Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:




  • Hoe onderzoekers OSINT gebruiken om IPTV-piraten op te sporen

     Delen


     

    Misschien wel het belangrijkste aspect van het runnen van een piratensite of -service is niet gepakt worden. Ontmaskerd worden door antipiraterijgroepen kan juridische problemen betekenen of in het ergste geval een strafrechtelijke verwijzing. Dus hoe sporen de autoriteiten exploitanten op en identificeren ze? Volgens hun eigen trainingen draait het allemaal om OSINT. In sommige gevallen is het proces inderdaad heel eenvoudig.

     

    Iptv

     

    Maatregelen om online piraterij aan te pakken worden vaak beschreven als een spelletje whac-a-mole, in dit geval een spel waarbij piraten op het hoofd worden geslagen om ergens anders op te duiken - het aanbod van films, tv-programma's, live sport en muziek intact.

    Vanuit het perspectief van de gemiddelde piraat is het spel volledig zinloos - zinloos zelfs. Maar voor antipiraterijgroepen over de hele wereld is het betrekken van piraten bij dit irritante spel een belangrijke vorm van verstoring. Het is de op een na beste optie gezien de 0% kans om alle piraterij te doden en de kans van meer dan 0% dat ze zullen overstappen naar een juridische dienst.

    De massale verspreiding van illegale IPTV-diensten in de afgelopen jaren is een groot probleem voor veel rechthebbenden. Ze kunnen een paar irriteren met ISP-blokkering, maar achter de schermen sluiten ze er ook een paar hier af en een paar daar beneden. Hoe ze dat doen is zelden voor publieke consumptie, maar documenten die beschikbaar zijn gesteld aan TorrentFreak schijnen een beetje licht op de basis. Maar eerst een korte primer.

    OSINT - Open Source Intelligence

    Op het laagste niveau is OSINT voor iedereen beschikbaar door eenvoudig gegevens te verzamelen en te verwerken die zijn gevonden met behulp van een zoekmachine. In de wereld van OSINT vertegenwoordigen zoekmachines echter slechts een handvol tools in een extreem grote toolbox. Wanneer deze tools worden gecombineerd en verzamelde gegevens effectief worden verwerkt, is het mogelijk om zorgwekkende niveaus van informatie te verkrijgen over alle behalve de meest geharde doelen.

    De onderstaande schermafbeelding toont slechts enkele van de tools die door OSINT Framework worden vermeld, maar zelfs deze selectie krast nauwelijks het oppervlak, vooral als we de bijbehorende vaardigheden opnemen die nodig zijn om effectief gegevens te verzamelen en vervolgens te correleren.

     

    OSINT FRAMWORK

     

    Als het gaat om online antipiraterijonderzoeken, kunnen OSINT-tools en -technieken bijna op maat zijn gemaakt voor de taak die voor handen is. Elk stuk informatie over een site-exploitant (zoals een domeinnaam, IP-adres of e-mailadres) heeft het potentieel om de online voetafdruk van een persoon bloot te leggen. En aangezien de online levens van vandaag de dag onlosmakelijk verbonden zijn met die van offline, is het niet moeilijk om te zien waar dingen kunnen eindigen.

    IPTV – Voorbeelden van onderzoek

    In 2021 gaf een door de Europese Unie/EUIPO gefinancierd project een presentatie in Azië die zich richtte op het onderzoek naar verschillende spelers in het illegale IPTV-ecosysteem. De onderstaande grafiek bevat alles van contentproviders, aggregators en ontwikkelaars tot geld en 'abonnementsezels' - ook wel bekend als 'resellers'.

     

    iptv ecosysteem

     

    Een interessant onderdeel betreft serverapparaten die bekend staan als 'transcoders'. Videostreams worden naar deze servers verzonden vanaf externe bronnen (live tv- of IP-streams) en vervolgens getranscodeerd / geconverteerd naar meerdere streams voor levering aan de weergaveapparaten van meerdere gebruikers, meestal via andere netwerkinfrastructuur.

