Jump to content

 • "Chromecast built-in" zal voortaan bekend staan als 'Google Cast'

   Share


  Als je op zoek bent naar een nieuwe tv en de functionaliteit van Chromecast hoog op je wensenlijst staat, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van recente veranderingen in de benaming die Google gebruikt voor deze technologie. Chromecasts zijn enorm populair geworden door de eenvoudige manier waarop ze slimme functies mogelijk maken voor wat anders eenvoudige tv's zouden zijn, door gemakkelijk content te streamen van je telefoon naar je tv-scherm. Voor veel gebruikers is een losse Chromecast-dongle de oplossing geweest, maar er zijn ook veel tv-modellen op de markt met een ingebouwd equivalent, voorheen bekend als "Chromecast built-in".

  Deze ingebouwde functionaliteit betekent dat je direct vanaf je telefoon naar de televisie kunt casten zonder de noodzaak van een apart apparaat. Merken zoals LG hebben dergelijke tv's met ingebouwde streamingmogelijkheden aangeboden, die naast hun bestaande slimme functies komen. Echter, in een recente ontwikkeling heeft Google besloten om de terminologie rond deze ingebouwde technologie te veranderen. Wat tot nu toe bekend stond als "Chromecast built-in" zal voortaan worden vernoemd als 'Google Cast'.

  Deze naamsverandering brengt ons terug naar 2016, toen de term 'Google Cast' oorspronkelijk werd gebruikt voordat Google besloot om over te schakelen naar de meer bekende 'Chromecast' benaming. Deze keuze was destijds logisch, gezien de naamsbekendheid van Chromecast aanzienlijk hoger was. Echter, acht jaar later, tijdens Google I/O 2024, kondigde Google aan dat 'Google Cast' niet alleen zou terugkeren als de term voor ingebouwde streamingtechnologie in tv's, maar dat het ook geïntroduceerd zou worden in auto's. Zo'n stille en onopvallende naamsverandering lijkt een strategische zet om de merkidentiteit van Google meer te integreren in de naamgeving, door expliciet "Google" toe te voegen aan de functienaam.

  Voor consumenten betekent dit dat als je interesse hebt in een televisie met de ingebouwde mogelijkheden van Chromecast, je voortaan zal moeten zoeken naar tv's die 'Google Cast' ondersteunen, zoals aangegeven zal zijn op de verpakking en in de specificaties. Hoewel de losse Chromecast-dongles naar verwachting hun huidige naam zullen behouden, is het voor ingebouwde streamingfuncties in nieuwe tv-modellen belangrijk om rekening te houden met deze naamswijziging.

  Dit weerspiegelt hoe technologische innovaties en merkstrategieën kunnen evolueren, en benadrukt de noodzaak voor consumenten om up-to-date te blijven met de laatste terminologie en productbenamingen om ervoor te zorgen dat ze precies vinden wat ze zoeken in een steeds veranderend elektronicamarkt.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  0 Users were Online in the last 2 hours

  There is no users online

Announcements

×
×
 • Create New...