Spring naar bijdragen

  • Netflix stopt met iTunes-abonnementen op Apple-apparaten

     Delen


    Abonnementen op Netflix kunnen niet langer via iTunes worden afgesloten. Op die manier hoeft het bedrijf geen deel van de inkomsten af te dragen aan Apple.

    9549800-netflix-canal-play-itunes-ocs-mytf1-la-vod-au-banc-d-essai.jpg

    Het gaat alleen om nieuwe abonnementen op Netflix, bevestigt een woordvoerder van de videodienst aan VentureBeat. Bestaande abonnees kunnen via iTunes blijven betalen.

    Netflix testte eerder dit jaar een optie om buiten iTunes te betalen. Die betaalmethode wordt voortaan wereldwijd gebruikt. Nieuwe abonnees betalen niet via de App Store maar via de website van Netflix.

     

    Apple vraagt 15 tot 30 procent van de inkomsten bij in-app-aankopen via iTunes. Dat geldt voor zowel de aankoop van apps als het afsluiten van abonnementen. Een abonnement nemen via iTunes is daarom altijd duurder. Gebruikers betalen bijvoorbeeld 12,99 euro per maand bij Apple in plaats van 9,99 euro per maand via de website van de dienst zelf.

    Netflix stopte in mei al met het aanbieden van abonnementen op Android via de Google Play Store. De Netflix-app blijft wel beschikbaar via de appwinkels.

    Eerder dit jaar besloot ontwikkelaar Epic Games het populaire schietspel Fortnite niet via de Google Play Store aan te bieden, maar via zijn eigen website. Daarmee voorkwam het bedrijf dat het geld aan Google moest afdragen voor verkochte in-app-aankopen, zoals nieuwe kleding voor personages.



    Trizomu
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Tot dusver incasseerde Netflix via de App Store ongeveer $ 2,4 miljoen per dag. Apple verdiende aanvankelijk $ 700.000 per dag aan provisie door niets anders te doen dan toestaan dat Netflix abonnementen aanbiedt in zijn app. 

    Lijkt me reden genoeg om uit te kijken naar een alternatief. :blink:

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...