Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:
 • Beste gratis YouTube-downloader 2021

   Share


  Gratis YouTube-downloaders maken het makkelijk om video's van YouTube op te slaan in een bestandsformaat naar keuze. We hebben de beste opties in deze handige lijst gezet. 

  De beste gratis YouTube-downloader is verreweg 4K Video Downloader. Dit gratis programma brengt het schaamrood op de wangen van veel betalende versies omdat het geen advertenties heeft, de optie geeft om video's op te slaan in het formaat van jouw keuze en geen watermerk plaatst op jouw gedownloade clips. Het laat je zelfs de audio van een video halen of een volledige afspeellijst downloaden.

  Als je echter niet zoveel kracht nodig hebt, dan zijn er nog meer gestroomlijnde gratis YouTube-downloaders die je in staat stellen om de link van de video die je wil hebben in te geven, het programma doet de rest van het werk.

  Online YouTube-downloaders vs. desktop-software

  Er zijn veel websites die je kan gebruiken om YouTube-video's mee te downloaden, maar we raden ze niet aan vanwege hun nadelen ten opzichte van desktop-software. Om te beginnen zijn ze trager vanwege de beperkingen van de afgelegen server en je dataconnectie. Veel van deze websites zij bovendien voorzien van advertenties die nogal NSFW zijn of tonen thumbnails van recent gedownloade video's, wat misschien niet erg gepast is.

  Online videoconversieprogramma's geven je doorgaans ook weinig tot geen keuze over het videoformaat, zowel qua kwaliteit als exportformaat. Ze laten je ook slechts een enkele video per keer downloaden, en je kan het ook vergeten als je een volledige afspeellijst wil opslaan. 3D- en 360-graden-video's komen ook niet ter sprake, en slechts een beperkt aantal van de programma's kan met 4K-beelden overweg. 

  Is het downloaden van YouTube video's legaal?

  Voordat je een gratis YouTube-downloader gaat gebruiken: houd in gedachten dat het gebruiken van een app van derden om video's te downloaden tegen de servicevoorwaarden van You Tube is. Daarin staat namelijk dat je alleen video's direct kan streamen vanaf zijn servers. Het downloaden van video's is ook een potentiële schending op het auteursrecht, tenzij je zelf de eigenaar bent van de video, toestemming hebt van de auteur of de video tot het publieke domein behoort. Verspreid dus geen beeldmateriaal dat niet van jou is. 

  4K Video Downloader 

  1. 4K Video Downloader

  Snel, gratis en flexibel – de meest veelzijdige YouTube downloader

  SPECIFICATIES

  Besturingssysteem: Windows, macOS, Linux

  REDENEN OM TE KOPEN
  +Geweldige keuze in formats
  +Downloadt volledige afspeellijsten
  +Ondersteunt 3D en 360-graden video's
  +Geen gecombineerde extra software
   
  4K Video Downloader is de beste gratis tool die je kan vinden voor snelle, zorgeloze YouTube-downloads. Het is eenvoudig in gebruik, zeer aanpasbaar en reclamevrij. Daarnaast bevat het geen gebundelde extra software.

  Om een video te kiezen (of een hele afspeellijst, als deze niet langer is dan 24 video's), kopieer je de URL van je webbrowser, klik je op 'Plak URL' en selecteer je een bestemming, de kwaliteit en de locatie.

  Er is een grote keuze uit formats, zowel video als audio, inclusief MP4 en MP3. Je kunt bijschriften voor individuele video's downloaden en er is ook ondersteuning voor 3D- en 360-graden-video's.

  Door de eigenschappen langs te gaan, zie je dat je opties als multi-stream downloads kunt aanpassen (het aantal streams verhogen zal de downloads versnellen, maar het risico op een blokkering van YouTube op je IP-adres verhogen. En je kunt een proxy verbinding instellen.

  Door een key te kopen kun je langere afspeellijsten downloaden, evenals afspeellijsten met bijschriften, maar eigenlijk heeft de gratis versie alles wat je maar kunt wensen.

  WinX YouTube Downloader 

  2. WinX YouTube Downloader

  Overzichtelijk, krachtig en mooi ontworpen – een goeie tweede

  SPECIFICATIES
  Besturingssysteem: Windows, macOS
   
  REDENEN OM TE KOPEN
  +Ondersteunt ruim 30 videowebsites
  +Kan 4K video downloaden
  +Downloadt meerdere video's tegelijkertijd
  REDENEN OM TE VERMIJDEN

  -Geen 360-graden ondersteuning

  WinX You Tube Downloader is een hele goede tweede in deze lijst. Hij kan video's downloaden van alle populaire websites, inclusief Facebook, Vimeo en DailyMotion. En hij is ook heel makkelijk in gebruik. Plak het in een URL, selecteer een bestemming en stel de kwaliteit in, en hij wordt toegevoegd aan de huidige lading.

  Als je eenmaal de video's hebt toegevoegd die je wilt downloaden, klik dan op de 'Download' knop en ze worden in een keer verwerkt en bewaard in de bestemmingsmap van jouw keuze.

