Jump to content

Knoppen van een gamecontroller instellen op Android


Recommended Posts

 • Content-manage

 • Content Count:  640
 • Reputation:   172
 • Achievement Points:  21,631
 • Days Won:  64
 • Joined:  12/12/2023
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Device:  Windows

Het instellen van knoppen op een gamecontroller op Android kan handig zijn als je regelmatig games speelt op je Android-apparaat. Niet alle spellen ondersteunen echter controllers, maar met behulp van de juiste app is het mogelijk om toch een controller in te stellen.

Bij button mapping koppel je digitale knoppen aan de fysieke knoppen van een controller. Dit stelt je in staat om zelf te bepalen welke functie elke knop heeft. Op Android houdt dit meestal in dat je een digitale knop op de controller toewijst aan een bepaalde functie, zoals het indrukken van een sprongknop of het afvuren van een schot. Zelfs de analoge joystick kan worden gekoppeld aan een digitale joystick.

Helaas heeft Android geen ingebouwde opties voor button mapping. Er zijn echter verschillende third-party apps beschikbaar. Dit artikel bespreekt de app Mantis Gamepad Pro, die gratis te gebruiken is maar ook een betaalde optie heeft.

Voordat je knoppen kunt toewijzen, moet je een aantal stappen volgen. Nadat je de app hebt gedownload en geïnstalleerd, open je Mantis Gamepad Pro en tik je bovenaan op "Tap to start Mantisbuddy". Om ervoor te zorgen dat alles goed werkt, moet je de ontwikkelaarsopties activeren. In de instellingen van je Android-apparaat kun je dit vinden onder "Over de telefoon/tablet" en door daar een paar keer op het Buildnummer te tikken. 

1706175837-android-button-mapping-1.jpg

Vervolgens kun je een gamecontroller koppelen aan je apparaat. Voor dit voorbeeld gebruiken we een controller van het merk Nyxi die we via een usb-c-kabel hebben aangesloten op een Google Pixel Tablet. Zodra de app de controller detecteert, kom je in een scherm met kalibratie-opties waar je kunt zien welke knop wat doet. Je kunt knoppen direct omwisselen door op "Start Calibration" te drukken of je kunt doorgaan naar de game-opties.

1706175832-android-button-mapping-2.jpg

De eerste optie is handig voor games die standaard al controllerondersteuning hebben, terwijl de tweede optie bedoeld is voor games met alleen touchscreenbediening. Als je knoppen per game wilt instellen, tik dan op "Add game" en zoek de specifieke game in de lijst. Vanuit daar kun je de game starten en de Mantis-widget verschijnt op het scherm. Door op de widget te tikken, kun je de digitale knoppen aan de fysieke knoppen van de controller koppelen.

Je kunt ook veegbewegingen en andere functies toewijzen aan de digitale knoppen. Zodra alles is ingesteld, zou je de digitale knoppen moeten kunnen gebruiken zodra je de bijbehorende fysieke knop indrukt. Houd er rekening mee dat je de Mantis-app telkens opnieuw moet starten als je apparaat uitgeschakeld is geweest.

Het is belangrijk op te merken dat de algehele ervaring met button mapping niet zonder gebreken is. Vooral bij het navigeren door menu's, die vaak werken met veegbewegingen, kan dit wat onhandig zijn. In dergelijke situaties is het wellicht handiger om gewoon met je vingers over het touchscreen te vegen. Binnen de game zelf zul je echter nauwelijks problemen ondervinden als alle knoppen correct zijn ingesteld en overeenkomen met de digitale knoppen op het scherm.

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 172
 • 640
 • 64

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Who was online  6 Users were Online in the last 4 hours

Announcements


×
×
 • Create New...