunnen. Voor dat doel bestaan vele programma’s, maar Folder Size is beslist een van de veelzijdigste. Hiermee scan je mappen of complete schijven en het resultaat van zo’n scan kun je op allerlei manieren sorteren. Daarnaast toont het programma een overzicht van zijn bevindingen in de vorm van een taart- of staafdiagram. Er zijn vergelijkbare programma’s die de mogelijkheid bieden om bestanden op type te filteren. Folder Size doet dit alleen in één van de twee commerciële versies, maar het is een functie waar we best zonder kunnen; ten slotte zoeken we slechts de ruimtevreters. Wat Folder Size extra prettig in gebruik maakt, is het feit dat het wordt geïntegreerd in het contextmenu van Verkenner.

    ?width=640&crop=center

    Tip 09 Vind snel de ruimtevreters op je harde schijf met Folder Size.

    Tip 10: LightShot - Pak hem!

    Geschikt voor: Windows 10, MacOS, Linux

    Voor het maken van een schermkopie heeft Windows al sinds jaar en dag de PrintScreen-functie en in Windows 10 is daar een uitgebreidere versie naast gekomen die je activeert met Windows+Shift+S, iets wat lang niet iedereen weet. Toch blijft er ook met die nieuwere versie nog genoeg te wensen over. Daarom is het maar goed dat er alternatieven zijn. LightShot is binnen dat aanbod een betrekkelijke nieuwkomer, maar één die gezien mag worden. Wanneer je een schermafbeelding ‘pakt’ met LightShot, verschijnen er meteen allerlei pictogrammen met functies om de afbeelding te bewerken en dingen te markeren, waar de vergelijkbare Windows-toepassing slechts een beperkt aantal tekengereedschappen biedt. In LightShot kun je zelfs aantekeningen op een plaatje maken. Is je afbeelding eenmaal naar wens, dan kun je hem opslaan of op allerlei manieren delen. Ook hierbij heb je aanzienlijk meer opties. Een van de aardigste extra mogelijkheden is echter dat je op een vastgelegde afbeelding direct een reverse image search bij Google kunt doen. Bewaar je vaak snippers van webpagina’s, dan kun je ook een speciale LightShot-plug-in installeren binnen Chrome of Firefox.

    ?width=640&crop=center

    Tip 10 LightShot is een veelzijdig programma om schermafdrukken te maken, te bewerken en te delen.

    Tip 11: Geheim

    Geschikt voor: Windows 10, MacOS, Linux, Android, iOS

    We bewaren steeds meer bestanden in de cloud. Zijn ze daar wel veilig? Ja, de verzending ervan verloopt versleuteld, maar wie heeft die sleutel? En wie heeft toegang via een eventuele achterdeur? Wie echt zeker wil weten dat zijn bestanden op de servers van een clouddienst door niemand kunnen worden geopend, kan maar één ding doen: ze voor verzending zelf versleutelen. Een uitstekend programma voor dat doel is Cryptomator.

    Cryptomator maakt gebruik van zogeheten AES-encryptie met een sleutel van 256-bits, een veelgebruikte en veilige standaard. Voor het versleutelen van bestanden creëer je in Cryptomator een virtuele schijf (die men ‘kluis’ noemt en die zich voordoet als een gewoon usb-station) waarvoor je een wachtwoord moet aanmaken. Zo’n schijf kun je zowel lokaal als bij je clouddienst opzetten en het mogen er ook meer zijn. Vervolgens versleutelt het programma automatisch alles wat je naar die schijf kopieert. Dat gebeurt niet alleen met de inhoud, maar ook met de bestandsnamen en extensies, zodat kwaadwillende gluurders zelfs daaraan niets kunnen zien. Open je een volgende keer zo’n kluis met je wachtwoord, dan wordt alles snel voor je ontsleuteld.

    ?width=552&crop=center

    Tip 11 Versleutel bestanden lokaal of bij je favoriete clouddienst met Cryptomator.

    Tip 12: World Science U - Geleerd

    Geschikt voor: elk systeem

    Sommige mensen hadden vroeger een hekel aan school en raakten de rest van hun leven geen boek meer aan. Anderen zogen in de schoolbanken alle aangeboden kennis op als een spons en bleven dat ook later doen. Sommigen gaan daarin zo ver dat ze – vaak na pensionering – alsnog een universitaire studie gaan volgen. Wie dat net een stap te ver vindt gaan, maar wel geïnteresseerd is in exacte vakken, kan terecht bij het fraaie initiatief van World Science U. De website van deze organisatie biedt lessen aan op het gebied van biologie, aardwetenschappen, neurowetenschap, wis- en natuurkunde, kosmologie en technologie. Een flink deel van deze lessen wordt verzorgd door Nobelprijswinnaars en andere vooraanstaande geleerden binnen hun vakgebied. Uiteraard zijn deze lessen in het Engels, maar dat geldt ook voor colleges op veel Nederlandse universiteiten. Daarbij is de stof over het algemeen toegankelijker gemaakt voor een breder publiek, maar veel minder oppervlakkig dan bijvoorbeeld wetenschapsprogramma’s op tv. Je kunt de vele cursussen in je eigen tempo volgen en regelmatig bevatten ze interactieve elementen en/of opgaven. Wie zich gratis registreert, kan zelfs certificaten behalen.

