Spring naar bijdragen

  • Johan Derksen moet verplichte gedragscursus over respectvol samenwerken volgen

     Delen


    Naar aanleiding van uitspraken die Johan Derksen deed in het programma Vandaag Inside, heeft zijn werkgever Talpa besloten dat hij de verplichte gedragscursus over respectvol samenwerken moet volgen. Talpa, een van de initiatiefnemers van het Mediapact Respectvol Samenwerken, wil dat alle collega's binnen hun netwerk, ongeacht hun contractvorm en functie, de e-learning voltooien.

    Een woordvoerder van Talpa benadrukte het belang van de training en geeft aan dat ze actief betrokken zijn bij het bevorderen van de deelname. Dit houdt onder andere in dat ze herinneringen sturen, de voortgang monitoren en het gesprek aangaan indien nodig. 

    In de uitzending van Vandaag Inside op dinsdagavond gaf Derksen aan dat hij niet van plan was om de cursus te doen, omdat hij nog geen uitnodiging had ontvangen en omdat er volgens hem niets over vermeld staat in zijn contract. Hij noemde het 'onzin' en 'gelul'. 

    Ook Wilfred Genee en René van der Gijp hebben laten blijken dat ze de cursus nog niet hebben afgerond. Het VI-trio heeft nog wel even tijd, aangezien politiek verslaggever Merel Ek aangaf dat de training voor 12 april voltooid moet zijn.

    Het Mediapact Respectvol Samenwerken is opgericht na misstanden bij The Voice of Holland en heeft als doel ongewenst gedrag in Hilversum tegen te gaan. Medewerkers van diverse mediabedrijven waaronder NPO, RTL en Talpa, of wie daarmee als gast, bezoeker of deelnemer mee in aanraking komt, worden verplicht gesteld om de e-learning te volgen. Iedereen die in de mediasector werkt, moet op een sociaal veilige werkomgeving kunnen rekenen. Het is belangrijk dat daar op alle plekken eenduidige afspraken over bestaan.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...