  WinX YouTube Downloader kan 4K-video downloaden als dit beschikbaar is, en heeft eigenlijk alleen verloren van 4K Video Downloader omdat hij geen 3D- en 360-graden-video's kan downloaden. Mocht dat nou geen probleem voor jou zijn, dan kunnen we deze gratis YouTube-downloader zeker aanraden.

  Any Video Converter Free 

  3. Any Video Converter Free

  Kan video's downloaden en omzetten, en special effects toevoegen

  SPECIFICATIES

  Besturingssysteem: Windows, macOS

  REDENEN OM TE KOPEN
   
  +Uitstekende format ondersteuning
  +Ingebouwde videobewerker
  REDENEN OM TE VERMIJDEN
  -Geen reeks aan downloads-Gecombineerde extra software
   
  Op het eerste gezicht is Any Video Converter Free een van de beste YouTube downloaders die er is. Het enige nadeel is dat deze gratis versie van dit briljante programma je beperkt en je maar één video per keer kan downloaden. Als je op zoek bent naar een gratis oplossing, is dit iets wat je misschien wel voor lief wil nemen.

  Er zijn een hoop videoformats waar je uit kunt kiezen, en er is zelfs een eenvoudige videobewerker die is ingebouwd in deze YouTube-downloader. Deze kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een video die je hebt gedownload bij te snijden en simpele effecten toe te voegen, zoals kleuraanpassing en een tekst-overlay.

  Het hele proces is snel en gemakkelijk. Any Video Converters interface zal niet iedereen kunnen bekoren, maar dan gaan we echt muggenziften; dit is een fantastische gratis YouTube-downloader die iedereen wel kan waarderen. Let wel op de gecombineerde ByteFence- en Yahoo-software tijdens het installeren.

  Free YouTube Download

  4. Free YouTube Download

  Download video's zonder te klikken

  SPECIFICATIES

  Besturingssysteem: Windows, macOS
   
  REDENEN OM TE KOPEN
  +Automatische download-optie+Kan een reeks downloaden+Kan de pc afsluiten als 'ie klaar is
  REDENEN OM TE VERMIJDEN

  -Tijdslimiet van drie minuten

   

  Er bestaan geen prijzen voor het raden wat Free You Tube Download doet. Dit is een hele simpele, nogal focusvrije YouTube-downloader. Plak een URL van YouTube en je kunt de video in een paar klikken downloaden, of helemaal geen klikken als je de Auto Download-optie inschakelt.

  Je kunt verschillende video's tegelijkertijd downloaden als dat nodig is, en je kunt ze omzetten naar verschillende formats. Welke formats beschikbaar zijn, hangt af van de kwaliteit van de originele video, maar AVI, MP4, iPhone/iPod en MKV zouden in de meeste gevallen beschikbaar moeten zijn. Het is ook mogelijk om de video naar MP3-geluid om te zetten als je de beelden toch niet nodig hebt.

  Er is alleen een minpunt, die we niet kunnen verbloemen: je kan Free YouTube Download alleen gebruiken om clips te downloaden die minder dan drie minuten duren. En dat sluit de meeste muziekvideo's uit, wat echt heel jammer is

  .aTube Catcher

  5. aTube Catcher

  Kan video's downloaden, omzetten en samenvoegen terwijl ze afspelen

  SPECIFICATIES

  Besturingssysteem: Windows
   
  REDENEN OM TE KOPEN
   
  +Kan een reeks downloaden
  +Kan omzetten naar populaire formats
  +Automatische bestandsconversie
  REDENEN OM TE VERMIJDEN

  -Adware in installer

  Hoewel de naam suggereert dat dit een 'gewone' YouTube-downloader is, kan aTube Catcher daadwerkelijk video's bewaren van de meeste grote videohosting-websites.

  Ten eerste echter een waarschuwing: er zijn heel veel stiekeme advertenties tijdens het installeren. Als deze eerste app je wordt aangeboden, klik dan meteen op Cancel, en bij de tweede klik je op Decline. Daarna zul je zorgeloos van aTube Catcher kunnen genieten zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

  Gedownloade video's kunnen automatisch omgezet worden naar een aantal populaire formats. Je kunt ze dus aanpassen en gebruiken waar ze voor bedoeld zijn. Als je een groot aantal video's wil downloaden, kun je ze allemaal tegelijkertijd downloaden en je bandbreedte uitbreiden, iets wat niet iedere YouTube-downloader kan.

