Jump to content

15 Beste Gratis Games 2024


Recommended Posts

 • Content-manage

 • Content Count:  640
 • Reputation:   172
 • Achievement Points:  21,631
 • Days Won:  64
 • Joined:  12/12/2023
 • Status:  Online
 • Last Seen:  
 • Device:  Windows

Gamen hoeft niet veel geld te kosten. Sterker nog: een aanzienlijk aantal games kun je geheel kosteloos binnenhalen, waarvan hieronder 15 toppers

Fortnite: Battle Royale

Platforms: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, pc, Android

Fortnite is zonder twijfel een van de populairste games van de laatste jaren. De battle royale-game is misschien niet de allereerste game in dit nog altijd verfrissend aanvoelende genre, maar maakte het wel ongekend populair. Het concept is simpel: honderd spelers worden uit een vliegende bus op een eiland gedropt. Dan is het knallen geblazen tot er nog maar één speler (of team, afhankelijk van de modus) overeind staat. Victory royale! Uniek aan Fortnite is dat je complete gebouwen in elkaar kunt zetten voor de nodige bescherming én dat zo’n beetje elke superheld, populair gamepersonage en filmster middels een skin naar de game is gebracht. Zelfs spelen met Spider-Man, The Rock of Master Chief is mogelijk!

Zelfs als je niets betaalt, is Fortnite een enorm leuk tijdverdrijf, maar door elk seizoen een battle pass te kopen haal je wel het onderste uit de kan. Dan ontgrendel je spelenderwijs en via uitdagingen de leukste extra pakjes en accessoires om stijlvol op het eiland rond te rennen… en verdien je met een beetje geluk zo weer genoeg in-game credits om de volgende battle pass te bekostigen. En het beste van dit alles: je kunt Fortnite zo’n beetje op nagenoeg elk platform downloaden. Dankzij cross-play kun je samenwerken met of het opnemen tegen iedereen, ongeacht op welk platform de ander speelt.

1.jpg

League of Legends

Platforms: pc

League of Legends is een van de eerste en meest populaire moba’s. Moba staat voor multiplayer online battle arena – hierin vervullen alle spelers een specifieke rol binnen een team en wordt er op een slagveld gevochten tegen een ander team. Met vier teamgenoten vecht je het uit tegen andere teams in fantasievolle omgevingen gebaseerd op de wereld van Runeterra. Dankzij de vele beschikbare klassen en ranks gaat het spel nooit vervelen. Met maar liefst 159 verschillende personages om uit te kiezen is het spel enorm uitgebreid. Het is niet voor niets dat er zelfs een Netflix-serie is – het bejubelde Arcane – die de spelwereld nog verder uitdiept. Ondanks dat het spel gratis te downloaden en te spelen is, wordt wel aangeraden om wat geld uit te geven aan nieuwe personageskins en items.

2.jpg

Rocket League

Platforms: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, pc

Rocket League is al vele jaren een van de populairste multiplayergames. Dat is ook niet zo gek, want de game laat zich simpel besturen en vergt tegelijk de nodige ervaring om het onderste uit de kan te halen. Het concept is verrassend leuk: met stoere wagentjes ga je met je team op een futuristisch voetbalveld de strijd aan tegen andere coureurs. Een grote, metalen bal moet in het doel van de tegenstander worden gereden of geramd om punten te scoren. In feite is Rocket League dus voetbal, maar dan met opgevoerde wagens in plaats van voetballers! Iedereen kan het uitproberen, want het is écht niet zo moeilijk – maar wil je er echt goed in worden, dan komt er behoorlijk wat training aan te pas.

Rocket League was ooit een betaalde game, maar sinds 2020 kun je het geheel gratis opstarten, ongeacht op welk platform je wil spelen. Wel kun je in-game credits kopen om allerlei mooie auto’s en accessoires voor je wagen te ontgrendelen. Een andere optie is elk seizoen een Rocket Pass te kopen. Hiermee ontgrendel je ook allerlei cosmetische extra’s en speel je credits vrij. Maar dat is zeker niet nodig om van Rocket League te genieten: probeer het gewoon eens uit, en als je er helemaal weg van bent kun je alsnog overschakelen naar een Rocket Pass.

