Spring naar bijdragen

  • Naaktfoto's van tienduizenden Nederlanders in handen van onbekenden

     Delen


    Uit recent onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland, in samenwerking met het CBS, RIVM en de GGD, is gebleken dat alleen al in het afgelopen half jaar minstens 33.000 Nederlandse jongeren te maken hebben gehad met het in handen komen van naaktfoto's door onbekenden. Dit is een zorgwekkende situatie, en deskundigen op het gebied van seksueel online misbruik wijzen erop dat dit waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg is. Het sturen van seksueel getinte berichten en foto's, ook wel sexting genoemd, kan onschuldig en een belangrijk onderdeel van de seksuele ontwikkeling van jongeren zijn, maar shame sexting, waarbij seksueel getinte beelden zonder toestemming worden doorgestuurd, is een ernstig probleem.

    3ae131e8-97b3-4600-aadf-653ed3afc410.webp        32dbcc6f-2e61-4b4d-add8-0cc9d55fe1d8.jpg
     

    Volgens Nathalie Franse, expert online seksueel misbruik bij Fonds Slachtofferhulp, durven veel slachtoffers van shame sexting niet naar buiten te komen omdat zij zich schamen. Dit is het resultaat van victim blaming, waarbij de schuld wordt gelegd bij degene die de foto heeft gemaakt, in plaats van bij degene die de foto zonder toestemming doorstuurt met de intentie om iemand te schaden. Dit schadelijke gedrag moet stoppen. Slachtoffers van online seksueel misbruik ervaren vaak een negatief zelfbeeld, depressieve gevoelens, eenzaamheid en zelfs suïcidale gedachten. Willy van Berlo, expert seksueel geweld bij Rutgers, stelt dat het belangrijk is om deze schadelijke cultuur te doorbreken.

    Fonds Slachtofferhulp benadrukt het belang van het opnemen van online seksueel misbruik in de schoollessen. Scholen die hier al aandacht aan besteden, merken een positief effect. Leerlingen die voorlichting en advies krijgen over dit onderwerp, gaan respectvoller om met seksualiteit en er zijn minder incidenten van grensoverschrijdend gedrag en genderdiscriminatie. Het betrekken van bekende personen, zoals zangeres Meau, kan ook helpen om meer jongeren te bereiken. Meau brengt een videoclip uit met haar nieuwe nummer "Stukje van mij", waarin ze oproept om na te denken voordat je iets doorstuurt.

    Later dit jaar zullen daders van shame sexting onder de aandacht komen. Door het kwalificeren van het misbruik van seksueel getint beeldmateriaal als een seksueel misdrijf in plaats van een misdrijf tegen de openbare orde, zal de ernst van de overtreding toenemen. Hoewel het belangrijk is om maatregelen te treffen, waarschuwt kenniscentrum Bureau Jeugd & Media dat zwaardere straffen niet altijd effectief zijn, vooral omdat veel doorstuurders minderjarig zijn. Een krachtige boodschap en bewustwordingscampagnes zijn volgens hen belangrijk om de schadelijke cultuur rondom dit onderwerp te doorbreken.



    Drifter
    • Eens 2
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Administrators

    Kinderen en vooral jongvolwassenen moeten zich goed realiseren dat social media geen speelgoed is en dat alles wat je in vertrouwen deelt, wel eens zeer nadelige gevolgen kan hebben.
    Het is van cruciaal belang voor kinderen en met name jongvolwassenen om zich volledig bewust te zijn van het feit dat social media niet zomaar een speeltje is. In deze digitale wereld, waar informatie zich in een oogwenk verspreidt, kan alles wat je in vertrouwen deelt ernstige en mogelijk verwoestende gevolgen hebben.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Iedereen moet zich maar eens realiseren dat het sowieso dom is om naakt een foto of filmpje van jezelf te maken maar achteraf gaan huilen als ze gelekt zijn. Beter voorkomen dan later proberen te genezen.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

Mededelingen

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Monkie

    Geplaatst

    Wat ook handig kan zijn om te vermelden: Je maakt gebruik van 2 Payservers om te downloaden. Het is belangrijk dat deze Payservers niet afhankelijk zijn van dezelfde backbone. Simpel gezegd: Beide Payservers moeten niet afhankelijk zijn van dezelfde supermarkt. Op een download kan namelijk een takendown zitten. Mocht het zo zijn dat je een betreffende download door dit takedown-verzoek niet meer binnenkrijgt, dan zullen beide Payservers met dezelfde backbone hier vroeg of laat last van hebben. Via deze website kun je zien welke Payservers van welke backbone afhankelijk zijn. Ook zie je direct welke takeldown policy er wordt toegepast. Met een programma als SABnzbd kun je tevens ook instellen met welke Payserver er als eerste moet worden gedownload. Mocht Payserver A een download niet (volledig) binnenkrijgen, dan neemt Payserver B het over.   Edit: Ik had een eerder bericht waarin je vermelde welke Payservers je gebruikt, even over het hoofd gezien. Usenet (Omicron backbone) en XS News (Abavia backbone)  

    Marcel1962

    Geplaatst

    Bedankt zover voor je uitleg, alleen kan ik veel bestanden niet vinden. Ik probeer ook bestanden te vinden via Spotnet, als ik dan iets vind wat ik wil binnen halen dan zie ik NZB bestand, daar klik ik dan op en word dan doorwezen naar NZB maar daar is het bestand niet te vinden. Om dit moment heb ik 2 betaal services waar ik mee probeer te downloaden.   Hoop dat je me wat verder op weg kan helpen. Marcel

    Drifter

    Geplaatst

    Het is belangrijk om even te vertellen welk programma u gebruikt om de bestanden mee te downloaden. Doet u dat met Spotnet zelf of met Grabit, want beide programma's willen nogal veelvuldig verzaken in het compleet binnen halen van content. Als u een programma als SABnzbd gebruikt hebt u de minste problemen om alle content te downloaden. U kan bijv. wat ik eerder al aangaf een NZB bestand aanklikken op bijv. clubnzb.com door de spot (omschrijving) te openen en dan te klikken op de blauwe knop met de tekst Download. Het NZB bestand wordt dan in uw browser opgeslagen in een mapje (Downloads) wat u zelf kan instellen in uw Browser instellingen. U kan ook instellen met welk programma het NZB bestand geopend moet worden door op het NZB-bestand te gaan staan met uw muispijl en dan rechtsklikken en vervolgens "openen met" en dan aanklikken en aanvinken dit bestand altijd openen met deze App. Als je dan voortaan ergens een NZB bestandje hebt gedownload hoef je dat alleen nog maar dubbel te klikken met de muis en wordt het programma geopend en gaat ook direct beginnen met downloaden.
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...