  Deze gratis YouTube-downloader biedt genoeg toegevoegde extra's, zoals de mogelijkheid om een on-screen video op te nemen, video's samen te voegen en schijven te branden.  Guest
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Ik gebruik reeds jaren de free en premium( 😁 )  versie van Any Video Converter, en krijg op vrij regelmatige basis updates, voor het downloaden van muziek die in de reguliere handel niet te verkrijgen is. Ik ben met programma eigenlijk nog geen problemen tegengekomen buiten dat YouTube iets aanpast zodat het downloaden niet meer gaat maar dit is vrij snel verholpen. Het enige waar ik een probleempje mee heb, al is het niet echt een probleem maar meer een ongemak, is dat bij het converteren naar mp3 niet de originele naam genomen wordt zodat ik later de onnodige bijgevoegde letters en of cijfers handmatig moet verwijderen. Maar daar heb ik een oplossing voor in de vorm van YouTubeVideoDownloaderPro ( 😁 ) waarmee ik de video download (en de originele naam behoud) om die daarna in Any Video Converter te importeren en om te zetten naar mp3, terwijl de conversie bezig is ben ik tot wel 4 andere muziekvideo's aan het downloaden met YouTubeVideoDownloaderPro (die volgens mij sneller is, althans dat is mijn ervaring). Eenmaal de conversie naar mp3 klaar is in Any Video Converter hoef ik nu niet meer de mp3 naam aan te passen. Ik weet dat sommige zullen zeggen of denken waarom 2 programma's gebruiken dit is toch onnodig, maar deze werkwijze laat me toe om sneller te downloaden en te werken als het gaat over meerdere tientallen bestanden.

  Bij YouTubeVideoDownloaderPro moet ik opmerken dat dit geen gratis versie is, de Emoji zegt wel genoeg denk ik, de free versie het de beperking dat men niet een veelvoud aan bestanden kan downloaden per dag.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now

 • Latest nieuws

 • Willekeurig topic

 • Nu op het forum

  • Beste lezer,  Meer dan 20 jaar geleden in het mooie jaar 2002 ben ik ooit begonnen aan Duken.nl. Een website om bezoekers te leren downloaden; wat toen de tijd niet meer als normaal was en waarmee de internet providers zelfs hun diensten verkochten (Sneller films downloaden? Kom naar de snelste provider ABC). Als ik nu zie hoe mijn kinderen omgaan met content kijken is het bijzonder dat wij vandaag de dag nog bestaan. Nooit had ik kunnen bedenken dat Duken.nl zoveel jaren actief zou zijn op de wondere wereld van het internet maar dat is voornamelijk te danken aan de loyale leden, moderators en de fijne bezoekers. Helaas moeten aan sommige zaken binnen onze community ook een einde komen. De afgelopen jaren is het een bijzondere tijd geweest voor de “download-piraat”. Zo mag ik ons toch wel noemen? Met de komst van (soms) goede legale alternatieven en het (niet altijd vrijwillige) vertrek van grote download communties binnen het Torrent en NZB landschap is de wereld van het downloaden steeds kleiner geworden. Ook op Duken.nl is dit merkbaar, zeker in de bezoekers aantallen en activiteit binnen het forum. De activiteit op het forum groeide hier weer als er andere download community verdween maar hier bleken ook de meeste problemen uit te voort te komen. Of het komt door de veranderende internetcultuur, het feit dat we aan het verharden zijn en/ of niet meer lief voor elkaar.  Er worden op Duken.nl zaken geplaatsen welke uitroepen tot minder fijn gedrag en daar wil ik absoluut buiten blijven. Wij bestaan uit een bijzonder klein team waarbij ik altijd hebt gezegd dat Privé altijd voor gaat. Helaas betekende het wel dat er berichten langer bleven staan welke daar niet thuishoorde. Wat altijd problemen met zich meebracht. En nu? Er komt steeds minder voldoening uit de site en krijg met het drukke privé leven het niet voor elkaar om de juiste energie & tijd hierin te steken. Het lezen van de reacties, op tijd modderen of het plaatsen van nieuwe handleidingen en nieuws lukt mij helaas niet meer. De avonden achter de laptop duiken en politie agentje spelen past mij al helemaal niet. Je doet het uiteindelijk altijd fout….  Om de druk weg te halen worden er simpele maar harde aanpassing gedaan op Duken.nl. Laat ik eerst nog zeggen dat ik ontzettend dankbaar ben voor de mooie discussies en hulp die de leden onderling hebben gegeven over de afgelopen jaren. Los van het downloaden was het ook een plek waar leden vrienden hebben mogen maken en we in een ver verleden zelfs uitjes hadden.  Alle content blijft hier bestaan en leesbaar. Het reageren op forum berichten, artikelen, links, handleidingen etc. is niet meer mogelijk. Ook het aanmaken van nieuwe (privé) berichten of topics gaat niet meer. We stappen over in een “alleen lezen” stand. Rust… lijkt het toverwoord.  We begrijpen dat dit een teleurstelling zal zijn voor de vele leden die mooie bijdragen hebben geleverd en we kunnen iedereen verzekeren dat de beslissing niet ondoordacht is genomen. Het doet stiekem ook een beetje heleboel boel pijn.  Bedankt voor het lezen en ik hoop ook op jullie begrip. Blijf positief en maak er wat moois van en wie weet wat de toekomst nog brengt.   Het was een mooie vaart. Duken out. It’s time to kick ass and chew bubble gum...and I’m all outta gum.    Toon volledig nieuwsbericht  
  • Ik las net dat bericht op Filmpaleis ook. Echt balen. Hoop dat ze snel weer online zijn. Maar als brein hun gevonden heeft, hoe willen dat dan doen.
×
×
 • Create New...