3.png

Roblox

Platforms: Xbox, pc, iOS, Android

Roblox wordt vaak een beetje vergeten als er over free-to-play-games gepraat wordt, maar dat is geheel onterecht. Met veel meer dan honderd miljoen spelers is het zelfs een van de populairste ‘games’ ooit en vooral bij de jeugd ongekend populair. Roblox leert je in feite om zelf spellen te programmeren in een gebruiksvriendelijke, virtuele omgeving. Mocht je zelf niet creatief aan de slag willen gaan, dan kun je natuurlijk ook de vele games van andere spelers uitproberen, zodat je je nooit hoeft te vervelen. Door een Premium-lidmaatschap af te sluiten kunnen spelers onder andere hun zelfgemaakte virtuele kleding verkopen, en met geld kunnen er allerlei andere items worden gekocht. Enige voorzichtigheid en begeleiding bij de allerjongsten is dus belangrijk om niet per ongeluk veel uit te geven, maar tegelijkertijd biedt Roblox enorm veel potentie voor het creatief én economisch bezig zijn met games.

4.jpg

Apex Legends

Platforms: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, pc

Fortnite is natuurlijk allang niet meer de enige battle royale-game die de moeite is om te spelen. Voor een futuristische first-person ervaring schakelen gamers al enkele jaren in bij Apex Legends, ontwikkeld door Titanfall-makers Respawn Entertainment. Uniek aan deze game is onder andere dat neergeschoten teamgenoten opnieuw tot leven gewekt kunnen worden en dat het battle royale-genre wordt gecombineerd met de hero-shooter: spelers besturen zogenaamde ‘Legends’; personages die allemaal hun eigen sterke en zwakke eigenschappen hebben.

Apex Legends bestaat uit seizoenen en elk seizoen voegt wel weer nieuwe Legends of maps toe of past huidige Legends en maps aan. Zo blijft de ervaring om de paar maanden verfrissend aanvoelen. Je hoeft daarbij geen cent uit te geven aan de game. Wel is het mogelijk om in plaats van de game uitgebreid te spelen nieuwe Legends met echt geld te kopen. Ook kun je elk seizoen een battle pass aanschaffen, waarmee je allerlei unieke cosmetische items kunt ontgrendelen waarmee je de blits maakt op het slagveld. Deze items hebben verder geen invloed op je skills – het is dus geheel aan jou of je voor Apex Legends wil betalen. De beste speler wint sowieso!

5.webp

Warframe

Platforms: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, pc

Warframe is een van de beste gratis speelbare actiegames. Het spel kwam al in 2013 uit en is sindsdien stapsgewijs verder uitgebreid, waardoor er nu een enorme hoeveelheid content op je ligt te wachten. In de game besturen spelers de zogenaamde Tenno, een eeuwenoud ras van strijders die na vele jaren ontwaken op een futuristische aarde en het uitvechten in hun Warframe-pakken. Daar gebruiken ze samoeraiachtige moves voor, wat spectaculaire actie oplevert. Een uniek aspect van de game is dat je je Warframe-pak naar gelieve kunt aanpassen zodat het bij je eigen speelstijl past. Je kunt zelfs je eigen ruimteschip customizen die tussen missies door als thuisbasis dient. Warframe ontvangt geregeld aan nieuwe uitbreidingen, wat er voor zorgt dat het spel alleen maar aan populariteit en kwaliteit wint.

6.png

Halo Infinite-multiplayer

Platforms: Xbox, pc

Eind vorig jaar keerde de Master Chief eindelijk terug in het alom geprezen Halo Infinite. De singleplayercampagne is een betaalde game (of kan via Xbox Game Pass gespeeld worden), maar Microsoft schokte vriend en vijand door de multiplayermodus geheel gratis aan te bieden. Je leest het goed: alle content in de Halo Infinite-multiplayer kan zonder kosten door iedereen op een Xbox-console of pc worden gespeeld! De traditionele Halo-actie in ontzagwekkende arena’s is alom vertegenwoordigd en wordt gecombineerd met nieuwe elementen zoals de supersnelle grappling hook en cross-platform play.

Natuurlijk is het ook mogelijk om elk seizoen een battle pass aan te schaffen. Wanneer je die hebt gekocht, doe je ervaringspunten op via dagelijkse en wekelijkse missies en door simpelweg de game te spelen. Daarmee ontgrendel je allerlei cosmetische items, waaronder schitterend ogende uitrusting voor jouw Spartan. Op moment van schrijven is het eerste seizoen nog bezig en ben je dus nog ruim op tijd als je er aan wil beginnen, maar eigenlijk hoef je sowieso geen haast te maken. Uniek aan de Halo Infinite-multiplayer is namelijk dat alle seizoenen, ook als ze al voorbij zijn, voor altijd blijven bestaan.