    Het specifieke model dat in de dia's wordt genoemd (TBS8520) kan worden beheerd met behulp van een systeem genaamd 'Kylone' dat toegankelijk is via een webbrowser. Dus toen de onderzoekers naar 'Kylone' zochten met behulp van 'ZoomEye' (een OSINT-zoekmachine voor het 'Internet of Things') kon het systeem informatie verstrekken over meer dan 141 transcoders. (Opmerking: Shodan gebruiken is ook een optie)

     

    jacht transcoders

     

    Weten waar deze servers zich bevinden, is om voor de hand liggende redenen nuttige informatie. Een IP-adres (zoals het eerste resultaat in de bovenstaande grafiek) heeft het potentieel om met behulp van eenvoudige hulpmiddelen naar een hostnaam of zelfs een fysieke locatie te leiden.

    (Opmerking: hostingbedrijven, inclusief die in het voorbeeld, hebben misschien geen idee dat een klant betrokken is bij illegale activiteiten en in elk geval is de klant in kwestie waarschijnlijk al lang verdwenen)

    Ulango.TV: een les in hoe je betrapt kunt worden

    In januari 2020 ontdekten we dat de Alliance for Creativity and Entertainment Ulango.tv, een 'IPTV-oplossing' die duizenden live kanalen aanbiedt via een app, had verwijderd. Voor zover we weten, heeft ACE nog steeds geen verantwoordelijkheid opgeëist, maar het lijdt geen twijfel dat ze het hebben neergehaald of op de een of andere manier betrokken waren.

    Volgens dia's in de EU/EUIPO-presentatie was het kraken van de zaak de eenvoud zelve. Gewapend met de domeinnaam van de site (ulango.tv) en een WHOIS-service, konden de onderzoekers een IP-adres en de gegevens van het bedrijf dat de server hosten verkrijgen.

    Vervolgens maakten ze een kaart van de ulango.tv site met behulp van deze tool, die een lijst met externe sites produceerde waaraan het .tv-domein was gekoppeld. Dat omvatte een link naar een Twitter-account en een ander stukje van de puzzel.

    Toen we ons tot Hunter.io wenden, een zeer krachtige service voor e-mailgerelateerde onderzoeken, zochten ze naar het Ulango.tv domein en vonden ze een e-mailadres dat ermee verbonden was. Op dit punt lijken ze een klein beetje schedelduggery te hebben gebruikt.

    Met behulp van de diensten Fakemail en Fake Person Generator maakten ze een account aan op Ulango.tv met valse informatie. Het is duidelijk dat er redenen zijn waarom onderzoekers zichzelf niet willen blootstellen in situaties als deze, omdat dat contraproductief kan zijn.

     

    ulango nep

     

    Zoals de dia laat zien, was de volgende stap om over te gaan naar een aankoop van de premium service van de site voor het prinselijke bedrag van twee euro. Vervolgens kregen ze, nadat ze op de knop 'afrekenen' hadden geklikt, de mogelijkheid om met een creditcard of bankoverschrijving te betalen.

    Uit noodzaak werd een IBAN-nummer verstrekt samen met de naam van de rekeninghouder, een naam die ook al eerder in het onderzoek was verschenen. Het was niet moeilijk, maar het lijkt effectief te zijn geweest.

    IPTV-onderzoek met behulp van meerdere tools

    Ten slotte beschrijven de dia's een ander onderzoek, maar aangezien onze controles aangeven dat het platform nog steeds live is, zijn we niet van plan het hier te noemen. In plaats daarvan lopen we gewoon door de stappen.

    Met behulp van de domeinnaam van de site gebruikten onderzoekers Viewdns.info om een WHOIS-zoekopdracht uit te voeren om de naam van de domeinregistrant te onthullen. Gewapend met die naam voerden ze een omgekeerde WHOIS-zoekopdracht uit, waarbij andere domeinen worden weergegeven die door dezelfde persoon zijn geregistreerd.

    In totaal leverden deze stappen een naam, een e-mailadres, een potentieel fysiek adres en 10 extra domeinen op, meestal verbonden met piraat IPTV-services.