    ?width=640&crop=center

    Tip 12 Terug naar de schoolbanken met World Science U.

    Gevaarlijk

    Bij sommige freeware kun je een enge waarschuwing van je beveiligingsprogramma verwachten. Laat je niet afschrikken, maar lees goed wat er aan de hand is en bedenk of je dit logisch vindt. Programma’s maken bijvoorbeeld verbinding met internet. Deze actie kan al een reactie uitlokken bij je beveiliger. Ook voor software die relatief nieuw is of wordt aangeduid als ‘zeldzaam’, kan je beveiliger een waarschuwing geven. Vertrouw je de download? Laat het programma dan uitvoeren. Voel je twijfel? Laat je download onderzoeken door www.virustotal.com, dat doen wij ook. Deze dienst controleert je programma met meer dan vijftig beveiligingsprogramma’s. Zo zie je snel of je te maken hebt met een risico of met een overijverig beveiligingsprogramma.

    ?width=534&crop=center

    Laat je niet direct afschrikken door waarschuwingen van je beveiligingssoftware.

    Niet te snel klikken

    We zien het helaas te vaak en het zou verboden moeten worden: installatieprocedures die extra programma’s bundelen en zomaar aanpassingen doen. Je probeert een programma uit en voor je het weet is de homepage van je browser aangepast en ben je een aantal ongewenste programma’s rijker. Deze handelswijze heet in de volksmond ‘achterbaks’, maar de nette aanduiding is ‘potentially unwanted program’ (pup). Steeds meer beveiligingsprogramma’s letten hierop als je iets probeert te installeren. Wij gebruiken Unchecky om ‘verkeerde vinkjes’ op te merken. Je kunt de extra’s ook zelf voorkomen. Download een programma bijvoorbeeld alleen via de website van de makers. Kies altijd voor de geavanceerde of aangepaste installatie. Zo kun je goed nakijken welke opties er actief zijn. Verwijder de vinkjes bij aanpassingen/programma’s die je als ongewenst beschouwt of keur de aanpassing op een andere manier af.

    ?width=499&crop=center

    Wees altijd alert tijdens de installatie van programma’s om ongewenste extra software en/of aanpassingen te voorkomen.