7.jpg

Genshin Impact

Platforms: PlayStation, pc, iOS, Android

Mocht je niets met shooters of moba’s hebben, dan niet getreurd: ook binnen andere genres is er een uitgebreid aanbod aan free-to-play-games. Genshin Impact is een van de populairste gratis actie-adventures. Dat komt mede dankzij de wonderschone graphics, die wel iets weg hebben van Zelda: Breath of the Wild. Tel daar een flinke cast met personages, een fantasievolle spelwereld en een enorm diep rpg-systeem bij op en de game staat garant voor honderden uren spelplezier. Je kunt de wereld zelfs met z’n vieren verkennen. Genshin Impact kan volledig gratis gespeeld worden, maar door met echt geld bepaalde items te kopen kun je bijvoorbeeld wel sneller je personage levelen en nieuwe missies openen. Met geduld en doorzettingsvermogen is dat echter helemaal niet nodig.

8.jpg

Call of Duty: Warzone

Platforms: PlayStation, Xbox, pc

De Call of Duty-reeks is al jaren dé prominente first-person shooterfranchise. Na het succes van Fortnite en Apex Legends was het dan ook een kwestie van tijd voordat deze serie met een gratis te spelen battle royale-titel zou komen. En met succes: Warzone wordt maandelijks door vele miljoenen gamers gespeeld en er is zelfs al een vervolg in de maak. Maar zie dat laatste zeker niet als reden om te wachten: Warzone is nu al leuk om te spelen, met een uitgebreide map op een tropische locatie waarop de battle royale-regels worden gecombineerd met de typische precieze shootouts waar Call of Duty een patent op lijkt te hebben.

Door de game gratis te spelen kun je in ieder geval elk seizoen twintig ‘tiers’ van de battle pass ontgrendelen. Koop je een premium battle pass, dan zijn er in totaal honderd ‘tiers’ waarmee je veel meer cosmetische items vrijspeelt. De keuze is aan jou. En er is nog meer goed nieuws: achter de schermen wordt ook hard gewerkt aan een mobiele versie van Warzone, zodat je straks waar je ook bent het spel kunt spelen.

9.jpg

Pokémon Unite

Platforms: Nintendo Switch, iOS, Android

Ook de Pokémon-franchise ontkomt niet aan het free-to-play-genre. Zoals je waarschijnlijk wel weet is Pokémon Go geheel gratis te downloaden, maar ben je ook bekend met Pokémon Unite? Dit is een Pokémon-game binnen het populaire moba-genre. Met diverse Pokémon die in verschillende klassen zijn opgedeeld neem je het op tegen andere spelers in twee teams van vijf, of je nou voor een casual potje gaat of voor een spannende wedstrijd in ranked. Door de laagdrempeligheid van de game kan iedereen het leren en ben je binnen de kortste keren een expert. Nintendo voegt daarbij regelmatig nieuwe content toe, waaronder nieuwe pokémon. Hoewel je het spel volledig gratis kunt spelen, kun je met echt geld Aeos Gems kopen. Daarmee ontgrendel je in de game zogenaamde Held-items, waarmee je je tegenstanders op het slagveld te slim af bent.

10.jpg

Final Fantasy XI

Platforms: PC, PS5

Je bent waarschijnlijk al bekend met de meme, maar nu is het wellicht de tijd om te duiken in een van de beste pc-games ooit gemaakt. De game zelf mag dan niet helemaal 'nieuw' zijn, aangezien de release enkele jaren geleden plaatsvond, maar dankzij een toegewijde community die niet zo toxic is als bij menig andere online game, is de titel voorzien van nieuw leven. In het hedendaagse landschap is het niet verwonderlijk dat Final Fantasy XIV zulke trouwe schare fans heeft opgebouwd.

In tegenstelling tot veel andere free-to-play MMORPG's kun je jouw personage tot level 60 upgraden (meerdere keren zelfs), en gratis genieten van de award winnende uitbreiding Heavensward, zonder restricties op speeltijd. Meme of niet, je kunt genieten van het beste dat Eorzea en daarbuiten te bieden heeft zonder dat het je iets kost. Klim dus aan boord van je Chocobo, baan je een weg door de indrukwekkende reeks beroepen en de uitstekende verhaallijn van het spel en kijk waar al die ophef over gaat.