    De volgende stap was om het hoofddomein te laden en de bron te bekijken met behulp van een gewone browser. Door in die broncode te zoeken naar de term 'UA-', konden ze de Google Analytics-ID van de site vinden. Door een reverse Google Analytics-zoekopdracht uit te voeren, werden andere sites met dezelfde ID onthuld en verbonden met de eerste site.

    Toen was het een kwestie van proberen te betalen voor een abonnement op de eerste site en opmerken dat de betaling door een andere werd verwerkt. Die site werd (en wordt nog steeds) gepresenteerd als een legitiem bedrijf en is als zodanig opgericht als een naamloze vennootschap in het VK.

    Alle naamloze vennootschappen in het Verenigd Koninkrijk hebben een notering bij Companies House (een andere geweldige OSINT-bron) en een zoekopdracht daar gaf de naam van de directeur (een vreemdeling), een geboortedatum en een adres in Londen op. De laatste is een bekend virtueel kantoor en de thuisbasis van veel mensen die hun echte adres liever niet opgeven.

    Op dit moment onthullen de dia's niet meer, dus het is onduidelijk of het onderzoek daar is geëindigd of nog steeds loopt. De sites in kwestie lijken alleen voor educatieve en entertainmentdoeleinden te zijn, we zullen zien of de zaak kan worden gekraakt met behulp van de ongelooflijke mogelijkheden van Maltego en Spiderfoot.

    Met deze tools kunnen gebruikers hun OSINT-query's en -onderzoeken automatiseren, maar zo'n korte beschrijving bewijst hen beiden een enorme slechte dienst. Ze hebben allebei een gratis optie, dus er is geen excuus om ze niet te proberen, bij voorkeur in een virtuele machine en zeker achter een VPN, vooral in het geval van de laatste.

     



    Vampire Inspector
    • Bedankt 2
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  0 leden zijn actief