    Bron: Computer Totaal



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • MarkNL: Hey allemaal! Iemand tips over hoe ik de Grand Prix van Emilia-Romagna in Imola gratis kan kijken? Ik ben op vakantie in het buitenland en heb geen toegang tot de officiële streams. Alle hulp is welkom! F1Fan88: Hey MarkNL! Geen stress, ik heb een oplossing voor je! Je kunt heel makkelijk de race kijken met een VPN. Een VPN (Virtual Private Network) zorgt ervoor dat je internetverbinding wordt versleuteld en dat je jezelf kunt verbergen door een server in een ander land te kiezen. Hierdoor lijkt het alsof je je daar ook daadwerkelijk bevindt, waardoor je toegang krijgt tot streams die normaal niet beschikbaar zijn in jouw regio. Mijn favoriete keuze is PIA VPN (Private Internet Access). Het is super gebruiksvriendelijk en werkt uitstekend met zowel Nederlandse als buitenlandse streams. Je kunt het makkelijk installeren op je telefoon, laptop of zelfs smart TV. Hierdoor kun je dus gewoon inloggen op bijvoorbeeld F1TV of andere platforms die de race uitzenden. Laat me weten of je hulp nodig hebt bij de installatie! Racer123: Gebruik PIA zelf ook! Vooral bij Viaplay en F1TV – echt topspul! LotteF1: Maar werkt PIA ook op smart TV? Zou het chill vinden om het op groot scherm te kijken! F1Fan88: Ja, je kunt PIA ook op je smart TV zetten, zolang je maar de juiste handleidingen volgt! Sommige TV’s hebben het zelfs in de app store, anders kun je het via je router instellen. SpeedyGonzalez: Waarom gewoon geen gratis VPN gebruiken? Kun je ook niet gewoon naar een openbare WiFi gaan met een stream? F1Fan88: Ik snap je punt, maar gratis VPN’s zijn vaak sloom en vallen uit. Dat is echt niet chill als je live een race wilt volgen. Ik blijf bij PIA omdat ik altijd een stabiele verbinding heb. MotorsportMafkees: Klopt, ik had eerst ook een gratis VPN en dat was echt een ramp. Geloof me, een paar euro per maand voor PIA is het absoluut waard! VampireVlogger: Is het veilig om PIA te gebruiken tijdens het streamen? F1Fan88: Ja, PIA is echt veilig! Je gegevens zijn goed beveiligd, en ze houden geen logs bij van je activiteiten. Dus je kunt met een gerust hart streams kijken! MarkNL: Thanks voor alle tips! Ga PIA zeker proberen. Fingers crossed voor een goede stream tijdens de race! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: PSV huurt doelman Kovar van Bayer Leverkusen, Drommel op weg naar uitgang Gebruiker: VoetbalFan123 Hey allemaal! Ik heb iets gehoord over PSV die Kovar huurt van Bayer Leverkusen. Wat betekent dit voor Drommel? Gaat hij echt weg? Iemand meer info? Gebruiker: VoetbalExpert88 Heey VoetbalFan123! Ja, dat klopt, PSV heeft Kovar gehuurd. Dit is een belangrijke stap voor zowel de club als voor Drommel. Laat me uitleggen waarom. Kovar is een jonge, veelbelovende doelman. Hij heeft al wat ervaring opgedaan in de Bundesliga bij Leverkusen, hoewel hij daar niet altijd in de basiself stond. Door hem te huren, wil PSV zijn keeperspositie versterken, vooral na een paar slechte wedstrijden van Drommel. Drommel heeft het moeilijk gehad dit seizoen. Hij maakte enkele blunders die cruciale punten kostten. Er is wat druk op hem komen te staan, en nu lijkt het alsof de club hem even tot rust wil laten komen. Een verhuur kan voor Drommel zelfs goed zijn om weer in zijn ritme te komen, misschien naar een andere club waar hij meer speeltijd kan krijgen. Het is ook belangrijk om te kijken naar wat dit betekent voor PSV. Kovar kan denk ik een stabiliserende factor zijn in de defensie. Ze hebben echt sterke verdedigers, maar zonder een goede keeper schiet je er weinig mee op. Als Kovar doet waar hij goed in is, kunnen ze beter presteren in de competitie en hopelijk ook in Europees verband. Dus, om kort te zeggen: Drommel lijkt op weg naar de uitgang, maar dit kan ook een kans voor hem zijn. Hopelijk is dat een beetje duidelijker nu! Gebruiker: Woutje39 Interesting, ik had geen idee dat Drommel zo onder druk stond. Denk je dat hij echt kan terugkomen als hij verhuurd wordt? Gebruiker: Hoofdrolspeler @Woutje39, ja, dat kan zeker! Kijk eens naar andere keepers die verhuurd zijn. Ze krijgen de kans om te spelen zonder de stress van een hoge druk situatie. Dat kan zelfs Drommel weer de goede flow teruggeven. Gebruiker: Voetbalgek Hmm, maar is Kovar echt beter? Tot nu toe heeft Drommel toch ook redelijk gedaan? Of ligt het meer aan de verdediging? Gebruiker: VoetbalExpert88 @Voetbalgek, dat is een goede vraag! Drommel heeft zeker momenten gehad waarin hij goed was. Maar keepers hebben ook echt een verschillend soort ervaring. Kovar heeft in de Bundesliga, een sterkere competitie, gespeeld, wat betekent dat hij waarschijnlijk gewend is aan meer druk. PSV heeft simpelweg behoefte aan meer stabiliteit, vooral in het doel. Gebruiker: FanatiekSupporter Ik vind het best spannend. Wat als