11.webp

Star Wars: The Old Republic

Platforms: PC

Het was oorspronkelijk nooit de bedoeling dat de MMORPG-game Star Wars: The Old Republic gratis zou zijn. Naar verloop van tijd werd er toch een gratis modus geïmplementeerd, iets wat we vaker zien bij MMORPG-spellen. Abonnementen liggen overal op de loer, en brengen je betere in-game content en potentieel, maar in de gratis modus zijn 'gewoon' alle missies beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat je hier wat langer mee bezig bent dan bij de betaalde versie. Het Star Wars-universum zie je in deze game vanuit een compleet ander perspectief, onder andere door de ogen van de Imperial Agent en Bounty Hunter. Je kunt ook een standaard Jedi Knight gebruiken, mocht je daar een grotere fan van zijn.

12.webp

World of Tanks

Platforms: PC, PS5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch (beschikbaar op iOS en Android als World of Tanks Blitz)

World of Tanks is een nogal bijzondere MMO, iets wat je wellicht al uit de naam hebt kunnen halen. Deze op teamspel gefocuste MMO stelt jou in staat om met een breed scala aan tanks de gevechten in te gaan en het op te nemen tegen andere online spelers. Het upgradesysteem laat jou je tank personaliseren. De aanwezigheid van grote troepen tanks herinnert jou eraan dat je het zeker niet alleen gaat redden op het slagveld. Hoewel de game gratis te spelen is, kunnen we ons zo voorstellen dat je heel wat gaat uitgeven aan virtueel gereedschap wanneer je helemaal verslaafd raakt aan het spel. Enkele premium tanks kosten 'slechts' een paar euro, maar er zijn ook duurdere opties verkrijgbaar. Ondanks de in-app aankopen blijven we World of Tanks zien als een ontzettend toffe gratis game.

13.webp

Team Fortress 2

Platforms: PC

Team Fortress 2 mag dan een ouwe rot in het vak zijn, er zijn vandaag de dag weinig games die zo veel mooie gekkigheid in zich hebben. In plaats van nieuwkomers uit te schelden, richt deze game zich vooral op het hebben van een leuke tijd samen. Er is absoluut geen gebrek aan leuke gereedschappen om plezier mee te hebben. Het is naar onze mening nog altijd een van de meest vermakelijke shooter games en een bijkomend voordeel is dat het spel free-to-play is. Zoals je wellicht verwachtte, zitten er microtransacties in het spel. Je kunt hiermee extra items kopen, je personage aanpassen of zelfs een compleet eigen karakter ontwerpen. Het is dan ook een gevaarlijk verleidelijk spel om uren zoet mee te zijn.

14.webp

Runescape

Platforms: PC, iOS, Android

Runescape behoort met gemak tot een van de grootste gratis MMO-games die je kunt vinden op het internet. In 2013 kreeg de game zijn derde reboot, en daar past de naam 'Runescape 3' dan ook goed bij. Ondanks de vele doorgevoerde vernieuwingen behoort het nog altijd niet tot de meest sprankelende MMO's van deze wereld, maar gezien de trouwe fanschare doet de ontwikkelaar iets goed. De grootste verbetering is zonder meer dat je in de nieuwe versie een stuk verder vooruit kunt kijken ten opzichte van voorgaande versies. De game is gratis te downloaden, maar je hebt ook de optie om hem in je browser te gebruiken via Java. Dankzij dat laatste is hij een stuk gebruiksvriendelijker dan andere MMO-spellen.

15.webp

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 172
 • 640
 • 64
 • 1 month later...
 • Content-manage

 • Content Count:  640
 • Reputation:   172
 • Achievement Points:  21,631
 • Days Won:  64
 • Joined:  12/12/2023
 • Status:  Online
 • Last Seen:  
 • Device:  Windows

Hierbij nog 12 Toppers als aanvulling op bovenstaande Gratis Games

Fall Guys: Ultimate Knockout

Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc

Ook na de hype is Fall Guys een geweldige partygame. Met honderd man door een hindernisbaan vol draaiende hamers, sloopkogels en vliegende platformen stormen is natuurlijk een recept voor ultieme chaos. Dankzij de logge physics en merkwaardige besturing kun je eigenlijk ook niet boos worden als je vlak voor de finish van de baan wordt ge-yeet.

1.webp

Honkai: Star Rail

Platforms: PlayStation 5, Android, iOS en pc

Onze Kamal is nog steeds verslingerd aan de gratis, strategische rpg Honkai Star Rai. Voor deze game laten we dan ook hem aan het woord: “Als ik Honkai: Star Rail zou moeten samenvatten: het is een van de meest gedetailleerde rpg’s, die maar blijft verrassen. Als je Genshin Impact speelt, weet je al hoeveel passie miHoYo in zijn games stopt. Honkai: Star Rail is geen uitzondering. Ik ben sinds dag één een megafan en kan de game aan iedere fan van rpg-games aanraden.” Nou, duidelijk dus.