    There is no users online

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Forumtopic: Top 10 Series om in 2025 te Kijken? Bericht van SmurfFan88: Hey allemaal! Ik ben benieuwd naar welke series jullie in 2025 het meest verwachten! Het lijkt nog ver weg, maar je weet hoe snel de tijd gaat. Zijn er al geruchten of teasers? Laat maar weten wat jullie denken! Antwoord van FilmGuru88: Hey SmurfFan88! Leuke vraag! Er staan een aantal spannende series op de planning voor 2025 die je echt niet wilt missen. Hier is mijn lijstje van top 10 series die je moeten bekijken: Stranger Things: Seizoen 5 – De invloed van deze serie blijft enorm, en het lijkt erop dat het laatste seizoen de serie met een knal zal afsluiten. Verwacht veel nostalgie en geheime plots! Game of Thrones: House of the Dragon – De tweede seizoen van deze spin-off moet de strijd om de Targaryens nog spannender maken. Vuur, draken en intrige in overvloed! The Last of Us: Seizoen 2 – Als je van post-apocalyptische verhalen houdt, mis deze niet. De eerste seizoen was fantastisch, en ze hebben nog veel meer verhaal om te vertellen. Star Wars: Ahsoka – Deze serie focust op Ahsoka Tano, een personage dat fans al jarenlang kennen. Het belooft een spannend avontuur te worden in het Star Wars-universum. The Witcher: Seizoen 3 – Henry Cavill als Geralt is altijd een feestje. Benieuwd hoe ze het verder uitdiepen. Loki: Seizoen 2 – Marvel blijft maar verrassen. Loki’s avonturen richting multiversum zijn maar wat leuk om te volgen. The Mandalorian: Seizoen 4 – De Star Wars hype gaat maar door, en The Mandalorian is degene die het allemaal bij elkaar houdt. Bridgerton: Seizoen 3 – Voor de liefhebbers van drama en romantiek. De kleren, het verhaal, alles is gewoon geweldig! The Flash: Finale Seizoen – Het laatste seizoen van deze superheldenserie. Er zijn geruchten over epische crossovers. Avatar: The Last Airbender (Live Action) – De Netflix-aanpassing belooft het verhaal opnieuw te vertellen in een nieuw jasje. Heel benieuwd hoe dat uitpakt! Dit is mijn lijstje, maar er zijn natuurlijk altijd verrassingen. Wat denken jullie? Mis ik iets? Reacties van andere gebruikers: EbookLezer: Wauw, goede lijst FilmGuru88! Ik kijk echt uit naar Ahsoka. Star Wars is altijd een hit bij mij. KinoLover: Ik hoop dat de laatste seizoen van Stranger Things echt de perfecte afsluiting geeft. Het waren zo veel goede momenten! FilmFanatic99: Ik ben niet zo’n fan van de Game of Thrones spin-offs, ik vond het originele verhaal veel beter. Zijn er nog andere series die je zou aanraden zonder draken? StreamQueen: FilmGuru88, ik ben het zo met je eens over The Last of Us! Ze hebben zo’n goede sfeer weten neer te zetten in het eerste seizoen! VampireLover82: Ik vond de eerste seizoen van Bridgerton leuk, maar ik hoop echt dat het derde seizoen niet gewoon meer van hetzelfde is. Cinefiel: @FilmFanatic99. Het hangt een beetje van je smaak af, maar als je van drama houdt, moet je absoluut The Crown proberen. Het is geen fantasy, maar echt goed! SmurfFan88: Leuk om te zien dat velen het met me eens zijn over Ahsoka! En wat is er mis met draken? BookWorm: Allemaal toffe series! Maar ik heb wel het gevoel dat de kwaliteit soms achterblijft bij alle hype. Hopelijk kunnen ze dat in 2025 veranderen! EbookLezer: @BookWorm, daar ben ik het mee eens. Sommige series verliezen gewoon hun magie na een tijdje. Fingers crossed voor 2025! FilmGuru88: Haha! Het zal een tijd van hype en druk zijn, maar ik heb goede hoop. Laten we het in de gaten houden! Wie weet wat er nog meer in de pijplijn zit. Lees het volledige bericht hier
    • Topic: Welke oude downloadsites zijn nog steeds veilig en betrouwbaar? RetroDL Hey allemaal! Ik ben op zoek naar oude downloadsites waar je nog steeds veilig spulletjes kunt binnenhalen. Ik herinner me dat er een paar goede waren, maar ik weet niet welke nu nog te vertrouwen zijn. Iemand tips? Expert123 Hey RetroDL! Goede vraag! Er zijn altijd een paar sites die al lang bestaan en nog steeds actief zijn. Hier zijn er een paar die ik vaak gebruik: FileHippo – Deze site heeft een lange geschiedenis en staat bekend om zijn schone downloads. Ze controleren software op virussen en malware, wat altijd een pluspunt is. OldVersion – Perfect voor wie nostalgisch is en oude versies van software zoekt. Ze hebben een eerlijke reputatie en zorgen ervoor dat de bestanden die ze aanbieden veilig zijn. Ninite – Dit is meer een downloadservice, maar heel handig! Je selecteert de software die je wilt, en ze maken een installer voor je die automatisch alles veilig installeert zonder extra rommel. SourceForge – Dit is nog steeds een go-to voor open-source software. Het kan soms een beetje chaotisch zijn, maar je kunt vaak op de populairste projecten vertrouwen. Het is altijd goed om goed op te letten. Controleer bijvoorbeeld of de site HTTPS gebruikt (dat is het slotje in de URL). En natuurlijk, antivirussoftware is altijd een goed idee! Hopelijk helpt dit je verder! DannyMIRC Dank voor de tips, Expert123! Ik kende die OldVersion site nog niet, kan daar wel iets mee. Maar weet iemand misschien iets over Softpedia? Is dat ook een veilige plek? CoolKid23 @DannyMIRC, Softpedia is ook best betrouwbaar! Ze hebben hun eigen antivirus-scan en doen hun best om up-to-date te blijven. Gewoon even kijken naar de gebruikersbeoordelingen, dat helpt meestal ook! RetroDL Thanks voor de info, iedereen! Het lijkt erop dat er nog wel hoop is voor veilige downloads. Maar hoe zit het met torrents? Is dat ook een idee of is dat te risky? Expert123 Torrents kunnen riskant zijn, RetroDL. Er zijn een paar betrouwbare torrent-sites zoals Public Domain Torrents voor oudere films, maar je moet altijd voorzichtig zijn. Gebruik een goede VPN en zorg ervoor dat je niet op illegale dingen zit te jaagen. Ik zou zeggen, blijf bij de veilige downloadsites als je niet zeker bent! TechieTim Ik gebruik eigenlijk altijd WinRAR om bestanden uit te pakken. Ook zo’n site waar ik regelmatig iets download. Maar altijd oppassen, bedoel je dat lage beoordeling betekent misschien dat het niet veilig is? DannyMIRC Ja, klopt, TechieTim! Lage beoordelingen kunnen een probleem zijn. Maar soms zijn het gewoon gebruikers die niet weten hoe iets werkt. Daarom altijd even doorklikken en reviews lezen voordat je iets downloadt. GamerGirl87 Een andere goeie is Archive.org! Ze hebben echt veel oude software en muziek. Super betrouwbaar en het is allemaal gratis. Zeker de moeite waard om te checken! FastForward @GamerGirl87, goeie call! Archive.org is echt goud, vooral voor retro gaming of oude programma’s! Kan niet geloven dat ik daar nog niet eerder aan gedacht heb. RetroDL Leuk dat iedereen zo actief is! Ik ga deze sites zeker checken. Als ik nog vragen heb, laat ik het weten. Bedankt allemaal! CoolKid23 Graag gedaan, RetroDL! Laat maar weten wat je vindt van de sites! Succes met downloaden! Lees het volledige bericht hier
    • MarkNL: Hey allemaal! Iemand tips over hoe ik de Grand Prix van Emilia-Romagna in Imola gratis kan kijken? Ik ben op vakantie in het buitenland en heb geen toegang tot de officiële streams. Alle hulp is welkom! F1Fan88: Hey MarkNL! Geen stress, ik heb een oplossing voor je! Je kunt heel makkelijk de race kijken met een VPN. Een VPN (Virtual Private Network) zorgt ervoor dat je internetverbinding wordt versleuteld en dat je jezelf kunt verbergen door een server in een ander land te kiezen. Hierdoor lijkt het alsof je je daar ook daadwerkelijk bevindt, waardoor je toegang krijgt tot streams die normaal niet beschikbaar zijn in jouw regio. Mijn favoriete keuze is PIA VPN (Private Internet Access). Het is super gebruiksvriendelijk en werkt uitstekend met zowel Nederlandse als buitenlandse streams. Je kunt het makkelijk installeren op je telefoon, laptop of zelfs smart TV. Hierdoor kun je dus gewoon inloggen op bijvoorbeeld F1TV of andere platforms die de race uitzenden. Laat me weten of je hulp nodig hebt bij de installatie! Racer123: Gebruik PIA zelf ook! Vooral bij Viaplay en F1TV – echt topspul! LotteF1: Maar werkt PIA ook op smart TV? Zou het chill vinden om het op groot scherm te kijken! F1Fan88: Ja, je kunt PIA ook op je smart TV zetten, zolang je maar de juiste handleidingen volgt! Sommige TV’s hebben het zelfs in de app store, anders kun je het via je router instellen. SpeedyGonzalez: Waarom gewoon geen gratis VPN gebruiken? Kun je ook niet gewoon naar een openbare WiFi gaan met een stream? F1Fan88: Ik snap je punt, maar gratis VPN’s zijn vaak sloom en vallen uit. Dat is echt niet chill als je live een race wilt volgen. Ik blijf bij PIA omdat ik altijd een stabiele verbinding heb. MotorsportMafkees: Klopt, ik had eerst ook een gratis VPN en dat was echt een ramp. Geloof me, een paar euro per maand voor PIA is het absoluut waard! VampireVlogger: Is het veilig om PIA te gebruiken tijdens het streamen? F1Fan88: Ja, PIA is echt veilig! Je gegevens zijn goed beveiligd, en ze houden geen logs bij van je activiteiten. Dus je kunt met een gerust hart streams kijken! MarkNL: Thanks voor alle tips! Ga PIA zeker proberen. Fingers crossed voor een goede stream tijdens de race! Lees het volledige bericht hier
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...