Kovar niet goed presteert? Dan zitten we nog met Drommel die weg is en geen goede vervanger. Gebruiker: Voetballer98 @FanatiekSupporter, dat is het risico van huren, hè. Maar PSV heeft vast wel een goede scouting. Ze weten wat ze doen. Hopelijk kunnen ze het allemaal in de hand houden! Gebruiker: MaartenV Juist, en laten we niet vergeten dat een goede keeper vaak het verschil kan maken. Een paar goede reddingen en je bent weer een held. Laten we afwachten en hopen dat deze deal goed uitpakt voor PSV! Gebruiker: SnelVoetballen Ik hoop echt dat Drommel niet kwijt raakt wat hij kan. Hij is jong en kan nog groeien! Wachten op een kans kan soms goed werken. Gebruiker: VoetbalFan123 Bedankt voor al jullie reacties! Ik ben benieuwd hoe Kovar het gaat doen als hij straks in het doel staat. En hopelijk komt Drommel sterker terug! Einde van de discussie Blijf ons volgen voor meer geloofwaardige keepersgeruchten en PSV-nieuws! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Welke antivirus is het beste voor mijn computer? Gebruiker: Janneke123 Hey allemaal! Ik ben niet zo goed met computers en ik weet niet echt welke antivirus ik moet kiezen. Wat is de beste? Ik wil gewoon iets wat me beschermt zonder te veel gedoe. Alvast bedankt! Expert: TechieTom Hee Janneke123! Goede vraag. Er zijn best veel antivirusprogramma’s en het kan verwarrend zijn. Laat me het zo simpel mogelijk uitleggen. Je wil een antivirus die goed beschermt, maar ook gebruiksvriendelijk is. Hier zijn een paar populaire opties: Norton: Dit is een klassieker. Het blokkeert virussen, malware en zelfs phishing-aanvallen (dat is als iemand probeert je persoonlijke informatie te stelen). Het kan soms wat traag zijn, maar de bescherming is top. Bitdefender: Dit programma heeft uitstekende bescherming en je merkt er bijna niets van, je computer blijft snel. Daarnaast krijg je er extra functies bij, zoals een VPN voor veilig internetten. Kaspersky: Ook een sterke keuze. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt veel beveiligingsopties. Kaspersky is al jaren populair en scoort hoog in tests. Windows Defender: Als je Windows 10 of 11 gebruikt, heb je deze al op je computer. Het is gratis en heeft zich in de loop der jaren verbeterd. Voor basisbescherming is dit prima, vooral als je niet veel doet met je computer. Avast: Dit is gratis en biedt best goede bescherming. Het heeft een paar leuke extraatjes, zoals een wachtwoordmanager. Maar kijk uit, soms krijg je meldingen die je kunnen irriteren. Wat je keuze ook is, zorg ervoor dat je regelmatig je software en bestanden updatet. Bij veel antivirusprogramma’s is het ook belangrijk om een scan te plannen, zodat je ook ’s nachts of in het weekend veilig bent, zonder dat je er actief mee bezig hoeft te zijn. Hopelijk helpt dit je een beetje verder! Gebruiker: Markie Hee Janneke! Ik gebruik al jaren Norton en heb er nooit problemen mee gehad. Een beetje duur, maar ik voel me veiliger. Echt een aanrader! Gebruiker: LisaVet Kijk ook naar Bitdefender! Die heeft een goede gratis versie en is heel licht, dus je merkt niet dat ie op de achtergrond werkt. Sterke bescherming! Gebruiker: Janneke123 Thanks voor de tips! Ik hoor verschillende dingen… Kan iemand misschien zeggen wat het verschil is tussen die betaalde en gratis versies? Gebruiker: TechieTom Goede vraag, Janneke! Het grote verschil is vaak de extra features. Betaalde versies hebben meer functies zoals ouderlijk toezicht, VPN (om je online privacy te verbeteren), en betere klantenservice. Gratis versies bieden meestal alleen basisbescherming. Je krijgt minder hulp bij problemen dan bij een betaalde versie. Gebruiker: Sam123 Ik had eerst Avast, maar die gaf me te veel advertenties en meldingen. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar Kaspersky en dat bevalt echt veel beter! Minder gedoe en goede bescherming. Gebruiker: Gertie Kan iemand uitleggen wat phishing precies is? Ik heb nog nooit echt gehoord wat dat inhoudt en hoe ik me daartegen kan beschermen. Gebruiker: InfoNerd Hee Gertie! Phishing is als iemand zich voordoet als iemand anders om je persoonlijke info te krijgen. Bijv. een nep-e-mail van je bank. Goede antivirussoftware kan vaak deze nepmails herkennen. Maar kijk zelf ook goed naar de URL en let op vreemde e-mailadressen! Gebruiker: Janneke123 Dankjulliewel voor alle hulp! Ik voelde me echt overweldigd, maar nu zie ik het duidelijker. Ik ga denk ik voor Bitdefender of Kaspersky! Gebruiker: Markie Supertip, Janneke! Vergeet niet om ook steeds je programma’s te updaten. Dat helpt ook tegen virussen! Succes ermee! Gebruiker: LisaVet Ja, goeie reminder Markie! Altijd updaten, dat houdt je systeem gezond. En Janneke, je maakt de goede keuze. Laat maar weten welke je kiest! Einde discussie. Lees het volledige bericht hier
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...