2.webp

Overwatch 2

Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc

Overwatch 2 stelde bij verschijning behoorlijk teleur. De singeplayercampagne ontbrak (en is inmiddels geannuleerd), de game was niet bijster veel veranderd ten opzichte van het eerste deel en personages vrijspelen kost veel speeltijd óf geld. Nu spelers elk nieuw personage direct kosteloos ontvangen, is Overwatch 2 een stuk beter om gratis te spelen. Bovendien is Blizzards hero-shooter na al die jaren gestroomlijnder en gevarieerder dan ooit.

3.webp

Marvel Snap

Platforms: Pc

Er zijn talloze mobiele games, maar Marvel Snap verdient absoluut een vermelding. Het heeft alles wat je wilt van een gratis cardgame: een eerlijk verdienmodel, simpele regels en een fantastische presentatie. Even een online potje spelen is eenvoudig, en het introduceert het grote publiek op een leuke manier aan minder bekende helden.

4.webp

Dota 2

Platforms: Pc

Vaak wordt Dota 2 de ingewikkeldere tegenhanger van League of Legends genoemd, maar dat is voor de community zelf vloeken in de kerk. Alleen al omdat alle helden bij aanvang gratis beschikbaar zijn, in tegenstelling tot League. Bovendien is de gameplay nóg strategischer ingestoken, met een strenge doch bevredigende leercurve voor nieuwkomers.

5.webp

Spelunky Classic

Platforms: Pc

In Spelunky is elke stap voorwaarts een risico, terwijl je een weg graaft door de ondergrondse gangen. Spelunky HD en Spelunky 2 zijn wellicht betere opties, maar als je de bikkelharde roguelike-platformervaring van Derek Yu’s franchise in z’n meest pure vorm wil beleven, dan is het origineel nog altijd een goede optie.

6.webp

Counter-Strike 2

Platforms: Pc

Hoewel niet iedereen tevreden is over de veranderingen in Counter-Strike 2 ten opzichte van Global Offensive, kun je eigenlijk niet om de game heen. Al jarenlang is het de gouden standaard voor competitieve shooters die draaien om pure reflexen en strategie. Daarbij is de balans nog steeds uitstekend, en hebben maps een welkome grafische make-over gekregen. Geef het nog even, en dan is Counter-Strike weer helemaal terug op het oude niveau.

7.webp

De Sims 4

Platforms: PlayStation 4, Xbox One en pc

Je bent een fortuin kwijt als je alle Sims 4-uitbreidingen wilt aanschaffen, maar gelukkig is de basisgame gratis. Toegegeven: de meeste spelers willen waarschijnlijk van start met een of twee uitbreidingen, maar de game is ook prima op zichzelf te spelen.

8.webp

Final Fantasy 14

Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc

Final Fantasy 14 betreft één van Square Enix’ grote comebackverhalen. Inmiddels is het een van de populairste mmo’s ter wereld en met elke uitbreiding steeds completer. Sommigen claimen zelfs dat de mmo de beste Final Fantasy-verhalen tot op heden bevat. De game is nu gratis te spelen tot en met level 70, waarbij spelers kunnen kiezen uit 16 verschillende jobs.

9.webp

Doki Doki Literature Club

Platforms: Pc

Je voelt je in de maling genomen wanneer Doki Doki literature Club van een datingsim verandert in een horrorgame. Hoe en wat is beter om zelf te ontdekken, maar het is goed om te weten dat er inmiddels een Plus-versie van de game met meer content is verschenen. Maar voor de meesten is het origineel een hele goeie gratis game.

10.webp

Path of Exile

Platforms: PC, PS4, Xbox One

Path of Exile is een fantastische actie-RPG die zich afspeelt in een duistere fantasy-wereld. Bij deze game kan je kiezen uit zeven verschillende classes en zal je jouw class goed onder de knie moeten krijgen om tegen de oude goden en andere vijanden te vechten.  

11.webp

The Finals

Platforms: PC, PS5, Xbox Series X|S

The Finals is een multiplayer FPS-game waarin spelers in groepen van drie een virtuele arena betreden. Deze arena is enorm aanpasbaar. Het doel van de game is om het escalerende toernooi te overleven tot het einde en je prijs te claimen.

12.webp

Link to comment
Share on other sites

 • 172
 • 640
 • 64

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Who was online  10 Users were Online in the last 4 hours

Announcements


×
×
 • Create New...