Jump to content

 • Microsoft Windows Paint-update verbeterde bewerkingstools

   Share


  Microsoft heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Windows Paint-app, waarbij verschillende verbeteringen aan de bewerkingstools zijn toegevoegd. Een van de verbeteringen stelt gebruikers in staat om het formaat van pennen, borstels en de gum nauwkeuriger aan te passen. Voorheen konden gebruikers alleen kiezen uit een aantal vooraf bepaalde formaten, maar nu kunnen ze de grootte aanpassen met behulp van een schuifbalk. Deze functionaliteit is gelijk aan die van de Paint 3D-app, die niet langer standaard op pc's wordt geïnstalleerd. Hiermee verwijdert Microsoft de beperkingen die eerder van kracht waren voor de tools.

  Schermafbeelding 2024-03-15 134021.jpg

  Daarnaast zijn er ook verbeteringen aangebracht aan de lagenfunctionaliteit. Na de update biedt het lagenpaneel van Paint bijvoorbeeld een achtergrondoptie. Gebruikers kunnen het lagenpaneel openen ( Ctrl + Shift + B ) en vervolgens op de 'Achtergrond'-tegel onderaan klikken om de kleur van het canvas te bepalen. Als gewenst kan de achtergrond ook volledig verborgen worden. Het kopiëren van inhoud die zich in verschillende lagen bevindt, wordt ook eenvoudiger gemaakt. Binnenkort kunnen gebruikers de toetsencombinatie Ctrl + Shift + C gebruiken om de inhoud uit alle lagen in één keer te kopiëren. Uiteraard blijft de combinatie Ctrl + C beschikbaar om specifieke elementen te kopiëren. 

  De nieuwe bewerkingstools zijn op dit moment alleen beschikbaar voor Insider Preview-gebruikers. Het is nog niet bekend wanneer alle Paint-gebruikers toegang krijgen tot de nieuwe tools.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Announcements

×
×
 • Create New...